Sauebonden Bjarne ble helbredet for leddgikt!

Da Bjarne Klungtveit fra Nedstrand fikk leddgikt, ble det slitsomt å være sauebonde. Etter flere år med plager var han 90 prosent uføretrygdet. I 2004 forsvant leddgikten etter forbønn, og siden da har han sprunget etter sauene på Hardangervidda uten smerter.

Bjarne Klungtveit (79)fra Nedstrand i Tysvær kommune har siden 1970-tallet jobbet som sauebonde. Det førte til en aktiv hverdag. I tillegg var han glad i skog og friluftsliv, og han var derfor stadig ute på tur.

På begynnelsen av 1990-tallet begynte Bjarne å få smerter i kroppen. Fingre, armer, skuldre og lår verket og ble svært smertefulle. Etter en rekke undersøkelser fant legene ved Reumatikersykehuset i Haugesund ut at Bjarne led av leddgikt. Dette var i 1994.

– Leddgikt er en kronisk betennelse. Nevene mine var store som fotballer og jeg hadde store smerter. Jeg begynte på cellegifttabletter én gang i uka. Slik var det i flere år. I tillegg brukte jeg daglig smertestillende tabletter.

Ufør

Leddgikten førte til at hverdagen som sauebonde ble tung og smertefull. Sauene holdt til på Hardangervidda, men han kunne ikke lenger være like aktiv. Bjarne bet likevel tennene sammen og sto på det han maktet.

Leddgikten ble også påvirket av været. Regn, vind og kaldt vær gjorde at plagene ble verre, noe som ikke var uvanlig på Vestlandet der Bjarne bodde.

– Som sauebonde er du litt mer fleksibel enn om du hadde jobbet med kyr, som må melkes hver dag. Likevel gjorde leddgikten at jeg måtte begrense arbeidsmengden. Det var ikke så lett å være sykemeldt som selvstendig næringsdrivende. Familien hjalp meg derfor en del, men etter som årene gikk, ble jeg mer og mer arbeidsufør. Til slutt var jeg 90 prosent trygdet.

Møte i Kopervik

Den 19.-20. juni i 2004 hadde Svein-Magne Pedersen møter i menigheten Arken i Kopervik på Karmøy. Da Bjarne leste om møtet i avisen, bestemte han seg for å dra. Over 400 personer møtte opp og rundt 20 ble frelst. Flere ble også helbredet.

– Det var et sterkt møte, og ved siden av meg satt det en mann og gråt. Pedersen talte om at Jesus også kan helbrede i dag. Det var fint å høre. Jeg har alltid vært en troende og Jesus har alltid fascinert meg. Som liten elsket jeg å høre bibelhistorier om Jesus som helbredet mennesker.

I løpet av kvelden ba Pedersen for de syke, og etter hvert ble det Bjarne sin tur. Han kjente en varme som gikk gjennom kroppen. Allerede da han gikk ut av møtesalen, begynte smertene å forsvinne. Etter noen dager var alt borte.

Noen dager senere hadde han time hos en homeopat, som han hadde vært til behandling hos flere ganger. Han var svært overrasket og utbrøt:

– Du har jo ikke betennelse i kroppen lenger!

Bjarne oppsøkte derfor Reumatikersykehuset i Haugesund for å høre legens versjon. Han undersøkte leddene til Bjarne og var også meget overrasket, for han kunne ikke finne tegn til leddgikt.

– Jeg tror jeg slutter med leddgiktmedisinene nå, sa Bjarne. Legen var skeptisk, men siden Bjarne insisterte, strøk han Bjarne ut av papirene sine.

I dag er det tretten år siden Bjarne ble helbredet, og han har ikke kjent noe til de kraftige leddgiktsmertene som han hadde levd med i over ti år.

– Jeg fikk en helt ny kropp. I årene etter har jeg vært i normal aktivitet både som sauebonde og friluftsmenneske. Jeg tviler ikke på Guds helbredelse og takker for forbønn. Hver dag ber jeg for Svein-Magne Pedersen og Misjonen Jesus Leger.

Vis mer