Hunden Tara ble helbredet: Slapp å bli avlivet!

I 2007 ville veterinæren avlive hunden Tara. Hjerteproblemer, samt forkalkning i bakbeina, gjorde hverdagen vanskelig for den lille terrieren. Da Svein-Magne Pedersen ba på TV en gang i 2007, ble hunden helbredet.

Roar Askjem (68) fra Nøtterøy vil dele en morsom historie om familiens hund, ”ara, som ble helbredet på mirakuløst vis i 2007. Dette var også noe av bakgrunnen for at Askjem tok kontakt med Pedersen i 2014, da han ble helbredet i ryggen. (Se egen artikkel.)

Tara var en såkalt ”white westie terrier” og ble født i år 2000. Da Tara var syv år gammel, merket familien at noe ikke var som det skulle.

– Tara begynte å gå dårlig, og hun haltet på det venstre beinet. Snart ble hun så svak i beina at hun ikke klarte å hoppe opp i stolen fra stuegulvet en gang. I tillegg var hun veldig andpusten, for hun pustet og peste når vi gikk tur.

Askjem og familien tok Tara med til veterinæren som undersøkte henne. Ved hjelp av røntgen ble det konstatert at bakbeina var både forkalkede og stive, spesielt den venstre foten. I tillegg var det noe galt med hjertet. Dyrlegen mente det var et tidsspørsmål om når hun burde avlives.

– Det var selvfølgelig trist, siden vi var blitt glade i hunden, men vi avventet situasjonen, sier Askjem. Det skulle vise seg å være smart.

Litt senere på året fikk Askjem og kona se et tv-program med Svein-Magne Pedersen. På slutten av sendingen ville han be for de som hadde behov og folk kunne legge hånda på fjernsynet.

– Kona mi spratt opp av stolen og gikk bort til skjermen. Jeg kom etter med Tara i hendene og sammen sto vi der alle tre og var med i bønnen. Vi opplevde ikke noe der og da, men snart merket vi at Tara gikk normalt. Den var ikke tungpustet og hoppet opp i stolen uten problemer.

Kort tid etter dro de til veterinæren igjen. Han kunne ikke finne noen hevelser i beina. Askjem spurte om å ta et nytt røntgenbilde, noe som ble gjort. Bildene viste da at alt var i orden.

De neste åtte årene var Tara i god form. I 2015 døde Tara, men hun var da blitt 15 år gammel. Gjennomsnittsalderen for en white westie terrier er 14-15 år. (Kilde: Norsk terrier klubb.)

– Heldigvis slapp vi å avlive Tara. Vi fikk mange flere år sammen med henne enn det vi først trodde. Vi takker Gud for miraklet! avslutter Askjem.

 

Vis mer