Helbredelse – hva journalister ikke forstår

De aller fleste som er syke og som oppsøker meg, har alt vært hos lege og fått konstatert hva som feiler dem. Og nesten alle som kommer til meg, har fått eller får behandling for sin sykdom. De som kommer til meg, føler at behandlingen ikke har hatt noen særlig virkning, eller begrenset virkning. Det er jo derfor de kommer.

La oss ta et eksempel. Våren 2001 ble Sonja Berg Andersen fra Bergen diagnostisert med langt fremskredet livmorhalskreft. I ni uker, fra juni til september dette året, fikk hun 44 strålebehandlinger på Haukeland sykehus. Til tross for strålingen var ikke kreften kommet bort. Legene var frustrerte over det, mener Sonja. De ba henne om å komme igjen tre måneder senere for en ny kontroll.

Halvannen måned senere skulle jeg ha møte i Sentralkirken i Bergen (Metodistkirken). Sonja var abonnent på bladet Legedom og kom derfor til møtet for å få forbønn. Jeg ba for henne, og hun dro hjem uten å føle noe spesielt. Men hun var forventningsfull på at noe kunne skje. Seks uker senere fikk hun innkalling til sykehuset. Da kontrollen var ferdig, fikk hun en uventet beskjed: «Vi finner ikke noe kreft, og alt er helt fint,» sa legen. Etter dette har Sonja vært jevnlig til kontroll. Legen har hver gang kunne fortelle at alt er fint. I Legedom (nr 2 – 2016) skrev vi en fin artikkel med bilde av en glad Sonja.

Tvilsom journalistikk
En kvinnelig journalist fra en norsk storavis sømfarte nylig vår hjemmeside med flere mirakelhistorier (fra november i fjor til mars i år). Hun ville lage en stor sak på MJL og meg. Deretter ringte journalisten til utvalgte personer som hun fant på vår hjemmeside, blant annet til Sonja og fikk hennes historie.
Legen som erklærte henne for kreftfri, visste ikke noe om min forbønn, og uansett om han visste om det, ville han trolig ha sagt det samme. Leger tror vanligvis bare på sine egne medisiner og behandlinger. Mirakler fins ikke i deres vokabular, dessverre.

En helbredelsespredikant blir da taperen – selv om det med 99 prosent sikkerhet var Gud som var den store legen. Hvis 44 strålebehandlinger ikke kunne knekke denne alvorlige kreften, hvordan kunne tre måneder uten noen som helst behandling kurere kreften?

Journalisten brukte samme metode på en rekke slike krefthistorier på vår hjemmeside og konkluderte indirekte: Svein-Magne driver med juks og fanteri. Journalisten prøver å stemple meg som sjarlatan. Vi etterstreber at alt som blir skrevet i Legedom, skal være hundre prosent riktig. Men vi har ikke alltid tilgang på journalene til de syke. Da må vi stole på hva den syke forteller. At det kan oppstå feil, kan selvsagt forekomme.

Juksejournalisten arrangerte åtte lureopptak med to kvinner som i alt ringte meg åtte ganger og ba om forbønn for henholdsvis kreft og sukkersyke. Journalisten ville finne ut om jeg sa noe ulovlig til disse, at de f.eks. skulle slutte å gå til lege eller kaste medisinene. Slike lureopptak er ikke tillatt i blant annet Sverige og USA, men det kan man gjøre i Norge. Selvsagt ble ingen av dem friske. Gud lar seg ikke spotte! Jeg ba ingen av dem om å kaste medisiner eller slutte å gå til lege, men fortalte om bivirkninger av cellegift – noe alle burde kjenne til.

Mange sterke vitnesbyrd
Det er jo ikke bare kreft vi skriver om på vår hjemmeside. Her er svært mange varierte og overbevisende vitnesbyrd. Og husk: Et vitnesbyrd er ikke en vitenskapelig konklusjon, men en sann fortelling om hva en person selv har opplevd. I en rettsak kan et vitnesbyrd være med på å felle en forbryter. De vitnesbyrd vi presenterer i Legedom eller på vår hjemmeside, forteller med styrke at Gud står bak en rekke mirakuløse hendelser, til stor glede for mange mennesker.

Noen leger er ærlige og skriver i journalen til sine pasienter: «Helbredet etter forbønn av Svein-Magne Pedersen». Jeg har også hatt flere leger til forbønn. En av legene ble helbredet for angina og slapp operasjon på Feiringklinikken.

Journalister er den yrkesgruppe som har liten troverdighet sammenlignet med andre yrkesgrupper. Et flertall av nordmenn stoler ikke på pressen. De er skeptiske til mye av det som fremstilles i mediene. De fleste journalister er farget av sin forutinntatte, skeptiske innstilling til tro og religion. Det innrømmer de selv i en undersøkelse som nylig er blitt gjort.

Jeg tror at Gud snart vil gjøre så store mirakler at man må være dum hvis man prøver å benekte dem. Og inntil så skjer er jeg utpekt som sjarlatan. Velg å tro sannheten.

P.S.: Les omen rekke vitnesbyrd på vår nye hjemmeside og bli overbevist om at Gud er underets Gud:
Vitnesbyrd fra Legedom

Vis mer