Vi møtte 300 foreldreløse barn – men glade tross alt

Svein-Magne Pedersen møtte rundt 300 foreldreløse barn under sitt besøk i India i påsken. Snart flytter barna inn i 14 barnehjem som Misjonen Jesus Leger har betalt for. genv

– Jesus is Lord, Jesus is Lord! ropte rundt 300 barn da Misjonen Jesus leger ankom byggeplassen med de 14 barnehjemmene som MJL sine støttepartnere har finansiert.

Et stort telt var satt opp på gårdsplassen, slik at barna kunne bli skjermet fra den brennhete solen. De 300 barna ropte, danset, klappet og sang. For mange var det en stor opplevelse at noen kom og tok bilder og filmet dem. Barna fikk også et festmåltid med indisk mat. Svein-Magne Pedersen og Folke Evensen, som også var med på turen, hjalp til å dele ut maten. Evensen har siden 1997 hatt jevnlig kontakt med SHT og gjort en stor innsats for å støtte stiftelsen økonomisk.

De 14 barnehjemmene i Chennai er MJL sitt andre barnehjemsprosjekt. Tidligere har vi bygget ti barnehjem i delstaten Orissa med plass til 1000 barn. De sto ferdig 22. juni i 2013, og rundt 700 foreldreløse barn bor der nå.

Byggingen av hjemmene i Chennai startet i fjor og vil etter planene stå ferdig til høsten. MJL oppfordrer derfor sine støttepartnere til å fortsette å gi gaver til prosjektet.

Mens barna venter på å få flytte inn bor de i midlertidige fosterhjem.

– Mange av barna har en dyster fortid. Alle er foreldreløse og har blitt forlatt på gatene eller sykehuset. En del av barna kommer fra de nordlige områdene i India hvor de har vær tvangsarbeidere i gruver, noe som er et alvorlig problem i India. Her jobber barna i trange gruveganger, langt under jorden. Arbeidsforholdene er svært utrygge og helsefarlige. Andre barn har vært ofre for prostitusjon, sier pastor K L, leder for SHT.

I India er det ulykke for familien hvis kvinnens første barn er ei jente. Mange jenter blir derfor satt vekk eller forlatt på sykehuset. Andre barn blir offer for illegal organdonasjon for vestlige kjøpere.

– Mange av disse barna hadde nok ikke vært i live om det ikke hadde vært for deres hjelp. De fleste av barna har ikke foreldre og er blitt behandlet som «søppel» av samfunnet. På barnehjemmet får de et sted å bo, mat, klær, kjærlighet, utdannelse og ikke minst Jesus, sier pastoren

Vis mer