Tømrer Harald Jørgensen ble helbredet i Levanger!

I flere år hadde Harald Jørgensen hatt smerter i skuldrene og albuene. Livet så ikke lyst ut, og jobben som tømrer ble svært utfordrende. På et møte i Levanger i 2014 opplevde han et mirakel. I tillegg fikk han en helt spesiell hilsen fra Jesus.

Høyt oppe i lia ligger huset til Harald Jørgensen og Rigmor Ervik. Der har de utsikt over deler av Klæbu kommune og med skogen som nærmeste nabo. Det er ikke et hinder for Harald som alltid har vært en skogens mann med interesse for både trening, langrenn, friluftsliv og ikke minst jakt. Det kan man lett forstå når du kommer inn i huset til familien. I stua finnes nemlig en rekke utstoppede dyr som er et tydelig bevis på hans lidenskap for jakt.
Harald er vokst opp på Byåsen i Trondheim, men har de siste årene bodd i Klæbu, en kommune med rundt 6000 innbyggere, tre mil sør for Trondheim by. Store deler av livet har han jobbet som tømrer, men etter mange år med hammer og sag, begynte helsa å svikte.

– Det hele startet for rundt 20 år siden da jeg fikk smerter i skuldrene og begge albuene. Hverdagen besto av en rekke legebesøk, behandlinger hos fysioterapeut og kortisonsprøyter. Jeg likte ikke å ta smertestillende, men av og til måtte jeg bare gjøre det, sier han.

Operasjon
Harald var sykemeldt i enkelte perioder, noe som ikke var særlig artig, siden han alltid hadde vært en aktiv person.

– I perioder var det så ille at jeg slet med å sove. Jeg våknet av smertene og måtte derfor stadig skifte stilling i senga. Slik pågikk det i uker, måneder og år.

Etter at Harald hadde prøvd alle mulige behandlingsmetoder, ble han til slutt operert. Operasjonen var vellykket og etter 14 måneder med rehabilitering, kunne han begynne å jobbe igjen. Snart var han tilbake i arbeid for fullt. I rundt 20 år gikk det greit, men rundt 2013 begynte smertene å komme tilbake. Snart var skuldrene og albuene blitt like ille igjen.

– Jeg ble svært oppgitt for jeg tenkte på fremtiden som tømrer og på familien min. På ny var jeg stadig til behandlinger, men hjelpen var bare kortvarig. Livet var derfor svært frustrerende.

Frokost-bønn
Lørdag den 1. februar i 2014 skulle Svein-Magne Pedersen ha møte på Nordisk Bønnesenter i Levanger. Rigmor ønsket forbønn for noen plager og sammen dro de derfor til Levanger.

– Jeg var litt reservert, for jeg er beskjeden person og liker ikke å være sammen med så mye folk. Likevel var det artig å se alle helbredelsene som skjedde.

Over 400 personer hadde møtt opp, og da Pedersen innbøyd til frelse, gikk nærmere 30 personer frem. En av disse var Harald selv.

Senere på kvelden begynte Pedersen å be for syke. Det varte og rakk, og Harald satt lenge og ventet. Til slutt bestemte de seg for å dra tilbake til hotellet, uten å ha fått håndspåleggelse.

Dagen etter oppdaget de at Pedersen bodde på samme hotell som dem. Etter at de hadde spist frokost tok de derfor motet til seg og spurte om forbønn.

– Pedersen ba for oss begge. Vi dro så hjem, og jeg tenkte ikke mer over situasjonen. Da det hadde gått 14 dager, oppdaget jeg plutselig at smertene var borte. Jeg tenkte at dette bare var tilfeldig, men dagene gikk, og både albuene og skulderen var gode. Det var utrolig! I dag er det nesten tre år siden, og jeg har aldri mer kjent noe til smertene. Det er jeg så glad og takknemlig for.

Nakkekors
I forbindelse med helbredelsen opplevde Harald noe helt spesielt, og han har flere vitner på det som skjedde.

– Noen dager etter møtet skulle Rigmor klippe håret mitt med maskin. Da oppdaget hun at jeg hadde et svart kors bak i nakken. Jeg trodde først hun tullet, men så fikk jeg se det selv i speilet. Det kunne ikke være hårfarge eller lignende, for det har jeg aldri brukt.

Noen dager etter var Harald hos sin søster og hennes datter. De er begge frisører.

– Se, Harald har et kors i nakken! utbrøt niesen da hun så korset. Begge frisørene var helt målløse og undersøkte korset nærmere, uten å finne en naturlig forklaring. Etter en uke forsvant plutselig korset, men Harald er selv overbevist om hva dette var.

– Jeg er helt overbevist om at det var et tegn fra Gud, sier han bestemt.

Legedom har i ettertid vært i kontakt med Haralds søster. Hun kan bekrefte det de så.

Ny fremtid
I tiden etter har albuene og skuldrene til Harald vært gode. Nå gleder Klæbu-paret seg til tiden fremover. Begge har vært gjennom vanskelige tider, men nå ser de lyst på fremtiden. Til neste sommer har de planer om å gifte seg. Harald kan også bekrefte at frelsen har gjort mye med livet hans.

– Jeg har alltid vært en beskjeden person som ofte har trukket meg tilbake fra folk. I dag har jeg mer ro og fred i kroppen og kan ferdes mer blant folk, sier Harald som ikke har noe problem med å stille opp til et TV-intervju. Hans vitnesbyrd vil også bli sendt i tv-programmet ”Miraklet er ditt”. Det gjør at millioner av mennesker over hele verden vil kunne glede seg over hans mirakelhistorie.

– Jeg hadde nok ikke sittet i intervju-stolen for noen år siden. Normalt hadde jeg sagt nei til et slikt intervju, men det var noe i meg som sa ”ja”, og jeg følte en fred for å stille opp. Jeg synes det er godt å kunne fortelle om det som er skjedd. Jeg er overbevist om at det var Gud som ga meg dette tegnet og at det var han som helbredet meg.

Vis mer
Back to top button