Smertehelvete slutt etter tv-bønn

I over 15 år var Lis-Helen Jenssen (50) fra Bogen i Ofoten plaget av grusomme ryggsmerter. Medisiner, strekkbenk eller kiropraktor kunne ikke hjelpe. Først da Svein-Magne-Pedersen ba for syke på et tv-program i 2005, forsvant alle smertene.

På begynnelsen av 2000-tallet jobbet Lis-Helen Jenssen (50) som landbruksvikar i kommunen. Det innebar at hun var avløser når noen av bøndene i bygda ble syke og trengte hjelp.

– Mye av tiden gikk til melking. Det var mye tungt arbeid, for flere av bøndene hadde ikke topp moderne utstyr. Derfor ble det mange tunge løft av blant annet melkespann. Ellers ble det mye skogshogst og vedlikeholdsarbeid, noe som tæret på ryggen.

Etter en tid fikk Lis-Helen prolaps i ryggen. Hun ble liggende til sengs i tre måneder på grunn av smerter. Lenge var det det snakk om operasjon, men hun unngikk det så vidt til slutt.

Grusomme smerter
Tiden gikk og Lis-Helen kom seg på bena. Likevel var ryggen svært vond. Hun gikk til behandling hos kiropraktor uten store fremskritt. Daglig gikk hun på smertestillende, og i perioder brukte hun morfinlignende preparater.

– Da jeg gikk på de sterkeste medisinene kunne jeg nesten ikke gå i frykt for å svime av. Flere ganger ble jeg lagt i strekkbenk. Smertene var forferdelige. Hver behandling tok rundt en halv time, og jeg husker jeg lå der og telte ned minuttene.

Den første tiden var Lis-Helen sykemeldt et år. Gjennom de kommende årene fikk hun stadig tilbakefall. Hun hadde skadet de tre nederste ryggvirvlene som nå var helt avstivet.

– Etter hvert måtte jeg slutte i jobben som landbruksvikar og begynte som assistent i barnehage. Etter seks år ble også det for tøft for ryggen, og jeg skiftet yrke igjen.

Tv-bønn
En kveld i oktober 2005 så hun på et tv-program, hvor Svein-Magne Pedersen var gjest. Helbredelse var noe hun interesserte seg for, og hun fulgte derfor med på debatten. På slutten ba Pedersen for alle de syke som så på programmet. Lis-Helen la hånda på fjernsynet og deltok i bønnen.

– Dagen etter oppdaget jeg at ryggen var blitt god. Det var utrolig. Jeg kjente ingen smerter, og ryggen har vært god siden i snart ti år nå. Både legen og kiropraktoren min er overrasket over hvor myk jeg er nederst i ryggen. Jeg har stor tro på at forbønn virker, avslutter Lis-Helen.

 

Vis mer