Helbredet for astma – la bort fire medisiner.

I 20 år levde Ruth Kongshaug fra Ålesund med astma. Hun måtte bruke flere medisiner for å klare seg. Etter et møte på Ulsteinvik i 2014 har hun vært frisk.

Da Ruth Kongshaug var 17 år, begynte hun å røyke. Forbruket økte med årene, og på det meste røykte hun tjue sigaretter hver dag. Etter over tjue år med røyking, skjedde det noe dramatisk.

– Jeg satt og røykte en morgen da det plutselig smalt i lungene, og jeg fikk pusteproblemer. Vi dro rett til legevakten med det samme. Jeg nærmest hang ut av vinduet for å få luft, og jeg var forferdelig dårlig.

Hos legen ble det rask fastslått at hun hadde fått astma og allergi. Ruth fikk både astmatabletter og inhaleringsmedisin som hun måtte bruke. Hver dag tok hun fire ulike astmamedisiner.

– Jeg ble veldig trett av medisinen, og det var veldig tungt å puste. Det føltes som jeg hadde et topplokk i halsen. Samtidig reagerte kroppen og lungene på været. Her vi bor er det mye vind og tåke, og jeg ble ofte surklete i halsen og veldig fort forkjølet. Når jeg først ble syk, lå jeg rett ut med antibiotikakur i flere dager.

Trakk pusten dypt

Søndag 15. september i 2014 reiste familien til Sjøborg kulturhus i Ulsteinvik der Svein-Magne Pedersen hadde mirakelmøte i regi av Ulsteinvik Bibelsenter.

– Det var en god atmosfære i møtet. Mange vitnet om at Gud hadde rørt ved dem. Jeg tenkte at alle andre blir helbredet, men ikke meg. Plutselig kom det vers til meg: ”Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja, til evig tid” . Da jeg kikket opp, sto det samme verset på storskjermen i salen, og jeg fikk ny tro og frimodighet.

Senere i møtet fikk Ruth forbønn. Da Pedersen ba for henne, kjente hun en sterk varme. Plutselig var det som et lokk ble fjernet øverst i halsen.

– Jeg kunne trekke pusten dypt, noe jeg ikke hadde klart på over tjue år. I tiden etter har jeg ikke brukt medisiner. Jeg har også vært ute i både regn og vind, uten å bli syk. Det er en helt ny hverdag for meg, og det er fantastisk hva Gud har gjort.

Også datteren, Lis Kongshaug, gleder seg også over at morens helse er blitt god.

– Jeg merker stor forskjell på mamma. Hun er mer våken, mindre trøtt og blitt klarere i stemmen.

En tid senere var Ruth Kongshaug hos legen, som kunne erklære henne frisk.

– Legen var svært overrasket. Jeg fortalte hva som hadde skjedd. Jeg la vekk fire ulike medisiner etter møtet, så jeg har stor tro på helbredelse, og det gjelder å ikke gi opp, men søke Gud.

Vis mer