Roars ryggmareritt: – Ryggen ble helbredet over natten

I over 15 år hadde Roar Askjem (68) fra Nøtterøy problemer med ryggen. Smertene ble stadig verre, og i 2014 så livet svært mørkt ut. Han ringte da til Svein-Magne Pedersen. Dagen etter var ryggen helbredet.

På slutten av 90-tallet begynte Roar Askjem å få plager med ryggen. Flere småprolapser gjorde at han ble sykemeldt i kortere perioder. Smertene ga også plager ned i det høyre beinet.

– Jeg har i mange år jobbet med campingvogner. Av og til ble det noen svært vært tunge løft, spesielt når vi skulle flytte på vognene og hekte dem på tilhengerfestene. Etter hvert oppsøkte jeg legen og var til MR-undersøkelse. Bildene viste flere nedslitte ledd nederst i ryggen, sier han.

Askjem var stadig til behandling hos fysioterapeut og kiropraktor, noe som lindret plagene en del. Etter hvert ble han også førtidspensjonert, noe som gjorde hverdagen noe mindre belastende for ryggen.

Flere prolapser

I september 2014 skjedde det likevel noe som endret situasjonen. Askjem hadde jobbet i hagen og satt nå i en stol for å hvile. Da han reiste seg opp, vred han kroppen feil, og smertene hugg til i ryggen.

– Jeg ble liggende på gulvet med store smerter i ryggen og nedover beinet. Etter noen dager oppsøkt legen. Han mente jeg hadde fått en ny prolaps og ga meg en hel del smertestillende tabletter. Smertene var mye verre enn de tidligere prolapsene. Hver dag tok jeg rundt åtte smertestillende tabletter. Jeg følte ikke de hjalp så mye mot smertene, men de gjorde meg bare trøtt. Det var likevel vanskelig å få sove, og jeg måtte stadig stå opp for å bevege meg. For å døyve smertene i ryggen, la jeg også på isposer.

Etter to måneder ble ryggen noe bedre. Askjem så endelig en lysning ut av smertehelvetet, men så skjedde det igjen.

– Jeg var ute på en av mine jevnlige, nattlige turer, da jeg plutselig fikk et nytt smerteangrep i ryggen. Igjen ble jeg liggende på gulvet. Vi ringte etter sykebil, som kom, men de tok meg ikke med til sykehuset. I stedet ble det mer smertestillende. Da ble i grunnen situasjonen mye mørkere, sier Askjem.

Hoppet og sprang

Askjem var selv en troende og hadde bedt om helbredelse for ryggen tidligere, men han hadde ennå ikke opplevd noe bedring. Etter det siste smerteanfallet kom han på Svein-Magne Pedersen som han hadde sett på TV.

– Jeg visste at han hadde en gave til å helbrede gjennom bønn. Mandag den 3. november 2014 ringte jeg derfor til Pedersen. Vi hadde en hyggelig samtale, før han avsluttet med å be for meg. Jeg merket ikke noe under bønnen, men den natten sov jeg hele natten igjennom. Kona lurte derfor på om det kanskje hadde skjedd noe, og hennes ”mistanker” skulle vise seg å være riktige. Neste morgen våknet jeg uten en eneste smerte. Ryggen var helt god. Det var helt utrolig, for jeg kunne hoppe og bøye meg uten å ha vondt. Jeg både danset og sprang av glede.

– Jeg er fantastisk glad og takknemlig for den forbønnen jeg fikk. I dag er det halvannet år siden jeg ble helbredet, og ryggen er fortsatt god. Jeg passer selvfølgelig på å ikke belaste ryggen for mye, men jeg kan glede meg over at smertene er borte.

 

Vis mer