Pinsekonferanse i Sverige

Helgen 22.–24. mai reiste Svein-Magne Pedersen til menigheten Arken i Sverige. Menigheten har til daglig stort fokus på helbredelse, og Guds kraft virket sterkt i løpet av pinsehelgen.

Mens det norske folk reiste på pinseferie var Svein-Magne Pedersen invitert til Kungsängen i Sverige. Det var trosmenigheten Arken med pastorparet Gunnar og Linda Bergling som arrangerte helbredelseskonferansen. Pedersen har gjennom årene holdt flere møter i vårt naboland (siste gang i juli 2011 på Jesusfestivalen i Älmhult), men det var faktisk 15 år siden han sist besøkte Arken, nærmere bestemt i juli 2000.

Rundt 700 mennesker deltok på møtene i løpet av konferansen, som i tillegg ble sendt direkte på menighetens web-tv. Flere hadde reist langt, og et ektepar kom helt fra Finland for å få forbønn.

Pedersen prekte på engelsk og ble tolket til svensk. Han underviste om veien til helbredelse og kom med flere vitnesbyrd. De fremmøtte fulgte begeistret med, og humoren satt løst blant møtedeltagerne.

Rundt ti personer søkte frelse i løpet av helgen. En av dem var en øyenlege. Den Hellige Ånd virket sterkt i møtet, og mange fikk en berøring av Gud for både ånd, sjel og kropp.

– Det er en salvelse av latter og glede her, sa Pedersen fredag kveld, noe man kunne merke i møtet. Han kom også med en rekke kunnskapsord til folk som satt i salen. «Frykt», «sorg», «ekteskapsproblemer», «feiloperasjon», «dårlig søvn», «dysleksi», «nyreplager» og «hudplager» var noe av det Herren minnet ham om.

– Ta dette til dere, og tro at Gud har begynt å røre ved deg, sa Pedersen til de som responderte på kunnskapsordene. Utover kvelden ba Pedersen for de som ønsket forbønn. Nesten hele salen gikk frem, og Pedersen ba for folk til over midnatt hver kveld.

Pastor helbredet
Robert Kwick fra Spånga i Stockholm hadde de siste fem månedene gått med kraftige nakkesmerter. Han hadde vært både hos lege og kiropraktor.

– Nakken verket fælt og jeg brukte smertestillende. Da Pedersen ba for meg, forsvant alle smertene, og siden har nakken vært god, sier Kwick som for øvrig er pastor i en forsamling som samler romfolk i Stockholm.

FORBØNN: Forbønnskøen strakte seg gjennom hele salen, og stadig strømmet folk til podiet for å få forbønn. Guds kraft virket sterkt, og mange fikk en berøring av Gud.

Hjerteplager
Gull-Britt Johansson fra Bro hadde i tre år slitt med en form for anginaplager. Det hele startet da hun for noen år siden var gjennom en traumatisk opplevelse og fikk såkalt «broken heart syndrom» som på fagspråket kalles» takotsubo». Det utspiller seg nesten som et hjerteinfarkt.

– Jeg ble operert for tre år siden, men i tiden etter har jeg stadig vært plaget av trykk rundt hjertet, spesielt når jeg anstrenger meg. Det har derfor vært svært vanskelig å være i stor aktivitet, for jeg har blitt så sliten og fått vondt i brystet, sier hun.

Da Pedersen ba for henne, kjente hun en utrolig varme. Hun følte plutselig at Herren ville at hun skulle gå ut i gangen og løpe frem og tilbake. Dette gjorde hun flere ganger, og da merket hun ikke noe til plagene.

– Jeg hadde ikke løpt på mange år, så dette var nytt for meg. I tiden etter har jeg vært i stor aktivitet uten å bli trøtt. Det er helt fantastisk. Jeg har også slitt med astma som har blitt bedre. Snart skal jeg dra på team-tur til Gøteborg. Det hadde jeg ikke våget før slik helsa var da, sier hun glad.

God rygg og balanse
Erin Ayo var svært overrasket da hun oppdaget noe rart som skjedde i løpet av møtet. Da hun sto i forbønnskøen, oppdaget hun at noe hadde skjedd med den dårlige balansen hennes.

– Jeg har alltid hatt store problemer med å stå med samlede ben og holde balansen. Alltid måtte jeg stå med føttene stødig ut til siden, hvis ikke svaiet jeg frem og tilbake og kunne falle. Under forbønnen kunne jeg plutselig samle bena og stå oppreist uten problemer. Jeg fikk også forbønn for ryggen som ble god, sier hun smilende fornøyd.

Fokus på helbredelse
Forsamlingen Arken ble startet i 1986 av pastorparet Gunnar og Linda Bergling og består i dag av rundt 500 medlemmer. Menighetslokalet er på over 10.000 kvadratmeter.

Menigheten er også kjent for sitt fokus på helbredelse og har et eget helbredelsessenter med blant annet 30 bønnerom hvor folk får forbønn hver dag. Bibelskolen «Jesus helar och upprättar» samler mange elever hvert år. I tillegg har menigheten en treårig bibelskole. Forsamlingen driver også 27 misjonsprosjekter i 15 ulike land.

Pastor, Linda Bergling, var strålende fornøyd med konferansen.

– Det har vært en veldig herlig konferanse, og folk har kommet fra mange steder i Sverige. Vi har kjent et herlig og sterkt nærvær av Gud. Vi elsker Svein-Magne Pedersen og har kjent ham i mange år. I Arken har vi mye fokus på helbredelse, akkurat som Misjonen Jesus Leger, og vi føler derfor en god, åndelig samhørighet med Svein-Magne Pedersen.

– Jeg synes også det er fint at han bruker god tid med alle sammen. Mange ganger ber vi litt for kort, men Pedersen ber langt utover kvelden, sier Bergling, som for øvrig feirer jubileum i år etter 40 år i heltidstjeneste for Jesus. Både hun og Svein-Magne Pedersen er for øvrig født den 6. januar 1948.

STORT OPPMØTE: Rundt 700 personer møtte opp i løpet av konferansedagene hvor Svein-Magne Pedersen hadde tre møter.
Vis mer