Miraklet i mitt liv – Legedom nr 1 – 2016

Korte vitnesbyrd fra mennesker som kommer tilbake til oss for å gi Gud æren for sine helbredelser. Publiseres som en fast spalte i magasinet Legedom.

Rørleggerens vonde kne
I 15 år gikk jeg med et smertefullt kne. Å være rørlegger tar sin toll. Det var sannsynligvis slitasje. Jeg hadde vært til undersøkelse på et sykehus, men tok ikke medisin for slitasjen. Kneet var hovent og vondt. Våren 2015 hadde du møter på Stadlandet. På lørdagsmøtet ba du for meg. Jeg kjente ingen ting mens du ba. To dager senere oppdaget jeg til min store glede at hevelsen var kommet bort. Det samme var smerten. Siden da har jeg vært helt fin. Jeg er fremdeles rørlegger, nå med gode knær.

Tv-helbredet: urinlekkasje og ryggsmerter
I mange år plagdes jeg med urinlekkasje. To ganger var jeg blitt operert, men begge operasjonene var mislykket. For noen år så jeg deg på et tv-program. Mens du ba for syke under programmet, la jeg den ene hånda på tv-skjermen. Siden da har jeg ikke plagdes med urinlekkasje.

Grunnen til at jeg la hånda på tv-skjermen var at jeg ønsket forbønn for min smertefulle rygg. Jeg glemte urinlekkasjen. Like etterpå oppdaget jeg at ryggen var blitt helbredet – den også.

Fri narkomani
Min nevø har i flere år vært bundet til narkotika. Han oppsøkte et narkotikamiljø og tjente mange penger på salg av dette farlige stoffet. Hans mor ringte i sin nød til meg og spurte om ikke jeg kunne ringe til deg og få forbønn for min nevø. Kort tid senere drømte jeg en natt at jeg ringte til deg. Jeg drømte at jeg måtte få forbønn for familien. Dagen etter ringte jeg til deg, og du ba for min nevø. Etter denne bønnen grep Gud inn. Litt senere kuttet han ut narkotikaen.

Jeg har fortalt ham at jeg hadde ringt til deg og fått forbønn for ham. Selv tror han at dette var årsaken til at han mistet lysten på narkotika. «Aldri mer narkotika!» sier han nå. På denne tiden tok han imot Jesus og ble frelst. Det er nå cirka sju måneder siden miraklet skjedde.

Helbredet for alkoholisme
Jeg kjenner en mann på 55 år som hadde vært alkoholiker i 20-30 år. Noen ganger holdt han på å drikke seg i hjel. For to år siden ringte jeg til deg, og du ba for ham. Han visste ikke noe om at han fikk forbønn. Tenk, den samme dagen som du ba for ham, sluttet han å drikke! Til kona har han sagt: «Jeg fikk nok av alkoholen – og kuttet ut drikkingen.»

Miraklet skjedde for to år siden. Han er ennå ikke frelst. Ennå vet han ikke at den egentlige årsaken til at han greide å kutte ut alkoholen, var bønn og Guds kraft.

Kreft i underlivet
Min mor hadde fått langt fremskreden kreft i underlivet. Legene fant ut at hun hadde fått kreft i livmoren. På sykehuset fikk hun cellegift. Dette førte til at hun fikk blødninger og måtte slutte med cellegift. Hun var da så svak og dårlig at legene sendte henne hjem for å dø.

For et år siden ringte jeg til deg og fikk forbønn for min mor. Fra da av begynte kreften å forsvinne mer og mer. To-tre uker etter at du ba for henne var hun på sykehuset for å bli undersøkt.. Da var kreften kommet bort! Siden da har hun vært flere ganger til undersøkelse. Legene finner ikke noe kreft lenger.

Nå er hun 83 år og er som ny. Min mor har takket meg for at jeg ringte til deg og fikk forbønn for henne. Legene har erklært henne for å være frisk. «Her er ikke lenger kreft,» sa en av legene ved sykehuset i Stavanger.

Beinskjørheten kom bort
Min datter hadde smerter i føtter og rygg. Legen konstaterte at hun hadde fått beinskjørhet. Flere ganger snakket hun om redselen for å havne i rullestol. På denne tiden kunne hun ikke gå på jobb fordi hun hadde fått brudd i ryggen. I over ett år gikk hun med denne lidelsen. På denne tiden ringte jeg til deg, og du ba for henne uten at hun visste noe om det. Smertene forsvant fra kroppen hennes. Hun lurte på hva som var årsaken. Min datter gikk tilbake på jobb på et sykehjem på stedet hvor hun bor. Hun kommer aldri til å havne i rullestol.

Smaken av helbredelse
Else fra Stavanger mistet lukt og smak for fem-seks år siden. Siden smakssansen var kommet helt bort, hadde hun problemer med å lage mat. Siden hun ikke kunne kjenne lukten av verden rundt seg, opplevde hun at noe vesentlig manglet. Den 21. august i år ringte hun til meg og fikk forbønn for disse plagene. Dagen etter forbønnen gikk hun ut i hagen for å ta inn noen blomster for å sette dem i en blomstervase. Til sin store overraskelse oppdaget Else at hun hadde fått lukten tilbake! Og da hun spiste, kjente hun smaken på mat igjen! Gud ga henne lukt- og smakssansen tilbake over natten! Et guddommelig mirakel hadde skjedd. Familien hennes syntes dette var fantastisk. Dette priser vi Gud for i dag.

Bibelen sier: «Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.» (Sal 77:15)

«Døve hører»
En kvinne i 40-årene fra et sted på Vestlandet var nesten døv på det høyre øret og kunne blant annet ikke høre når hun stekte mat på stekepanna eller snakket på telefonen gjennom det høyre øret. Kvinnen ringte til meg for noen uker siden. Jeg ba for henne over telefonen. Noen dager senere oppdaget hun plutselig at hun hadde fått hørselen igjen på det nesten døve øret. Så testet hun seg ved å steke en fiskekake. Til sin store glede kunne hun nå høre godt den brusende stekelyden. Jeg ba henne om å legge telefonrøret mot det høyre øret mens jeg snakket med henne. Nå kunne hun føre en normal samtale på telefonen gjennom det høyre øret. Hun kunne høre like godt på begge ørene!

Jesus sa: «Døve hører.» Hvis du plages med dårlig hørsel, har øresus eller andre hørselsproblemer, kan du ta imot hans legedom nå.

Vis mer