MJL har gitt vann til 24.000 mennesker

Siden påsken i 2015 har MJL bygget 12 brønner for de kasteløse i India. I dag lever det 24.000 kasteløse, som er svært takknemlige for å være i live etter å ha fått livsviktig vann til sin landsby.

Vannmangelen i India er stort problem. Hver dag dør 500 barn under fem år på grunn av forgiftning fra urent vann. Det blir 180.000 barn i løpet av ett år. Verst er det for de kasteløse. Kvinnene må ofte gå mange kilometer hver dag for å hente vann av dårlig kvalistet. Vannet er ofte forurenset fra avføring fra dyr, mennesker og søppel.

De kasteløse har heller ingen rettigheter i samfunnet som skole og utdannelse. De har heller ikke krav på legehjelp som er viktig hvis de blir syke. Kingsly Lazarus kan forteller mange tragiske historier om familier som har mistet sine kjære barn.

– En mann som heter Karnan bodde sammen med kona og sine to barn i en landsby utenfor Chennai. De hentet vann fra en dam i nærheten, men dette var ikke rent og måtte kokes og filtreres. Dessverre fikk datteren i seg vannet ved et uhell. Noen dager senere døde hun. Det var en stor tragedie. Karnan bestemte seg for å gjøre noe med situasjonen. I dag jobber han for oss med å bringe vann til ulike landsbyer.

MJL sine støttepartnere har nå finansiert 12 brønner, som alle har gitt håp og nytt liv. I starten var de religiøse hindulederne i mot brønnene. Nå ser de resultatene, og det er blitt mye enklere og få tillatelse til å bygge brønner. Ryktene om MJL sitt brønn-prosjekt spres til andre landsbyer. Nå håper de på å bli de neste utvalgte. Får vi inn mere penger, kan nye brønner bygges. Vær med å gi din økonomiske støtte fremover!

Positive tilbakemeldinger

I løpet av de siste årene har Misjonen Jesus Leger bygget elleve brønner til de kasteløse India. Nylig sto brønn nummer tolv ferdig. De kasteløse innbyggerne i landbyen Pule Arana Kottai i India gleder seg stort over å endelig ha fått livsviktig, rent vann.

Rao: – Jeg er leder i landsbyen og ønsker å takke misjonen Jesus Leger som har gitt oss en brønn som er til stor hjelp for oss. Vi har vært gjennom en kritisk tid med stor vannmangel. Landsbyen har hatt elver og dammer, men alt vannet er tørket opp på grunn av varmen. Mange barn har blitt syke på grunn av urent vann, og noen av dem har vi ikke kunnet hjelpe. Nå har vi ubegrenset tilgang på vann hver dag som kan holde oss friske. En stor takk til MJL som har hjulpet oss i vår nød.

Sarala: – Jeg elsker landsbyen min og har brukt mye tid og krefter på å overbevise myndighetene om vårt vannbehov. Til nå har det vært lite respons. Jeg ble veldig overrasket da jeg fikk høre om Misjonen Jesus Leger sine planer om å bygge en brønn. Brønnen kom raskere på plass enn jeg hadde trodd. Takk fra hele mitt hjerte til MJL. Må Gud velsigne dere!

Muruken: – Jeg har levd i landsbyen i over 40 år. De to siste årene har vi hatt store vannproblemer. Dammene er blitt forurenset og elvene har tørket inn. Kvinnene i landsbyen måtte dra langt for å kjøpe vann til dyre priser. Nå er jeg så glad for at vi har fått vår egen brønn. Alle barna bruker den hver dag. Kvinnene er så takknemlige og slipper å reise langt etter vann. Jeg og min familie ærer MJL for sin gave til oss.

Radhanath: – Jeg har bodd her i ti år og har sett at både barn og gamle har blitt syke og dødd på grunn av forurenset vann. Vi har hatt stort behov for rent vann. Jeg kunne ikke gjøre så mye selv, men prøvde å lære innbyggerne om hygiene. En tid kunne jeg bare se opp til Gud etter hjelp. Så en dag kom vi i kontakt med Misjonen Jesus Leger. Takk for at dere valgte vår landsby og så vårt behov. Vi er så velsignet med denne brønnen. Må Gud velsigne dere slik at også mange andre kan få hjelp.

Tidligere brønner:

Brønn nr 1: Aandithangal
Brønn nr 2
Brønn nr 3
Brønn nr. 4
Brønn nr. 5
Brønn nr 6
Brønn nr 7
Brønn nr. 8
Brønn nr 9
Brønn nr. 10
Brønn nr 11
Vis mer