Mary Best var nesten blind: – Nå ser jeg utrolig bra!

Siden en alvorlig bilulykke i 2008 hadde Mary Bast (58) fra Asker, vært nesten blind på det høyre øyet. I tillegg gikk hun med daglige hodesmerter. Da hun fikk forbønn på Mirakellørdag, ble synet godt og hodesmertene forsvant.

– Jeg ser, det er helt sant, jeg tuller ikke, gjentok Mary Bast flere ganger etter at hun fikk forbønn av Svein-Magne Pedersen på Mirakellørdag 23. mars i år. Hun kunne nesten ikke tro det var sant og gikk bakerst i salen for å teste ut synet. På 30 meter avstand, og med hånden over det friske øyet, kunne hun nå lese hva som sto på storskjermen. Gud hadde gitt henne synet tilbake på det venstre øyet som hadde plaget henne de siste syv årene.

Ulykke
Det dårlige synet til Mary oppsto etter en dramatisk bilulykke 18. desember i 2008. Mary var på vei til Brendsrudtoppen der hun skulle stå vakt ved Frelsesarmeens julegryte. Da hun krysset et fotgjengerfelt over Drammensvegen med ryggsekk og koffert, kom en bil som ikke klarte å stoppe i tide.

– Den traff meg i stor fart, og jeg ble kastet mot frontruten hvor jeg slo ansiktet, og fløy deretter fire meter gjennom luften og traff bakken. Jeg mistet bevisstheten, men våknet etter en stund med store smerter i hele kroppen.

På sykehuset ble det bekreftet åtte ribbeinsbrudd, samt skader på både leveren, tynntarmen, lungene, nyrene, nesen og øyet. I tillegg fikk hun hjerneblødning, og situasjonen var kritisk i noen timer.

– I tiden etter oppdaget jeg at synet på høyre øyet var svært dårlig, og jeg så bare en skygge. Jeg ble deprimert og følte at livet var ødelagt. Jeg gråt mye. Vondt gjorde det også, sier hun.
Mary var hos to øyespesialister, men begge sa at det ikke var noe å gjøre. Hvis hun hadde vært et barn, kunne de kanskje operert henne. Synet på venstre øyet var heller ikke perfekt, og hun måtte bruke briller med forsterket linse.

Mirakellørdag
Lørdag 23. mars reiste Mary til Vennesla for å delta på Mirakellørdag. Etter at Pedersen hadde prekt et par timer, samt en matpause, begynte han å be for folk. Under forbønnen ble det vist vitnesbyrd og bibelvers om helbredelse på storskjermen. Mary satt langt foran og prøvde stadig å teste synet for å se hva som sto der, men det var helt umulig.Rundt klokken ni på kvelden ble det hennes tur for forbønn.

– Da Pedersen begynte å be, ble jeg fylt av en intens varme. Normalt er jeg en person som fryser lett, men nå ble jeg så varm at jeg begynte å svette. Plutselig oppdaget jeg at synet var blitt så godt. Jeg kunne ikke tro det var sant.

Mary gikk så bakerst i salen for å teste ut synet. Der leste hun fra 30 meters avstand hva som sto på storskjermen.

– Det er fantastisk! sa hun flere ganger med tårer i øynene.

Hverdagen har blitt som ny. To måneder etter møtet er også synet fortsatt godt.

– Nå både ser jeg og leser uten problemer. Takk, Jesus, for all hjelp, og takk til Misjonen Jesus Leger for all forbønn.

Vis mer