Rundt 20 søkte frelse i Trøndelag

Helgen 5.–6. september i 2015 besøkte Svein-Magne Pedersen Trondheim, samt Stokkøy Baptistmenighet. Rundt 20 søkte frelse, og mange fikk forbønn for sine sykdommer.

Lørdag gjestet Svein-Magne Pedersen Trondheim hvor Misjonen Jesus Leger hadde leid menighetslokalene til Baptistkirken i byen. Kirken var nesten full, og flere hadde reist langt, blant annet fra Bodø, Mo i Rana, Sogndal, Molde, Ålesund og Herøy. Et ektepar hadde reist seksti mil med tog fra Nittedal utenfor Oslo til kveldens møte. Likevel var det ingen som kunne måle seg med en familie som kom helt fra Kautokeino. To dager brukte de på bilturen som blant annet gikk via Sverige med en strekning på 140 mil.

Pedersen prekte om «nøklene til din helbredelse» og delte flere vitnesbyrd. Mot slutten av talen forkynte han evangeliet, og ti personer ja til Jesus. Utover kvelden ba han som vanlig for de syke, og de siste gikk hjem rundt klokken ett. Da hadde møtet vart i åtte timer.

Knakte i ryggen
Aina Maria Dons Larsen fra Trondheim hadde siden barndommen gått med ryggplager. Ryggen var krum og smertefull. I tillegg skammet hun seg over den dårlige holdningen, og det hjalp ikke så mye på humøret at flere kommenterte den krumme ryggen.

– Ofte kunne jeg bruke nesten en time for å komme meg opp av sengen på morgenen. Da Pedersen ba for meg, kjente jeg det knakte i ryggen. Jeg ble varm og smertene forsvant. Siden da har ryggen vært god. Nå går jeg mye rettere i ryggen, og min datter kommenterte det dagen etter. Aina Maria har også tidligere vitnet i Legedom om hvordan Jesus satte henne fri fra angst. I mange år levde hun i dyp mørke, men under et møte i Stjørdal i 1996 ble hun frelst og satt fullstendig fri.

– Bønn fungerer, og Jesus er svaret, sier hun bestemt. Også en 75 år gammel dame fra Trondheim kunne glede seg over at ryggen og bekkenet ble godt.

– Jeg fikk et brudd i 2003, men nå er det lettere å gå. Det føles godt. Jeg fikk også forbønn for synet som ble bedre. Takk for forbønn, sier hun.

Tilbake til Stokkøya
Søndag reiste Pedersen til Stokkøya, som er en øy på Fosen i Åfjord kommune. Stokkøya har rundt 250 innbyggere. Pedersen var tilbake på hjemlige trakter etter som han og familien bodde i Stoksund fra 1979–1981. Mye var forandret siden den gang, blant annet hadde Stokkøya fått fastlandsforbindelse ved hjelp av Stokkøybrua som ble bygget i år 2000. Under brua kjører også Hurtigruten hver dag på sin ferd fra Trondheim til Rørvik. Før møtet begynte kom Hurtigruten seilende forbi øya og «hilste» de skuelystne med en rungende «tut».

FOLKSOMT: Mange hadde også tatt turen til Stokkøya for å være med på møte med Svein-Magne Pedersen. Flere ble frelst og fikk forbønn for sine plager.

Pedersen prekte i Stokkøy Baptistmenighet og rundt ti personer søkte frelse også denne kvelden. I løpet av Pedersens møtehelg i Trøndelag søkte derfor rundt tjue personer frelse totalt. En rekke mennesker fikk også forbønn på Stokkøya, og flere vitnet om at Gud rørte ved dem. Forbønnen varte til klokken halv to på natten.

Tok i bakken
Rigmor Wold (80) fra Molde hadde fem nedslitte skiver i ryggen. Hun hadde gått med ryggsmerter i 30 år. Gjennom årene hadde hun jobbet på et vaskeri og et lager, noe som førte til stor belastning for ryggen.

– Til tider var jeg sengeliggende, og jeg kunne ikke gå. Jeg måtte ha hjelp for å komme meg opp av sofaen. Andre ganger var ryggen bedre, men det var vondt å utføre husarbeid og slikt. Ryggen var stiv, og jeg kunne ikke bøye meg så mye. Jeg spiste lite smertestillende, for det likte jeg ikke å bruke.

Da Pedersen ba for Rigmor, kjente hun en varme som gikk gjennom kroppen og smertene kom bort.

– Etter forbønnen kunne jeg ta hendene i bakken. Det har jeg aldri klart før. Ryggen ble så myk og god. Nå kan jeg nyte hverdagen uten smerter, sier hun.

Rigmor kan også fortelle at hun ble helbredet for isjias under et møte med Pedersen i Levanger i fjor vår.

– Jeg hadde gått med isjias i to år og hadde smerter på venstre side og nedover. Det var vondt dag og natt og svært plagsomt. Smertene forsvant da jeg satt i salen og hørte på Pedersen preke. Jeg ble faktisk helbredet før selve forbønnen begynte.

Glad pastor
Eli Dalsaune, er pastor i Stokkøy Baptistmenighet. Hun var svært glad etter Pedersens besøk.

– Det har vært en fantastisk kveld, og vi har gledet oss veldig til dette møtet. Mange mennesker har vært til forbønn, og folk har blitt både frelst og helbredet. Dette er noe som også ligger på vårt hjerte og som vi jobber med i hverdagen, men vi føler vi får en ekstra medarbeider når vi har slike besøk som av Svein-Magne Pedersen.

Dalsaune opplevde også selv å få en berøring av Guds helbredende kraft.

– Jeg var i en bilulykke i Jordan i 2005 og fikk nakkesleng. Det var til tider vondt, men det gikk mest utover konsentrasjonen i form av svimmelhet og trøtthet. Ofte fikk jeg et trykk rundt øret som gjorde at hørselen ble redusert. Til slutt ble jeg dessverre uføretrygdet.

Da Pedersen ba for henne, kjente Dalsaune at noe skjedde i nakken.

– Jeg følte en varme, og det var som om noe «jobbet» bak i nakken og kom på plass. Nå er nakken god. Legene kunne ikke finne ut av det, men det gjorde Jesus, sier hun glad. Vekkelse

Stokkøy Baptistmenighet ble startet i mai i 1942. Tidligere het menigheten Bjørnør Baptistmenighet, og det var flere baptistmenigheter på Fosen. Nå er det bare denne menigheten igjen. Menigheten ble til som et resultat av en vekkelse som brøt ut på Stokkøya i 1932, hvor over hundre personer søkte frelse. Mange fikk også sterke opplevelser med Gud. I begynnelsen samlet de seg i hjemmene, før det ble en menighet. En av de som sto i spissen for menighetens tilblivelse var Inga Dahl. Hun var for øvrig bestemoren til Rune Dahl som sto for lovsangen under møtet på Stokkøya. Han var med på å starte den kristne lovsangsgruppa «Ambassadør» som ble svært kjent i en rekke kristne miljøer på 80- og 90-tallet.

– Menigheten er over 70 år, så vi er en godt voksen menighet. De siste årene har aktiviteten økt. Vi har både søndagsmøter, barnemøter, kvinnemøter, undervisning og bønn, så vi ser lyst på livet og fremtiden, avslutter Eli Dalsaune.

FORNØYDE: Eli og Ola Dalsaune er pastorpar i Stokkøy Baptistmenighet. De var svært fornøyde etter Pedersens besøk. Eli ble også god i nakken etter forbønn.
Vis mer