Mirakler på Stadlandet

Helgen 11.–12. april i år reiste Svein-Magne Pedersen til Stadlandet og menigheten Nordfjord Bibelsenter. Gud virket sterkt i møtene, og da Pedersen reiste hjem, var det en fornyet menighet som satt igjen.

Rundt 200 møtte opp i løpet av Pedersen møtehelg i Nordfjord Bibelsenter på Vestlandet. Stadlandet er en halvøy i Selje kommune som og utgjør den nordvestlige delen av Sogn og Fjordane. Kommunen har rundt 1600 innbyggere.
Været viste seg fra en positiv side, med enkelte solglimt nå og da. De fremmøtte fikk derfor heldigvis ikke kjenne på ruskeværet som ofte kan herje utenfor Stad.

Pedersen vitnet og prekte om helbredelse. Etter talene ba han som vanlig for de syke, og folk vitnet om at de ble berørt av Guds kraft.

God skulder
Rannveig Torvik fra Stårheim i Eid kommune kom til møtet med en vond skulder og et ribbeinsbrudd, som hun fikk da hun prøvde å skyve bilen sin som hadde stoppet.

– Jeg sto bak bilen og prøvde å trille den i gang, og da kjente jeg at noe knakk i brystbeinet. Jeg gikk så frem og dyttet bilen ved døren, og da skadet jeg dessverre skulderen, sier hun.

Rannveig jobbet som renholder, men arbeidsdagen ble svært vond denne dagen. Hun gikk derfor rett til legen som forsto at det var snakk om et ribbeinsbrudd. Skulderen måtte hun se an, men den var kraftløs og vond, og hun kunne ikke løfte armen ordentlig.

Smertene økte for hver dag, og hun fikk smertestillende og ble sykemeldt.

– Da Pedersen kom på besøk til Stadlandet, skulle jeg hjelpe til på kjøkkenet, men jeg ble meget begrenset. På den andre møtekvelden bestemte jeg meg for å få forbønn. Da han ba for meg, dunket han meg på skulderen. Jeg syntes det var litt rart, for han visste at jeg hadde vondt, men plutselig kjente jeg at skulderen var helt frisk. Jeg kunne løfte armen uten problemer. Ribbeinsbruddet ble også friskt, men det tok litt lengre tid. Det grodde langt raskere en det som er normalt, sier Rannveig glad.

20 år med ryggplager
Bodil Røhne Molstad fra Selje hadde i nesten 20 år gått med ryggplager på grunn av en prolaps som sprakk. Etter mange år med smerter ble hun uføretrygdet.

– Jeg har brukt masse smertestillende og vært gjennom operasjon, men ryggen har vært vond hele tiden. Det var veldig vanskelig å planlegge aktiviteter i hverdagen, for jeg visste aldri hva jeg orket å være med på, forteller hun.

Da Pedersen ba for henne, kjente hun en varme og en underlig prikking i ryggen.

– For første gang på tjue år kjenner jeg ikke smerter, sa hun rett etter forbønnen.

Tre måneder senere kan hun fortsatt bekrefte at ryggen er bra.

– Etter forbønnen har jeg ikke hatt vondt og ikke tatt en eneste smertestillende tablett. Jeg har fått en ny hverdag og er mer aktiv enn før. Nå er jeg ikke hindret i å gjøre det jeg har lyst til, sier hun fornøyd.

God i knærne
Flere andre opplevde også at Gud rørte ved deres helse. En mann fra Eid kommune hadde slitt med tette tårekanaler i over 20 år. Øynene rant og var såre. Etter forbønn ble øynene betydelig bedre.

Kjell Hove fra Naustdal hadde i 15 år gått med hevelse og smerter i knærne. Lørdag kveld gikk han frem til forbønn.

– Jeg har stått mye på knærne gjennom jobben, men for 15 år siden skjedde det noe som gjorde at jeg måtte på sykehuset og få en sprøyte. Knærne ble bedre, men smertene var der. Da Pedersen ba for meg, merket jeg ikke noe, men dagen etter oppdaget jeg at hevelsen var forsvunnet og knærne var helbredet.

HELBREDET: Kjell Hove fra Naustdal hadde i 15 år gått med hevelse og smerter i knærne, men plagene forsvant etter forbønn lørdag kveld. Nå kan han jobbe uten å kjenne smerter.

Kvitt svimmelhet
En annen som var svært glad var Dagfinn Belseth fra Kalvåg. I rundt 15 år hadde han lidd av svimmelhet, noe som var svært ubehagelig.

– Det var grusomt å være på jobb. Jeg jobbet i flere år som arbeidsterapeut, noe som medførte en del aktivitet. Hver gang jeg reiste meg opp, ble jeg svimmel. Det gikk helt rundt, og jeg måtte sette meg ned for å hvile igjen. Legen syntes det var rart, men fant aldri ut av det.

Da Pedersen ba for ham, kjente han ikke noe spesielt, men da han skulle reise seg for å gå i kafeen, merket han ikke noe til svimmelheten.

– Jeg satte meg ned igjen og prøvde å reise meg opp og ned flere ganger, men svimmelheten var helt borte.

Betennelse i armen
Belseth forteller at han også tidligere har opplevd å bli helbredet. Det skjedde da han reiste til Mirakeltorsdag på helbredelsessenteret i Vennesla i juni i fjor.

– Jeg hadde i nesten tolv år gått med muskelbetennelse i armen. Jeg klarte ikke løfte den over hodet og trengte hjelp til enkle ting som å ta på meg jakke. Ofte brukte jeg smertestillende og var flere ganger til behandling hos fysioterapeut. Da Pedersen ba, ble jeg momentant frisk og har ikke vært plaget i ettertid.

Belseth hadde også vært plaget med stoffskiftet i to år og gikk på medisiner. Etter besøket i Vennesla gikk han til legen der blodprøvene var fine. Han kuttet så ned på medisinene, men under neste legevisitt var han fortsatt like frisk.

– Da kuttet jeg ut alt av medisiner, og da den tredje undersøkelsen var normal, forsto jeg at helbredelsen var et faktum, sier han glad.

Hudplager
Jan Thomassen fra Sande i Sunnfjord kom til møtet på vegne av barna sine som begge slet med hudplager.

– Min ene datter på seks år hadde tre til fire store vorter på venstre hånd, samt noen mindre som vorter som var på vei til å bryte ut. Dette plaget henne, og vi forsøkte både med ulike legemidler og frysing hos legen. Dessverre ble det bare verre og de kom ut igjen. Kort tid etter forbønnen forsvant alle vortene. Hun ble veldig glad og sa «Jesus har tatt dem vekk», sier Thomassen.

Også datteren på to år fikk hjelp med sine hudplager. I lang tids slet hun med atopisk eksem på baken og nedre del av ryggen. Foreldrene var bekymret for at det skulle bli kronisk.

– Etter forbønnen har også dette forsvunnet, og vi velger å tro at dette også skyldes forbønn, sier Thomassen. Han kan også fortelle at han selv ble helbredet etter forbønn av Pedersen i 2006.

– Rundt 2004 begynte jeg å jogge, men brukte for dårlige sko, og pådro meg en skade i kneet. Etter en tid kunne jeg maks løpe hundre meter før jeg måtte stoppe, og derfor sluttet jeg nærmest å trene.

I to år gikk han med plagene frem til han var med på et møte med Pedersen på Østerbo-stevnet i 2006.

– Det var flere tusen til stede, og derfor fikk ikke alle håndspåleggelse. Pedersen ba derfor en fellesbønn fra talerstolen. Jeg merket ikke noe der og da, men noen dager senere oppdaget jeg at smertene var borte. Etter det har jeg kunnet løpe og har ikke merket noe til plagene, forteller Thomassen.

FORNØYD: Pastorparet, Leiv Arne og Laila Bødal satte stor pris på besøket av Pedersen. – Helgen har vært over all forventning. Vi tror Pedersens besøk har vært med på å forløse noe.

Fornyet forsamling
Møtene med Pedersen i Nordfjord Bibelsenter varte utover kvelden og natten. Pedersen brukte god tid til å betjene de som møtte opp. Utover kvelden begynte Gud å virke gjennom de profetiske gavene. Flere av medlemmene fra Nordfjord Bibelsenter, samt folk fra andre forsamlinger, fikk en oppmuntring fra Herren, noe de satte stor pris på.

Pastorparet, Leiv Arne og Laila Bødal var svært glad for besøket av Pedersen.

– Helgen har vært over all forventning. Tilbakemeldingene fra folk har vært mange og positive. Folk fra andre menigheter har takket oss for at vi inviterte Pedersen. Ekteparet fikk visjonen om menigheten i 1994, men «Herrens tid» for oppstart ble først i 2006.

Ekteparet ser også positivt på tiden fremover.

– Gjennom årene har det vært mange profetier om ytre Stad. Hvis Gud har sagt noe, vil det skje, men det må skje til rett tid, og det er alltid en tid for modning. Jeg tror Pedersens besøk har vært med på å forløse noe, sier Leiv Arne Bødal.

FOLKSOMT: Folk kom fra fjern og nær til samfunnshuset på Stad, der Nordfjord Bib’’elsenter arrangerte møte med Svein-Magne Pedersen.
Vis mer