Historiske møter i Vestfold: Over 20 søkte frelse i Sande!

Sande kommune opplevde noe utenom det vanlige da over 20 personer søkte frelse under møtehelgen med Svein-Magne Pedersen.

Helgen 28. februar til 1. mars gjestet Svein-Magne Pedersen Sande kommune. Sande ligger i Vestfold, drøye to mil sør for Drammen og har rundt 9000 innbyggere. Bak helgens arrangement sto to små menigheter. Den ene var Betel Sande som er tilsluttet Den frie evangeliske forsamling (DFEF). I tillegg var pinsemenigheten Betania Berger fra nabokommunen Svelvik med på å arrangere møtehelgen.

Over 300 mennesker møtte opp, og i løpet av helgen ga over 20 personer til kjenne at ønsket å bli frelst. Det er lenge siden det har skjedd i Sande kommune. Pedersen ba som vanlig for syke langt utover kvelden, og de to møtene varte til sammen i 18 timer.

God i nakken
Roumeline Flores Aglipay fra Fredrikstad hadde de siste årene slitt med ryggen og nakken, noe hun fikk da hun flyttet til Norge og begynte som helsearbeider på et sykehjem.

– Det ble mange tunge løft gjennom arbeidsdagen, noe som medførte store smerter i nakken og ryggen. Jeg var hos legen, som sa jeg bare måtte ta det med ro. Om kvelden måtte mannen min massere meg, og jeg brukte spesialpute for nakken, men det hjalp ikke noe særlig. Ofte kunne jeg høre det knake i nakken når jeg beveget på hodet, sier hun.

Da Pedersen ba for henne, kjente hun en varme i nakken, og alle smertene pluss knakingen ble borte.

– Det er så godt å ikke ha vondt. Jeg har også slitt med lave blodverdier og vært utrolig slapp og sliten i lange tider. Etter møtet har jeg hatt stort overskudd, så noe må ha skjedd. Takk til Gud!
Flere andre ga også tilbakemeldinger om at Gud hadde rørt ved deres helse. Det viktigste med helgen var likevel at over 20 personer søkte frelse.

Fornøyd arrangør
Gunnar Hushovd er en av lederne i Betel Sande. Han var svært imponert etter helgens møter.

– Det har vært en fantastisk helg. Vi er imponert over Svein-Magne og Solveig sin tjeneste. Pedersens holdning og engasjement for folk er stor, og han er like begeistret hver gang Gud helbreder. Han brenner også for å se mennesker frelst.

Menigheten Betel Sande består av rundt 15 aktive medlemmer. Til neste år feirer de 100-års jubileum.

– Vi er ikke så mange, men selvfølgelig ønsker vi å vokse så lenge det heter «idag». Det viktigste er likevel at mennesker blir frelst. Vi har lenge snakket om å få Svein-Magne Pedersen til Sande, og nå som han kom, ble det en stor suksess. Det er utrolig at vi klarte å få han hit til Sande, sier Hushovd.

Også Anny Pedersen, pastor i Betania Berger, var svært glad for besøket.

– Det har vært en strålende helg, og jeg har selv blitt så velsignet. Folk er blitt frelst og helbredet. Jeg har snakket med folk som har lyst til å bli mer kjent med menigheten vår, sier Anny Pedersen, som også kan fortelle at forsamlingen feirer 70 år som pinsemenighet i år.

Vis mer