Hildegunn (52) ble mirakuløst helbredet for kreft:

– Tre av fem biopsier tatt fra en kul på skjoldbruskkjertelen viste med tydelighet at jeg hadde ondartet kreft. Det var ikke noe legene bare trodde, sier Hildegunn Jørgensen. Det var mange tanker som raste gjennom hodet da hun fikk beskjeden. Hun var alenemor for to barn. Hva ville skje med dem?


av Eli Bondlid


Hildegunn Jørgensen bor i Brensholmen, et sted like utenfor Tromsø. 52-åringen er ikke i tvil om at mirakler finnes, for hun er et levende bevis på at det er medisinsk dokumentert.

Hennes sterke opplevelse av helbredelse ved bønn skjedde en sommerdag i 1997. 16.august i år ringte Hildegunn fra Troms og fortalte Svein-Magne Pedersen om miraklet som hun opplevde for noen år siden.

– Kreften ble tilfeldigvis oppdaget

– Det startet med at jeg dro til legen. Jeg hadde problemer med et øre og ville få sjekket hva det var.

Når jeg spilte musikk, ble det en rar ljomende lyd i øret. Jeg syntes det var dumt å gå slik, begynner Hildegunn.

Legen sendte henne videre til øre-, nese-, hals-utredning ved Universitetssykehuset i Tromsø.

– Der ble jeg tatt imot av overlegen og en student. Jeg ble først undersøkt av overlegen som ikke fant noe. Så kom studenten. Han fant en kul på halsen.

Legene trodde først at Hildegunn hadde fått struma, men det skulle fort vise seg å være noe langt mer alvorlig.

Fikk sjokkbeskjeden

For å være på den sikre siden, tok legene fem biopsier av kulen. Svaret på prøvene kom raskt. Tre av de fem prøvene viste at kulen var ondartet. Hildegunn hadde fått kreft.

– Jeg ble sendt hjem, men fikk beskjed om at jeg ville bli innkalt til operasjon om to uker. Legene ville også ta et frysesnitt for å se om det var spredning fra kulen. Siden det skulle bli et seks ukers langt sykehusopphold etter operasjonen, måtte jeg pakke alle tingene jeg trengte, forteller hun.

Selvsagt ble Hildegunn svært redd.

– Jeg tenkte det verste. Jeg var 30 år og var da alenemor for to små unger. Fedrene til barna stilte ikke opp. Jeg hadde også to gamle foreldre som ikke kunne ta seg av barna. Hva ville skje med barna mine om jeg falt ifra?

Oppsøkte Pedersens møte

Men mens Hildegunn gikk og ventet disse to ukene, fikk hun vite at Svein-Magne Pedersen skulle tale på et stevne i Nordkjosbotn. Hun kjente godt til ham.

– Jeg hadde hørt om Svein-Magne i mange år. Vi brukte ham mye da min far ble syk på slutten av 80-tallet. Jeg kjenner også mange han har bedt for, forteller hun.

Det tar to timer å kjøre med bil fra Brensholmen til Nordkjosbotn. Siden Hildegunn ikke hadde smerter eller følte seg syk, la hun ut på den lange kjøreturen for å bli bedt for.

Ble glovarm i hele kroppen

Det var under kjøreturen hjem fra møtet at Hildegunn kjente at noe skjedde i kroppen.

– Plutselig ble jeg fryktelig varm. Dette var riktignok en sommerdag, men sommer her nord er i beste fall 15 plussgrader. Så det var ikke på grunn av været. Jeg svettet og var så varm at jeg måtte kle av meg. Jeg tenkte at enten hadde det skjedd noe positivt, men det kunne også være negativt.

Legene fant ingen kreft

Én uke senere reiste Hildegunn til sykehuset til avtalt time og ble operert.

– Jeg våknet og ble så kjørt inn på rommet. Da kom legen inn på rommet og spurte «Hva har du gjort? Vi fant ingenting» For undersøkelsen etterpå viste at det ikke lenger var kreft i kulen. Legene var forbauset over resultatet. Jeg svarte: «Ja, det er min hemmelighet!».

– Gud helbredet meg uten behandling av cellegift og stråling. Det er nå 23 år siden miraklet skjedde. Jeg har vært kreftfri siden Svein-Magne ba for meg, forteller hun.

Helbredet for migrene

Hildegunn Jørgensen forteller at det ikke er den eneste gangen hun har blitt bedt for av Svein-Magne Pedersen og blitt mirakuløst helbredet. Andre gangen var i 1998.

– Jeg hadde slitt med migrene i lang tid. Annenhver dag i ti dager sammenhengende var jeg dårlig. På det tidspunktet var jeg gravid og kunne derfor ikke ta smertestillende tabletter. Under forbønnen ble jeg momentant veldig mye bedre. Jeg ble ikke hundre prosent fri, men nå har jeg moderate anfall bare hver tredje eller fjerde måned, sier hun.

52-åringen er ikke i tvil om at helbredelse ved bønn faktisk skjer.

– Dette er ett av mange dokumenterte helbredelser av kreft. Påstanden om at «det ikke fins dokumenterte mirakler» er bare en floskel fra slike som helst ikke vil se og høre at Gud gjør under. For legene trodde ikke jeg hadde kreft. Det ble faktisk stadfestet ved tre av fem biopsier. Kreft ble påvist. Og deretter avvist av legene. Så helbredelse er ikke bare noe folk tror på. Nå er helbredelse ved bønn medisinsk bevist, konkluderer Hildegunn Jørgensen.

Vis mer