Moldova i Guds hjerte

Helgen 24.–27. oktober i fjor besøkte Svein-Magne Pedersen Europas fattigste land som er Moldova. Der viste Gud sin store nåde, og mange sterke helbredelser fant sted. Flere tok også imot Jesus.

Over fire år etter at Svein-Magne Pedersen besøkte Moldova sist var han nå tilbake i hovedstaden Chisináu med sine 800.000 innbyggere. Ved forrige besøk var det sommer og sol, men nå i oktober i fjor hadde vinterkulden allerede begynt å sette inn. På kvelden krøp gradestokken under null, men heldigvis uteble snøværet som meteorologene hadde spådd.

De siste årene har Misjonen Jesus Leger støttet den evangeliske menigheten «Nådens Pakt» og deres arbeid. Pedersen prekte på to møter, og flere ble frelst og tok i mot Jesus.

Møtene ble holdt i en teatersal som var en del av et gammelt krigsmuseum. Menigheten var i fyr og flamme for Pedersens besøk. Under lovsangen danset og klappet de rundt i lokalet, mens noen vaiet med et norsk og moldovsk flagg.

Helbredelser i kø
Etter møtene ba Pedersen for de syke, og mange ble helbredet. Til tider virket det som nærmest alle ble berørt av Guds helbredende kraft.

Under søndagens møte opplevde 17 år gamle Diana å få synet tilbake. På høyre øyet så hun bare 25 prosent og på venstre side 17 prosent. Hun trengte egentlig operasjon, men våget ikke utføre noe inngrep i frykt for å miste alt synet. I tillegg var det svært dyrt. Hele livet hadde hun sett dårlig, spesielt fra lange avstander. Da Pedersen ba for henne, kom plutselig tårene strømmende, og strålende glad fortalte hun at synet var blitt hundre prosent godt. Nå kunne hun se hva som var på andre siden av rommet.

– Jeg er så lykkelig. Takk Jesus, som ga meg hundre prosent syn, sa hun med tårer i øynene.
Etterpå hadde hun ingen problemer med å lese fra Pedersens traktat Fem minutter til himmelen som var oversatt til russisk. Det gjorde hun uten briller! I tillegg ble hun også god i ryggen, som hun hadde vært plaget med i lengre tid. Helbredelsen satte standarden for møtehelgen. Flere andre fikk også godt syn, og en etter en vitnet folk om at Gud rørte ved deres helse.

Flere helbredelser
Før møtet begynte opplevde Pedersen at Gud viste ham en kvinne som hadde smerter i halsen. Under møtet delte han dette kunnskapsordet. Ei kvinne som hadde vært plaget med halsen i 15 år ga seg til kjenne. Da Pedersen ba for henne etter talen, ble hun helt god.

En kvinne ved navnet Ludmilla hadde i mange år slitt med hodeplager og hukommelsen etter et stygt fall i barndommen. Gjennom oppveksten hadde hun også opplevd traumatiske ting.
I løpet av møtet tok hun imot Jesus. Da Pedersen ba for henne, opplevde hun at noe ondt for ut av henne.

– Nå føler jeg meg fri, sa hun strålende glad.

En mann ved navnet Jorgin hadde i ti år slitt med menisken. Han hadde blant annet jobbet for Sirkus Arnardo i Norge. Her hadde han vært med på å rigge opp og ned sirkusteltet, noe som hadde vært anstrengende for kroppen. I den senere tid jobbet han med biler i Tyskland. Jorgin var en av de siste som fikk forbønn, og Pedersen ba en kort bønn på ti sekunder for menisken. Gud viste sin store nåde og helbredet også ham.

– Slava, slava Jesus, sa Jorgin, som betyr «pris, pris Jesus» på russisk.
Også mange andre ble helbredet for sine plager blant annet i mage, hode, nakke, knær, rygg og hjerte. Nylig rapporterte menigheten i Moldova om at folk fortsatt vitner om ting som skjedde under Pedersens besøk.

Fattige, men glade
I 2014 var Moldova ifølge FNs HDI-liste (Human Development Index) på plass nummer 114 (av 187 land i verden) i forhold til menneskelig utvikling og levekår. I selve Europa var de nederst på listen og dermed ansett som Europas fattigste land. Gjennomsnittslønnen i Moldova ligger på rundt seks dollar om dagen. Mange mennesker har likevel langt mindre å rutte med.

I landet tilhører over 90 prosent den ortodokse kirke, men der forkynnes det lite om Jesus. I følge organisasjonen «Operation World», som fører statistikk over misjonsarbeid i verden, er det nærmere 3,7 prosent evangeliske kristne i landet. Likevel regner man med at 20.000 kristne har reist ut av landet. Dette er også et generelt problem for Moldova. Over en million av landets befolkning har reist til ut og jobber nå i et annet land, fordi det ikke finnes jobbmuligheter i Moldova.

FOLKSOMT: Mange hadde møtt frem i menigheten «Nådens pakt» for å høre Pedersen tale og for å få forbønn. I løpet av møtet ble mange frelst og helbredet.

Til tross for de dystre tallene viste menigheten stor glede, begeistring og generøsitet.
Pedersen ble møtt med stor takknemlighet for det som hadde skjedd, samt den økonomiske støtten som Misjonen Jesus Leger bidrar med. MJL støtter også misjonærparet Tanja og Wladimir Liulcenco. De har to døtre som er gift og bor i Norge. Wladimir driver misjon i fengslene. Flere hundre fanger har fått klær og toalettartikler og ikke minst fått høre om Jesus. Mange har blitt frelst, og Wladimir har hjulpet flere i arbeid når de kommer ut fra soning.

FORNØYD: Tanja og Wladimir Liulcenco huset Pedersen under hans besøk i Moldova. Wladimir driver misjon i et fengsel i hovedstaden, mens Tanja jobber på et barnehjem. Begge prosjektene er MJL med på å støtte. Ekteparet har for øvrig to barn som er gift og bor i Norge.

Tanja jobber ved et barnehjem i hovedstaden. Mandag besøkte også Pedersen dette hjemmet som stiftelsen har vært med på hjelpe økonomisk. Der bodde over 160 barn, og mange er syke og bor der fordi foreldrene ikke klarer å ta seg av dem. Andre er foreldreløse eller foreldrene har forkastet dem. Pedersen fikk møte lederen for hjemmet. Hun uttrykte stor takknemlighet for hjelpen fra Norge.

 

 

 

GLEDE: Under lovsangen var det helhjertet dans og sang til ære for Herren.

 

 

Vis mer