Over 25 frelst i Skien

Helgen 6.–7. september besøkte Svein-Magne Pedersen Troens Liv Bibelsenter i Skien. Over 25 personer søkte frelse!

Fjorten år etter at Svein-Magne Pedersen besøkte Troens Liv Bibelsenter i Skien var han endelig tilbake. Over 400 besøkende var innom helgens to møter på Lyngbakken, og det var stor begeistring da rundt 25 personer søkte frelse. Allerede før lørdagens møte hadde startet, tok fire personer i mot Jesus. På slutten av talen inviterte Pedersen til frelse, og både unge og gamle strømmet frem og registrerte navn og adresse.

– Det har vært helt fantastisk! Vi har opplevd at mange har blitt frelst og flere sterke helbredelser. Vi har hatt en veldig lang helg, men en veldig god en, sa pastor Runar Wold etter møtet. Han har vært pastor i Troens Liv Bibelsenter de siste 18 årene. Menigheten ble etablert i 1991 og er en frittstående forsamling.
Møtene ble holdt i menighetens eget lokale på Lyngbakken som de kjøpte i 1999. Bygget har tidligere vært et sanatorium for pasienter med tuberkulose og ble innviet av selveste dronning Maud i 1931, noe som ble sendt direkte på NRK radio den dagen.

Menighetens medlemmer viste et imponerende tjenersinn, og mange hadde stått på i flere dager for å gjøre menighetslokalet klart til storinnrykk.

Allerede seks timer før møtet startet, stilte førstemann seg i køen for å sikre seg en tidlig forbønnslapp. Etter hvert strømmet folket inn i lokalet. Møtesalen var full under Pedersens møter, og de som ikke fikk plass, kunne følge møtet på en storskjerm ute i kafeen.

– Det skulle vært flere som Svein-Magne Pedersen i Norge, og det må vi be om at vi får. Med et enkelt budskap treffer han så godt folkesjelen og hjertene til de som kommer. Han bruker både humor, sterke vitnesbyrd og Guds ord, som treffer både unge og gamle. I tillegg forkynner han evangeliet enkelt, men radikalt.

I ettertid har menigheten holdt alfakurs med over 30 deltagere, der også noen av de lokale nyfrelste har deltatt.

Helbredet under prekenen
Lørdag varte møtet til klokken fire på natta, mens søndagens møte ble avsluttet klokken tre. Totalt varte møtene i 21 timer. Allerede før den personlige forbønnen startet ble folk helbredet i salen. En kvinne som hadde slitt med håndleddet i lang tid, følte nå ingen smerte. En annen kvinne hadde hatt vondt i kjeven, men ble også god.

Britt Stensholt fra Nøtterøy hadde nylig vært gjennom en gallesteinsoperasjon på grunn nyreplager og satt med store smerter på siden av magen.

– Under prekenen følte jeg en varme som gikk inn i magen, og smertene forsvant. Jeg hadde også vondt i navlen, og da Pedersen la hendene på meg, forsvant dette, vitnet hun. I tillegg hadde Britt levd med kneslitasje i flere år, og det var vondt å gå, spesielt i trapper.

– Nå er også knærne fine, og det er stort. Gud har helbredet meg for både plattfot, allergi og astma gjennom Pedersens bønner tidligere, og jeg er så takknemlig til Gud for alt han gjør, sier hun begeistret.

Nakker og rygger
Utover kvelden vitnet flere om at de opplevde Guds helbredende kraft.
Johannes Vågen fra Skien hadde slitt med forkalkning i nakken i flere år etter å ha jobbet som sveiser.

– Jeg brukte hjelm da jeg jobbet som sveiser, men denne veide en del. Det gikk utover nakken. Hver gang jeg vred på hodet, knakte det og gjorde vondt i nakken. Jeg hadde også vondt i skuldra, og det var egentlig den jeg nevnte for Pedersen, men da han ba for meg, var det nakken som ble god. Jeg kjente en varme, og nå er nakken myk og fin, sier han glad.

En kvinne fra Skien kunne også glede seg over en god nakke. I lengre tid hadde hun gått med smerter i nakken på grunn av overbelastning på jobben.

En mann som hadde brukt høreapparater i 15 år kunne nå høre godt til stor glede for både ham og kona.

– Da Pedersen ba, ble jeg varm og løs i nakken. Jeg fikk en god og behagelig følelse i kroppen. Takk Gud, for nå kjenner jeg ingen smerter! sier hun fornøyd.

Flere andre mennesker vitnet om at Gud hadde rørt ved deres helse. En mann som var nærmest døv kunne legge høreapparatene i skuffen. En kvinne fra Porsgrunn kunne også glede seg over at bruddet i ryggen ble legt. Også folk med smerter i knær og hofter fikk erfare Guds helbredende kraft.
Søndag kveld var også en journalist fra lokalavisen Varden på besøk. Han skrev en flott artikkel fra møtet. På forsiden av avisen sto denne overskriften: «I lang kø for helbredelse».

GLAD: Pastor Runar Wold var svært begeistret etter Pedersens besøk. – Det er fantastisk med alle som ble frelst og helbredet. Vi håper ikke det går 14 år til neste gang han besøker oss.

 

 

 

 

 

 

 

HIMMELSK SANG: Menighetens lovsangsteam ledet forsamlingen i begynnelsen av møtet. Sangerne imponerte de fremmøtte med salvet og kraftfull lovsang.

 

Vis mer