Henry (72) ble momentant helbredet av akutt nyresvikt under forbønn

– Jeg nektet sykehusinnleggelse – valgte i stedet faste og bønn

Henry Østhassel vet veldig godt at akutt nyresvikt krever øyeblikkelig hjelp, for hans onkel døde av det bare 69 år gammel. Men 72-åringen sier at han er svært sta. To ganger sa han blankt nei til sykehusinnleggelse. Han valgte i stedet faste og forbønn, for han har erfart gjennom hele sitt liv at Jesus er med ham og har reddet livet hans flere ganger.

av Eli Bondlid

Henry Østhassel bor i Vanse, et vakkert tettsted på Lista i Far­sund kommune i Agder fylke. Han er Trump-tilhenger og har et bilde av ex-presidenten på sin røde Mustang, som har nummerskilt «Trump 24» og reklamen «Trump for Peace Prize» med stor skrift.

Travel gründer og «arbeidende pensjonist»

72-åringen har bodd flere år i USA, og er gründer bak oppfinnelsen NeoSign som er det eneste lysskilt i verden som ikke lysforurenser. Han driver Østhassels selskap, «NeoTechnology as», som har samarbeidsavtaler med flere store internasjonale konsern. Han har laget reklamepakkene for store selskaper, alt fra Disney, Red Bull, Coca Cola mfl. Og han arbeider med flere presentasjonsfilmer, samt en nettside på mange språk. I 2003 vant Henry Østhassel Reodorprisen av Innovasjon Norge og NITO (Norges ingeniør- og teknologiorganisasjon) for utviklingen av NeoSign.

72-åringen er mye på farten med mange spennende møter og avtaler, så det var bare så vidt vi fikk et telefon­intervju med ham til Legedom.

– Jeg er slik som Svein-Magne Pedersen, en «arbeidende pensjonist». Kan ikke sitte stille, men er glad for at det ikke er pengene som driver meg, sier Henry, som gjerne vil vitne om mirakelet som skjedde etter forbønn.

Akutt nyresvikt, en familielidelse?

I mars i år ble det dramatisk da Henry fikk akutt nyresvikt.

– Min onkels tvillingbror døde av akutt nyresvikt bare 67 år gammel, så jeg skjønte alvoret. Men heldigvis fikk jeg raskt hjelp, sier han.

Problemene med nyrene startet høsten 2022 og ble verre og verre.

I slutten av mars i år fikk Henry sterke nyresmerter.

– Jeg hadde veldig opphovnede nyrer – og opplevde akutt nyresvikt. Legevakta ville akutt-innlegge meg på sykehuset i Flekkefjord to ganger. Siste gangen var den 4 april kl. 21.30. Da var nyrene så hovne og smertene så store at legen ikke kunne ta på nyrene mine, skriver Henry i en epost om mirakelet.

Trump-sympatisør: Henry Østhassel er en dedikert Trump-tilhenger og har et bilde av ex-presidenten på sin røde Mustang, som også har nummerskilt med «Trump 24».
Valgte bønn
i stedet for Akutten

– Men jeg er en sta person og «hakk­ende galen», så jeg ville heller legge dette i Guds hender. I stedet gikk jeg i faste og bønn til min Gud og Skaper, sier Henry.

Han lå på sofaen i pinsemenigheten Zion Vanse, som er der 72-åringen går fast.

– Jeg hadde så vondt at ingen kunne berøre nyrene. Mens jeg lå der, ringte jeg til Svein-Magne Pedersen. Det var Solveig Pedersen som så på telefonen at jeg hadde ringt. Da Svein-Magne ringte tilbake, forklarte jeg hva som hadde skjedd. Han sa «kast deg i bilen og kom». Jeg drakk en flaske brus og kjørte ned til Misjon Jesus Leger sitt senter i Vennesla.

Han anslår at klokka var 16.30–17.00 da han ble bedt for.

– Jeg ble momentant helbredet

Henry skriver i en epost: «Onsdag 5. april skjedde det regelrett et mirakel – jeg ble momentant helbredet etter at jeg ble bedt for av Svein Magne Pedersen sent på ettermiddagen.»

På hjemvei fikk 72-åringen imidlertid voldsomme smerter i nervene nedover i ryggen. Den kvelden måtte han ta to Paralgin forte.

– Omsider i 2-tiden på natten sovet jeg, i sittende stilling i en massasjestol. Neste morgen våknet jeg både symptomfri og smertefri. I Jesu navn hadde jeg blitt frisk.

Han mener at det var smerten fra nyrene, som var helbredet, som hadde satt seg i nervene i ryggen. Siden har han vært helt sunn og frisk.

– Legen hadde ingen forklaring

Henry forteller at han noen dager senere var hos en kjent ­lege ved medi­sinsk poliklinikk ved Flekkefjord Sykehus til oppfølging og kontroll.

– Til legens forbauselse var både blodprøvene og urinprøvene mine helt normale – deretter scannet legen nyrene og hevelsene i begge nyrene var helt borte! Legen fortalte også at jeg nå kunne fortsette med Hyrimoz 40 mg – noe jeg har gjort siden – siste gang i dag søndag den 22. oktober, skriver Henry i e-posten til oss.

Torsdag den 19. oktober var han igjen hos legen til oppfølging og kontroll.

– Alt var nå 100 prosent normalt, nyrene var i 100 prosent funksjon igjen, blod og urinprøvene var 100 prosent i orden – hjertet slo helt normalt og blodtrykket var perfekt. Nå fikk jeg beskjed om at det ikke lengre var nødvendig med flere oppfølginger – nå kunne jeg bare fortsette hos fastlegen som man normalt gjør om der er noe.

– Fortalte du legen om forbønnen og mirakelet?

– Jeg fortalte legen at jeg hadde blitt bedt for av Svein-Magne Pedersen. Legen hadde hørt om Svein-Magne, men sa ikke noe mer om det, svarer Henry.

Kristen hele livet?

Vi må avslutte med at Henry alltid har visst at han har hatt Jesus med seg.

– Det visste jeg også da jeg hadde en vilter ungdomstid. Jeg har aldri fornektet Jesus. Han har reddet livet mitt flere ganger. En gang holdt jeg på å dø i en trafikkulykke. Da satt en engel plutselig i bilen min og ropte «stopp». Det reddet meg.

Henry forteller at foreldrene hans var kristne.

– Jeg var så heldig at jeg vokste opp med Aril Edvardsen. Jeg og min far bodde i kjelleren til Aril og Kari under første stevnet på Kvinesdal Stadion – det var året før Sarons Dal. Var på hvert stevne unntatt de årene jeg var i USA i begynnelsen av 1970 tallet. Og Aril spilte inn sine første EP’er i min farmors bestestue med fire egen-komponerte sanger på hver av dem – han spilte inn 9 sanger – Golden Voice. Min onkels grammofonplate-selskap utga 8 av dem på midten av 1960 tallet. Jeg leste alle Arils bøker – ingen har påvirket meg mer enn Aril, sier Henry Østhassel.

Vis mer