Mirakelmøte på Bildøy

For tiende året på rad talte Svein-Magne Pedersen på avslutningsmøtet ved Norge IDAGs generalforsamling. Guds kraft var til stede og folk ble frelst og mange helbredet.

– Mirakelmøter er ikke firkantede møter, men heller 17-kantede. Der er Guds kraft til stede, og mirakelmøter blir derfor aldri kjedelige, sa Svein-Magne Pedersen da han entret talerstolen på Bildøy for tiende året på rad. Helt siden 2006 har evangelisten vært fast inventar ved Norge IDAG sitt sommerstevne. Totalt har rundt 180 personer søkt frelse i løpet av alle hans besøk ved Bildøy. Også under årets mirakelmøte responderte flere da Pedersen innbød til frelse. Alle navn og adresser ble registrert for videre oppfølging.

– Bildøy er en flott plass å komme til. Der skjer det alltid mye spennende, og folk er alltid svært åpne, sa Pedersen etter møtet.

70 år med ryggplager
Utover kvelden ba Pedersen i kjent stil for de fremmøtte. En etter en fikk alle møtedeltagerne personlig forbønn. Rundt klokken halv fem på morgenen gikk de siste hjem. Da hadde møtet vart i elleve og en halv time, og sola var allerede på vei opp igjen over Bergen til en ny dag.

Mange av de som fikk forbønn, fikk erfare Guds helbredende kraft. Flere vitnet om at Jesus hadde rørt ved deres helse. Ellbjørg Kopperstad (77) fra Nerlandsøy på Herøy opplevde at ryggsmertene forsvant momentant. I 70 år hadde hun vært plaget i ryggen etter at hun fikk sykdommen poliomyelitt da hun var syv år gammel.

– Dette var rett etter krigen, og legene hadde vel ikke samme kunnskapen om dette. Jeg hadde hatt influensa og fått smerter i ryggen. Legen trodde det var isjias og sendte meg til sykehuset. Sener fant en fysioterapeut ut at jeg hadde hatt poliomyelitt. Jeg var nesten lam i det ene beinet, men etter mye behandling ble jeg bedre. I ti år haltet jeg rundt med et bein som var kortere enn det andre. Senere tok jeg operasjon og ble kvitt haltingen, sier hun.

Ellbjørg forteller at ryggen likevel var vond. Til tross for dette ble hun både gift og fikk fire barn.

– Jeg vil si at jeg har hatt et godt liv, men jeg er nok en ”hardhaus” som har tålt mye smerter. Gjennom hele livet har jeg flere ganger i året fått prolapser som fysioterapeuten har måtte få på plass. Jeg har også vært operert et par ganger.

Da Ellbjørg kom til Bildøy, fikk hun forbønn av Svein-Magne Pedersen. Der opplevde hun at ryggen ble god.

– Jeg kjente ikke noe spesielt da han ba, men plutselig var smertene borte. Etter 70 år med ryggplager er det deilig å ikke ha vondt. Jeg er så takknemlig til Gud.

Isjias og hørsel
Ann Karin vitnet om at hun ble helbredet på møtet på Bildøy i fjor. I lengre tid hadde hun slitt med grusomme isjiasplager.

– Det var vondt å sitte og stå. Under møtet måtte jeg sitte på en pute. Da Pedersen ba for meg, forsvant alle smertene. Jeg gikk frem og tilbake uten å kjenne noe til isjiasen. På grunn av det som skjedde ble jeg så glad at jeg glemte puten. Da vi kom halvveis hjem, kom jeg på at den lå igjen i møtesalen. Vi måtte derfor kjøre tilbake for å hente den, sier hun og ler.

Kne og fot
En annen som var glad etter forbønn var Ludmila Lenny Sierra Vargas (41) fra Vestlandet. Noen uker før møtet hadde hun tråkket over da hun gikk ned en trapp. Det førte til smerter i foten, men hun hadde ikke tid til å gå til legen.

– Jeg jobbet i barnehage og på slutten av dagen var det så vondt, at jeg alltid gikk rundt og haltet. Da jeg kom på møtet, ba Pedersen for meg. Jeg kjente en varme, og plutselig forsvant alle smertene. Siden har jeg vært helt frisk, sier hun glad.

Berit Tirevoll fra Fana hadde gått med et vondt kne i nesten to år. Skaden hadde hun fått etter et ublidt møte med en vær som hadde løpt henne ned.

– Jeg skulle passe noen sauer, da væren plutselig løp meg over ende, og jeg fikk en vridning i kneet. Jeg hadde store smerter i kneet, og jeg kunne nesten ikke gå. Hver gang jeg belastet det litt, måtte jeg hvile eller ta smertestillende. Legen kunne ikke gjøre noe. Da Pedersen ba, kjente jeg en varme og nå er jeg mye bedre.

Angina
I løpet av kvelden vitnet også Mary Landmark fra Mosterhamn i Bømelo kommune om at Jesus hadde helbredet henne for angina. Det skjedde på et møte som Svein-Magne Pedersen hadde på Stord for rundt ti år siden.

– Det hele begynte med at jeg ble innlagt på sykehuset, fordi legene var redde for at jeg hadde fått hjerteinfarkt. Senere ble det konstatert angina, og jeg måtte stadig bruke nitroglyserin. Om natten brukte jeg også tabletter for hjertet. Det var tung å utføre anstrengende arbeid. Da Pedersen ba for meg, kjente jeg Guds kraft. Siden da har jeg ikke vært plaget med angina.

Åpent i Bergen
I tillegg til å preke på Norge IDAGs sommerstevne har Pedersen gjestet Bergen flere ganger gjennom årenes løp. Flere ganger har han vært på ulike alternativmesser i Bergens-distriktet. Det siste tiden har likevel Pedersen besøkt Bergen jevnlig. I november i fjor startet Pedersen opp sitt eget forbønnskontor i Bergen. Omtrent en helg i måneden reiser han til Bergen for å be for mennesker. Misjonen Jesus Leger leier lokaler hos menigheten DreamCenter som ligger på Nesttun. Frem til nå har nærmere 400 personer fått personlig forbønn. Flere har blitt frelst og fått erfare Guds legende kraft. Lengselen etter helbredelse i Bergens-distriktet er derfor stor. Pedersen kan fortelle at han er fullbooket til langt ut over høsten i Bergen.

– Jeg trives veldig godt i Bergen. Her er folk meget åpne, og de er ikke redde for å ta kontakt. De er frimodige av natur og det er mye tro her. De skammer seg ikke over helbredelse, sier han bestemt.

Startet i Loddefjord
Pedersen mener at starten på suksessen i Bergen kom blant annet etter møtene i Loddefjord kirke i oktober 2005. Over 900 mennesker møtte opp, og arrangøren måtte sette opp et skilt om at kirken var full. De som ikke fikk plass, måtte følge møtet fra en tv-skjerm i lokalet ved siden av. Rundt 110 personer ble frelst og mange helbredet. Alt skjedde helgen etter at Pedersen hadde deltatt på debattprogrammet Holmgang på TV2.

– Året etter ble jeg invitert som gjestetaler ved Norge IDAGs generalforsamling. Siden da har jeg besøkt stevnet ti år på rad.

Pedersen trekker også frem møteserien han hadde i Knarvik i 2007 som et gjennombrudd for Bergen. Møtene ble arrangert i Vestlandshallen av to unge damer.

– Alisa Hauge og Randi Øksnes stod alene for møtene. Sistnevnte opplevde å bli helbredet for dårlig syn, bekkenløsning og plattfot etter at jeg hadde bedt for henne.

Venninnen hennes, Alisa, var ateist, men ble frelst gjennom dette. I 2007 arrangerte de begge tre møter i Knarvik i løpet av året. Der ble over hundre personer frelst.

– Jeg gleder meg til tiden fremover i Bergen, avslutter Pedersen, som ikke utelukker at han er tilbake på Bildøy neste år.

Vis mer