Pergot Voldsund (70) hadde både for prolaps i nakken og astma

Pergot Voldsund bor i Ulsteinvik. Hun har fire gutter og 11 barnebarn
som bor i nærheten, og hun trenger å være frisk og i form for å gjøre en innsats for de nærmeste. Etter at hun ble pensjonist, er hun minst like aktiv som før. Hun står i spissen for to misjonsforeninger. En hjertesak er å forkynne Guds Ord. To ganger har Pergot opplevd Guds mirakel etter forbønn og blitt helt frisk.


Av Eli Bondlid


Det Pergot Voldsund gjerne vil fortelle om, skjedde 15 år tilbake i tid. 70-åringen fikk astma. Hun anslår at hun slet med det i et halvt år. At det var astma, ble bekreftet av hennes lege i Fosnavåg.

– Jeg var veldig dårlig. Gikk til legen og fikk to typer spray mot astmaen. Jeg brukte medisinen morgen og kveld, forteller hun.

Bedt for og ble helt frisk

Pergots venninne, som visste at hun var dårlig, ønsket å invitere henne med til et helbredelsesmøte som Svein-Magne Pedersen skulle ha på Fosnavåg i Herøy.

– Nei, det greier jeg ikke. For det er lange møter til langt på natt, minnes 70-åringen at hun svarte.

Men hun ble likevel med på møtet og ble bedt for.

– Dette var en lørdag kveld. Da jeg kom hjem, merket jeg ikke at det hadde skjedd noe spesielt. Søndag merket jeg heller ikke noe.

Astmaen var borte

Pergot forteller at hun mandag morgen kikket ut og så hvor fint vær det var ute, så hun fikk lyst til å gå ned i hagen og slå plenen.

– Men så kom jeg på at jeg på grunn av astmaen neppe ville klare det. Dessuten ville nok ikke plenklipperen starte heller, for i lang tid hadde det vært et problem.

Pergot gikk likevel ned i hagen og dro i startsnora på gressklipperen. Den startet ved første forsøk, så hun gikk i gang med å klippe.

– Jeg kjørte og tømte gress flere ganger, og merket ikke noe til astmaen. Da takket jeg Gud for helbredelsen.

Fikk en voldsom energi

Det at Pergot Voldsund hadde blitt kvitt astmaen, var ikke det eneste mirakelet. Hun merket at hun hadde fått en voldsom energi.

– I gleden over å ha blitt frisk, sprang jeg sprek og sterk og hev ut dyner og puter til lufting. Gulvteppet ble ristet, og så vasket jeg alle gulv og deretter plantet jeg i blomsterbedet. Laget middag til familien og deretter skiftet jeg sengetøy på alle senger. Da jeg var ferdig var klokka 20.00.

– Min mann spurte «Hva har skjedd med deg?». Jeg svarte at «jeg har blitt frisk og helbredet». Og han kommenterte «du trenger da ikke å overdrive heller».

Hun fortsatte å jobbe. Bonet gulvet til klokken ble 22.00. Så tok hun all astmamedisinen og kastet den i søpla.

Da hun neste gang skulle til legen, fikk hun spørsmålet: «Hvor er det blitt av astmaen din?». Hun svarte: «Jeg ble helbredet etter forbønn av evangelist Svein-Magne Pedersen.

– Siden legen min er kristen, syntes hun det var veldig bra, forteller 70-åringen, som etter dette aldri mer har hatt problemer med astma.

Mirakuløst helbredet av prolaps

Pergot Voldsund har enda en gang i livet fått erfare Guds helbredende kraft. Hun mener at det er ni år siden, for hun er ganske sikker på at dette skjedde i 2010. Hun jobbet på den tiden som hjelpepleier på Ulshaug Eldresenter i Ulsteinvik.

– Jeg skulle løfte en veldig tung pasient, som grep meg hardt rundt nakken.

Pergot seig sammen på golvet og ville besvime. Deretter ble det store smerter i nakke og hode. Da hun kom til sykehuset, viste det seg at hun hadde fått prolaps i nakken. Hun dro til kiropraktor og fikk behandling. Men det eneste han kunne gjøre, var å sette på plass det som var galt i nakken. Hun ble ikke frisk, og smertene var like sterke.

– Jeg skulle ha seinvakt og tenkte på at jeg måtte sykemelde meg. Før jeg dro på jobb, ringte jeg Svein-Magne Pedersen og fikk forbønn.

Driver misjonsforeninger

Pedersen husker at hun ringte ham.

– Jeg sa: «Gå på jobb!». Hun svarte: «Da går jeg på ditt og Guds ord.»

Pergot forteller at idet hun skulle på vakta, fikk hun beskjed om å løfte en veldig syk dame. Hun var redd for hvordan det skulle bli.

– Idet jeg rundet døra og gikk inn på sykehjemmet, hørte jeg et klikk i nakken, kjente at det løsnet og nakkesmertene forsvant. Alt ordnet seg. Jeg ble helt helbredet!

Pergot Voldsund takker Gud for at hun ble frisk, for da kan hun vie livet sitt til å jobbe for andre.

I 2011 sluttet hun i jobben som hjelpepleier, og hun er nå pensjonist.

– Jeg gjør nå en innsats for to misjonsforeninger. Den ene er første mandagen i måneden. Den andre siste onsdagen hver måned. Ulshaug misjonsforening er en NMS-forening som samler rundt 30. Den andre kaller vi «Vaffelforeningen», for vi starter møtet med å steke vafler og deretter synger vi lette sanger. Men jeg så at vi hadde behov for å høre Guds Ord, så etter å ha spist vafler og drukket kaffe, har vi misjonsforening, forteller hun.

Holder andakt og synger

Dersom hun ikke får tak i andaktsholder, trår Pergot Voldsund til selv. Hun holder både andakter og synger.

Pergot forteller at hun er født og oppvokst i Ulsteinvik.

– I et kristent hjem. Både mor og far var kristne. Og jeg vokste opp med mye sang og musikk.

Familien betyr mye for henne. Pergot liker å bake og lage mat og invitere barn, svigerbarn og barnebarn. Hennes hamburgere er særdeles populære. Og hun elsker å sy og strikke.

Pergot vil gjerne slå et slag både for Norge IDAG og for Legedom. For at flere skal lese og abonnere, legger hun med vilje igjen aviser og blader både på sykehjemmene og andre steder hun er.

Vis mer