Tore hadde plager i nese og øre: Jesus helbredet meg da jeg sov!

Tore Nerhus fra Eidsdal levde med store smerter i venstre øret, og livet var svært tungt og vanskelig. I tillegg slet han med en tett nese. To ganger fikk han tilsendt en salveduk og om natten fjernet Jesus alle plagene.

Rundt år 2000 jobbet Tore Nerhus fra Eidsdal på kjøkkenet ved et hotell i nabokommunen Geiranger. En dag mistet noen en tallerken i gulvet. Smellet var så kraftig at det skadet hørselen til Tore.

– Det var et forferdelig smell, og i tiden etter fikk jeg store smerter i det høyre øret, samt øresus.

Tore dro på sykehuset og fikk beskjed om at han hadde fått en liten hørselskade, men for ham selv føltes det som en stor skade. Livet ble ikke lett.

– Til tider føltes det ut som at noe vær skjært ut av øret. Smertene var der dag og natt, pluss en skurrende lyd. Av og til brukte jeg smertestillende. Om natten måtte jeg ligge med det skadde øret ned mot puta. Hvis ikke fikk jeg ikke sove. Jeg kunne våkne av smerter, og ofte måtte jeg massere inne i øret med en finger.

Tore forteller at det også kunne være utfordrende å snakke med folk hvor det var mye støy. I en periode jobbet han på en fabrikk. Da måtte han stadig vende det friske øret til for å høre hva folk sa. Når han pratet i telefonen, kunne han bare bruke det venstre øret.

– Jeg har alltid vært interessert i musikk, men nå kunne jeg heller ikke spille med for høyt volum. Når jeg var på konserter, kunne jeg bli svimmel og dårlig. Det verste var likevel de verkene smertene, forteller han.

Nattlig inngrep

I 2004 tok Nerhus kontakt med Misjonen Jesus Leger. Han fikk tilsendt en salveduk, som han festet til kroppen.

– Etter noen dager våknet jeg en morgen helt frisk i øret. Både øreverken og susen var kommet bort i løpet av natten. Jeg takker Gud for det som skjedde. Hadde ikke Gud grepet inn, ville jeg fått mye problemer i livet. Jeg kan ikke forestille meg et liv med de øresmertene. Ingen kunne hjelpe meg, men Gud kunne.

Neseplager

I tillegg til hørselsplagene hadde også Nerhus en annen plage. I forbindelse med kjøkkenjobben på hotellet i Geiranger opplevde han på samme tid å skade nesen.

– Jeg falt på kjøkkenet og slo nesen i en brødfjøl. Det førte til at nesen ble skeiv og venstre nesebor ble tett. Jeg kunne bare puste gjennom det høyre.

Hvis jeg berørte nesen på innsiden, kunne jeg kjenne det langt opp i panna. Når jeg ble forkjølet, hadde jeg ikke sjans til å puste gjennom nesen. Da var den var potte tett.
I 2015 skrev Nerhus en ny mail til MJL, og fikk på ny tilsendt en salveduk. Om natten skjedde det noe igjen. Gud opererte nesen, og da han våknet, var nesen helt perfekt.

– Siden da har jeg ikke hatt plager med nesen. Jeg har alltid trodd på Gud. Jesus er et viktig holdepunkt i livet for meg, spesielt i vanskelige situasjoner. Han har hjulpet meg med mine plager. Folk kan tvile på forbønn, men selv har jeg fått erfare at Jesus kan helbrede.

Vis mer