Ole var avhengig av nesespray

I rundt ti år var Ole Eidem fra Helle svært avhengig av nesespray på grunn av tett nese. Legene ønsket ikke å operere i frykt for at det kunne bli verre. I 2005 ringte han Svein-Magne Pedersen og fikk forbønn. I tiden etter har han aldri brukt nesespray.

– Jeg hadde alltid nesesprayen liggende lett tilgjengelig overalt. Den lå i bilen, båten, på jobben og hjemme. Sprayen var jeg svært avhengig av, sier Ole Eidem fra Helle i Kragerø kommune.
I mange år hadde han vært plaget av tett nese, og i over ti år brukte han nesespray nesten hver eneste dag.

– Det var spesielt før leggetid jeg måtte bruke nesesprayen. Det var ingen vits i å prøve å sove uten den. Jeg fulgte likevel noen av rådene på pakningen. Der sto det at man anbefalte et opphold på to dager etter ti dagers bruk. Det gjorde jeg også, men det ble jo voldsomme mengder i løpet av året likevel, sier han.

Det var sammenvoksninger i nesen som var årsaken til problemet. Eidem var flere ganger hos øre-nese-hals legen, men han ville ikke anbefale operasjon. Det var en vanskelig inngripen, og han mente det heller kunne bli verre.

– Situasjonen ble bare dårligere med årene. Når jeg ble forkjølet, var det ekstra ille. Det var en frustrerende tilværelse.

Erfaringer med Gud
Ole Eidem kommer opprinnelig fra fiskeværet Sommarøy i Tromsø, men bor nå på Helle utenfor Kragerø. Ole og kona har i mange år trodd på Jesus. Selv ble han frelst som 17-åring. Store deler av livet har han vært skipper og jobbet som fisker. Eidem forteller at Gud har hatt en beskyttende hånd over ham. I mange år slet han med migrene, men i 1974 satt han hjemme og leste en kristen bok om helbredelse. Da ble han helbredet. I seks år var han fri fra migrene, inntil han en morgen våknet med store migrenesmerter.

– Jeg fant frem Bibelen og fikk et ord fra Gud. På ny forsvant migrenen, og siden da har jeg aldri merket noe til den sykdommen.

Også en annen en gang opplevde Eidem en helbredelse. Rundt 2005 ble han i stor fart sendt i ambulanse til Sykehuset Telemark i Skien fordi en polypp sprakk. Han mistet mye blod, og situasjonen var alvorlig.

– Kona mi la hendene sine på meg og ba. Da jeg våknet opp fra narkosen, fikk jeg en overraskende nyhet fra legen. De hadde ikke funnet noen polypp og alt var fint. Legen forstod lite av det som hadde skjedd.

Frisk over natten
På grunn av alle sine tidligere erfaringer med Guds hjelp, hadde Eidem stor tro på helbredelse. Den 10. mai i 2005 bestemte Eidem seg for å ringe til Svein-Magne Pedersen for å få forbønn for den tette nesen.

– Pedersen ba for meg, men jeg kjente ikke noe spesielt. Da jeg la meg på kvelden, lot jeg være å bruke nesespray. Neste morgen var nesen åpen og god. Siden da har jeg aldri brukt nesespray. Det var fantastisk! Alt Jesus har gjort for meg, har jeg vitnet om til mange mennesker gjennom årene. All ære til ham!

Vis mer