Thorunn Iversen (83) gråt av glede da hun fikk synet tilbake.


av Eli Bondlid


Øyespesialisten utbrøt:
– Hva har skjedd her? Alt er fint … du trenger ingen operasjon!

Svein-Magne Pedersen pleier å si at Thorunn Iversen fra Brevik er «Norgesmester i i helbredelser». Minst 20 ganger har hun opplevd å bli helbredet takket være forbønn gjennom Misjonen Jesus Leger sin tjeneste. Thorunn sier at det er bare på grunn av bønnesvar at hun nå er så frisk og rask. Sist høst fikk hun synet tilbake på mirakuløst vis.

–Nå ser jeg så godt at jeg kan tre tråden i synålen uten vanskeligheter. Det går også like fint å tre symaskinen, for jeg liker å sy og drive med håndarbeid, begynner den kvikke damen fra Brevik, og forteller at hun fyller 84 år i sommer.

Stadig mer redusert syn

Hun slår opp i notatboka når journalisten ringer, for der har hun notert dato og alt hun har opplevd av Guds mirakler. Der står det også hva legene og spesialistene har sagt da hun kom til undersøkelse igjen – og plutselig var blitt helt frisk. Så mye har Thorunn opplevd at det nesten kunne blitt utgitt som bok. Flere ganger har Iversen deltatt i Svein-Magne Pedersens programmer på TV Visjon Norge og fortalt om hvordan kraftfull bønn har forandret livet hennes.

Vi starter med det som skjedde sist høst. Da fikk Thorunn stadig mer redusert syn på venstre øye.

– Jeg var flere ganger hos en optiker. Det ble oppdaget at jeg hadde noen væskefylte bobler bakerst i øyet, og at disse måtte bort.

Men så ringte hun til Svein-Magne, dro ned til Vennesla og fikk forbønn.

– Da jeg satt i bilen på vei hjem etter forbønn, skjedde det plutselig noe. Det kom voldsomme vibrasjoner og ristinger i hele kroppen min. Det var noe som arbeidet i meg etter forbønnen. Jeg glemmer det aldri.

Da Thorunn kom til ny time hos optikeren, var de væskefylte boblene nesten helt borte. Hun fikk beskjed om at «dette ikke var noe mer å bry seg om».

Oppdaget alvorlig øyelidelse

Men under samme undersøkelse oppdaget optikeren noe langt verre i Thorunns høyre øye, noe som lå mellom hennes pupille og hornhinnen. Sykdommen kalles Cornea Guttata. Dette er en defekt i cellene i hornhinnen som medfører tåkesyn.

– For synet mitt ble i fjor stadig dårligere. Når jeg leste, var det som om bokstavene fløy. På grunn av tåkesynet var det stort sett min mann som kjørte når vi var på tur. Nå sto jeg i fare for å miste sertifikatet hvis det ikke ble gjort noe med synet.

Målinger viste at hun hadde bare 65 prosent syn på dette øyet. Den 16. desember i fjor hadde Thorunn time hos en kvinnelig øyelege i Porsgrunn. Grumset mellom pupillen og hornhinnen i øyet hennes var veldig synlig. Legen ville følge med på hvordan sykdommen utviklet seg. Hun fikk ny time 18. februar i år. Alt lå an til at Thorunn Iversen trengte operasjon, og mest sannsynlig kunne hun aldri mer kjøre bil.

Reddet synet ved forbønn

Men før Thorunn hadde time, fikk hun forbønn av Svein-Magne Pedersen.

– Den 18. februar kom jeg til time hos den samme øyelegen i Porsgrunn, og det ble tatt nye bilder av øyet. Da legen så studerte bildene mine, ropte hun ut: «Hva har skjedd her?». Alt grumset i øyet var borte. Legen ropte på en assistent som fikk tillatelse til å studere bildene. De skjønte ikke hva som hadde skjedd, for øyet var helt fint. «Nå har du nesten 100 prosent syn», sa legen til meg.

Thorunn ble så opptatt av å takke og love Gud at hun glemte å fortelle øyelegen at det skyldtes helbredelse ved bønn.

– Jeg var så glad at jeg nesten gråt av glede. Gud ordnet det slik at jeg ikke trengte operasjon på øyeavdelingen på Ullevål.

På kjøreturen hjemover reagerte Thorunn på at lyset ble så kraftig. Det var lenge siden sist hun hadde blitt så blendet av sollyset at hun trengte solbriller.

– Nå i ettertid har jeg vært hos optiker for å få justert brillene. Hun satte seg ned med meg mens jeg ventet og sa «Du ser så mye bedre. Hva har skjedd?. Da fortalte jeg at en mann hadde bedt for meg, forteller 83-åringen.

Helbredet av fibromytalgi

Thorunn Iversen vil også fortelle om noen av de andre gangene hun har blitt mirakuløst helbredet.

– Jeg har blitt helbredet minst 20 ganger. Jeg venter ikke. Når alt annet er prøvd, ringer jeg Svein-Magne, sier hun og tar oss med tilbake til 1965. Da var hun utsatt for en skiulykke. Det skulle føre til årevis med ryggsmerter. Og fibromyalgi, noe hun hadde hatt i 10–15 år. Den 25. september 2009 hadde hun fryktelige smerter. Hun skulle til å slå 113-nummeret. Men ved siden av telefonen lå et nummer av bladet Legedom, og hun ringte nummeret til Svein-Magnes andaktstelefon.

– Dette var første gang jeg hadde kontakt med ham. Da jeg fikk forbønn, var det som om fibromyalgien rant av meg. Etter det har både jeg og min mann hatt mye kontakt med Pedersen, forteller hun.

Helbredet av tette halsårer

Thorunn Iversen har en medfødt familiearv – altfor høyt kolesterol. Flere av forfedrene hennes gikk dette hardt utover. Hun forteller at hun var født med tette årer på begge sider av halsen. Det ble stadig verre, så ille at hun til slutt ville trenge operasjon.

– Gjennom flere år hadde jeg fast rute til lipidklinikken ved Rikshospitalet. Men i 2010 ble jeg bedt for av Svein-Magne Pedersen både på telefon og på senteret i Vennesla. Like før operasjonen til dopplerundersøkelse av halsen ved det lokale sykehuset i Skien, og da viste det seg at årene på halsen plutselig var blitt helt rene for grums. 23. februar i år var jeg inne på sykehuset og ble skikkelig sjekket, både i CT- og MR-undersøkelse. Og årene på halsen min er fortsatt like åpne, forteller Thorunn.

Miraklet med ansiktssmertene

Og hun tar også med at hun i februar 2015 ble kvitt en fryktelig smerte i hodet som hun slet med.

– Jeg har tidligere hatt migrene, så jeg visste at det ikke var det. Dette var på venstre side av ansiktet. Smertene var så sterke at jeg ble nesten nummen i kinnet.

Det viste seg at hun hadde tri­geminus­nevralgi, en sykdomstilstand med sterke smerter i det hudområdet som forsynes av femte hjernenerve, trillingnerven (nervus trigeminus).

– En kveld det smertene så ille at tårene rant. Da ringte min mann til Svein-Magne Pedersen. Klokka var litt over 22.00 på kvelden. Han ba for meg og sa at «om 15 minutter er smertene over». Klokken 23.35 slapp smertene taket. Siden har jeg aldri hatt dette.

Gud helbredet kneet

Og Thorunn vil også vitne om da kneet hennes ble helbredet. Etter et uhell ute i hagen ble menisken ødelagt. Røntgenbilder viste at den var sprengt i småbiter og derfor ikke kunne opereres. Det ble lekkasje i leddvæsken og derfor slo det ut en stor kul på kneet. Thorunn gikk med krykker og var gjentatte ganger for å tappe leddvæske. Men den 13. oktober 2012 fikk hun forbønn.

– Da jeg ble bedt for, begynte det å prikke så rart i kneet mitt. Det kjentes som om en symaskin sydde fra venstre mot høyre der menisken satt. Nye undersøkelser viste at kneet var helt fint. I legejournalen skrev legen: «Helbredet etter forbønn av Svein-Magne Pedersen.»

Thorunn Iversen kunne fortalt mye mer om alle de gangene hun har blitt mirakuløst frisk etter å ha blitt bedt for.

– Hva tenker du om de som mener at helbredelse ved bønn er bare innbilning?

– Folk får bare tro det de vil. Men jeg er en person som ikke ville fortalt ting som ikke er sant. Jeg tror på en allmektig Gud som bruker Svein-Magne og har gitt ham oppgaven og evnene til å formidle helbredelse, sier Thorunn Iversen.

Vis mer