Over 50 frelst i Costa Rica!

I slutten av februar reiste Svein-Magne Pedersen til Latin-Amerika og det frodige landet Costa Rica. Det ble en stor suksess. Over 50 personer søkte frelse og 80-90 prosent ble helbredet.

Strålende solskinn og 30 varmegrader var det som møtte Svein-Magne Pedersen da han besøkte det lille landet Costa Rica med rundt 4,9 millioner mennesker.

Pedersen gjestet den uavhengige menigheten Iglesia Hosanna som hadde forberedt besøket i lang tid. Medlemmene hadde fastet og bedt for møtene og totalt var det delt ut 3000 traktater med invitasjon til arrangementet. Langs hovedveien utenfor menighetslokalet var det satt opp en gedigen plakat med bilde av Pedersen og informasjon om møtet. Menigheten sørget også for busstransport for møtedeltagerne fra ulike steder i landet.

Lokalet var fullsatt og stemningen elektrisk. Da lovsangen startet, var det som taket løftet seg. Maken til innlevelse og helhjertet lovsang har man sjeldent sett. Både unge og gamle løftet hendene, mens de sang av full hals og lovpriste Gud. Noen lå på kne og gråt i Guds nærvær. En gruppe ungdommer danset for Herren på en scene bakerst i salen.

I kø for frelse og helbredelse
Fra talerstolen delte Pedersen en rekke vitnesbyrd, og han forkynte om helbredelse og frelse på engelsk. Talen ble oversatt til spansk som er morsmålet i Costa Rica. På slutten av møtet inviterte han til frelse og folk strømmet frem til podiet. I løpet av helgen tok over 50 personer i mot Jesus. Alle navn, adresser og telefonnummer ble registrert, og allerede dagen etter begynte de ansatte i menigheten å kontakte de nyfrelste for videre oppfølging. Videre får de tilbud om et brevkurs og det skal arrangeres dåp. Nylig hadde menigheten døpt 30 personer og snart vil flere bli døpt.

Etter møtet ba Pedersen for de syke. I starten ba han en fellesbønn for de fremmøtte, og allerede da begynte miraklene å skje. Videre ba Pedersen for hver enkelt som ønsket personlig forbønn. Det var nok flere som sperret opp øynene da de så den noe utradisjonelle forbønnsmetoden til Pedersen. I Costa Rica er de ikke vant med at evangelisten bruker god tid og ber for alle. De syke stilte seg derfor tålmodige i kø og ventet på sin tur.

Pedersen ba utover kvelden og lørdag var møtet ferdig klokken elleve på kvelden. Søndag fikk sistemann forbønn halv ett på natten. Miraklene kom som perler på en snor. Mellom 80 og 90 prosent av de av de som fikk forbønn opplevde å bli helbredet. Folk klappet i salen av begeistring hver gang de så hva som skjedde. (se egen artikkel om helbredelsene)

Invitasjon fra Norge
Bakgrunnen for besøket til Pedersen i Costa Rica kom etter at Pedersens kamerat, Odd Frustøl, inviterte ham til landet. Pedersen hadde kjent Odd siden 1990-tallet.

Odd og kona bor i New Jersey i USA, men Odd bruker mye av tiden i Costa Rica der han og datteren, Anne-Lill, selger tomter og bygger hus.

På en Mirakellørdag den 28. mai i 2016 kom Odd på besøk der han inviterte Pedersen til Latin-Amerika. Rundt ni måneder senere dro Pedersen over.

Glad pastor
– Vi er så glade og takknemlige for at Svein-Magne Pedersen kom til vår menighet i Quepos. 0ver 50 mennesker tok i mot Jesus, noe som er fantastisk! Mange har også blitt helbredet. Pedersen brukte god tid til å be for mennesker. Han er den enste personen jeg har møtt som har tatt seg tid til å be personlig for hver og en. Mange folk har ringt meg og fortalt hva som skjedd. De sier: ” Pastor, jeg har blitt helbredet, jeg har blitt helbredet…”, og det er fantastisk å høre! Vi er så takknemlige for at han kom hit helt fra Norge, og han har vært en stor velsignelse for oss, sa pastor Gerardo Alan Rojas etter at møtehelgen var over.

Over 50 personer søkte frelse og 80 prosent av de som fikk forbønn, fikk erfare Guds helbredende kraft. Slikt er slett ikke hverdagskost for menigheten Iglesia Hosanna i Quepos.

Før Pedersen reiste hjem, fikk han invitasjon til å komme tilbake til menigheten.

– Pedersen vil til enhver tid har en åpen dør hos oss. Han er hjertelig velkommen tilbake for å stå sammen med oss. Det vil være en glede for menigheten å få han tilbake.

Et land i vekst
Pedersen besøkte byen Quepos med rundt 20.000 innbyggere. Byen ligger i provinsen Puntarenas langs vestkysten mot Stillehavet.

Costa Rica betyr ”den rike kysten” og er nettopp et land som har vært i god utvikling de siste årene. I 1949 ble Costa Rica første landet i verden til å avvikle militærvesenet. Landet har i dag det eldste demokratiet i Latin-Amerika, og det har alltid vært blant landene med høyest velstand. I fjor lå landet som nummer 67 på FN´s HDI-liste. (Human Develoment Index)

Siden regjeringen ikke bruker utgifter på militæret, har mye av pengene blitt brukt på skole og utdanning. Det har ført til at hele 96 prosent av befolkningen kan lese og skrive. Helsevesenet er også godt utbygd med gode trygdeordninger og levealderen ligger på samme nivå som i Norge.

Likevel har landet sine mørke sider. Rundt 20 prosent av befolkningen lever under fattigdomsgrensa på en dollar om dagen, og forskjellen mellom fattige og rike er stor.

Costa Rica største inntektskilde er turisme. Rundt to millioner turister kommer hvert år, og halvparten er fra USA. Surfing, kritthvite badestrender, natur- og planteliv, samt sportsfiske er noe av det som lokker turistene mest. Byen Quepos, som Pedersen besøkte, er et av verdens mest kjente steder for sportsfiskekonkurranser.

Rundt en fjerdedel av Costa Rica er vernede områder og like ved Quepos ligger nasjonalparken Manuel Antonio som har 150.000 besøkende hvert år.

FORNØYD: – Svein-Magne Pedersen vil til en hver tid har en åpen dør hos oss. Han er hjertelig velkommen tilbake, sa Pastor Gerardo Alan Rojas. Han var i strålende humør etter å ha sett over 50 mennesker søke frelse og mange helbredet.

 

Vis mer