Helbredet ved bønn flere ganger og fikk gudstroen tilbake

– Jeg har opplevd helbredelse ved bønn mange ganger, sier Alvhild Johansen. 82-åringen fra Klæbu i Trøndelag synes at prestene i Den norske kirke burde preke mer om helbredelse ved bønn, men hun forteller at hun opplever at enkelte prester bruker bare halve Bibelen. Og hun erfarer at den største skepsisen mot slik helbredelse kommer fra de som kaller seg kristne.


Av Eli Bondlid
Foto: Svein-Magne Pedersen


Det at Alvhild Johansen, i en alder av 82 år, er frisk og rask, det glemmer hun ikke å takke Gud for.

– Jeg takker igjen og igjen, sier hun.

Sykepleier og radiograf

Alvhild har lang yrkeskarriere som sykepleier og radiograf. Hun forteller at hun har jobbet ved Haukeland universitetssykehus i Bergen og ved St. Olavs hospital i Trondheim.

– I flere år jobbet jeg også i hjemmesykepleien og ved et sykehjem. Som radiograf var jeg i lengre tid ved røntgenavdelingene. Jeg jobbet til jeg var 67 år, forteller hun om seg selv.

Men i 2009 hadde Alvhild begynt å få problemer med grønn stær på øynene. Det var ei venninne som anbefalte henne å ringe til Svein-Magne Pedersen og be om forbønn. Før det hadde hun ikke hørt om ham.

Helbredet første gang

Men Alvhild hadde også et annet problem – fordøyelsen.

– Over flere år slet jeg med magen. Var aldri hos legen for det, og aner ikke hva det kom av. Jeg måtte være veldig forsiktig med hva jeg spiste.
Det var like før jul i 2009 at hun ringte Pedersen om forbønn for øynene. Akkurat da hadde hun veldig vondt i magen, for hun hadde drukket en del julegløgg som hun egentlig ikke tålte. Men mageproblemene nevnte hun ikke da hun ringte for å få forbønn.

– Natta etter jeg ble bedt for, fikk jeg veldig vondt bak brystbeinet og under mellomgulvet. Da jeg våknet neste morgen, var alle smertene borte. Jeg var helt frisk! Etter det har jeg aldri hatt problemer med fordøyelsen.

Fikk troen tilbake

– Grønn stær har jeg fortsatt. Men etter å ha blitt bedt for, stoppet det opp og har ikke utviklet seg videre, forteller hun.
Alvhild forteller at hun var kristen i ungdomstiden.

– Men siden ble det borte for meg. Da jeg opplevde Guds helbredelse, fikk jeg troen tilbake, forteller Alvhild, som har bekjent seg som en kristen siden.

Falt på isen og brakk håndleddet

Men enda en gang i livet skulle Alvhild Johansen trenge å oppsøke forbønnshjelp. For 25 år siden falt Alvhild på glattisen og brakk høyre håndledd. Det var et komplisert brudd, og håndleddet var helt ute av stilling.

– Leger på St. Olavs Hospital satte benet skjevt på plass. Men idet de gipset meg, skled leddet ut av stilling. Leddet var veldig vondt. Jeg mistet kraften i armen og kunne ikke engang løfte kaffekoppen, forteller hun.

Alvhild fikk tilbud om ny operasjon, men avslo tilbudet. Slik hadde hun det i 17 år.

Frisk under Mirakellørdag

I 2011 dro hun til Mirakellørdag i Vennesla. Hun dro dit for å få forbønn for noen andre plager.

– Jeg satt bakerst i salen. Idet Svein-Magne Pedersen ba for noen andre, kjente jeg plutselig at det begynte å prikke i alle fingrene i høyre hånd. Jeg skjønte ikke hvorfor. Denne høsten jobbet jeg hardt og brukte høyre hånda mye.

Men snart fikk Alvhild Johansen erfare at håndleddet hadde blitt helbredet, for like etter var det like bra som før hun falt på isen. Og kraften i armen var den samme som for 17 år siden.

Mirakuløst helbredet i sommer

I sommer begynte Alvhild å få veldig vondt i magen. Det var slik over flere dager, og så fikk hun plutselig blod i urinen.

– Jeg har aldri tidligere i livet vært plaget med urinveisinfeksjoner. Min mann er bioingeniør. Vi tok prøver på sticks. Det viste seg at det var både bakterier, blod og proteiner i urinen min.

– Jeg begynte å drikke sitronvann. Men en torsdag i juli skjønte jeg at jeg heller måtte ringe til Svein-Magne Pedersen. Dette var cirka klokken 15.30 på dagen. Etter å ha blitt bedt for, begynte smertene å avta. Neste morgen kjente jeg ingenting. Min mann og jeg tok ny prøve, og urinen var helt blank.

– Fantastisk alt som har skjedd

Mandag uka etter hadde Alvhild time hos fastlegen, og hun hadde med urinprøve.

– Den var helt fin. Han var ganske ung og ny i jobben, så jeg våget ikke å fortelle om helbredelsen. Sa bare at jeg hadde drukket sitronvann. Da svarte han «at det kan da ikke ta knekken på bakteriene».

– Det som har skjedd meg av helbredelser gjennom livet, har vært helt fantastisk. Da jeg opplevde helbredelse første gang, var dette noe helt nytt for meg. For ingen «vanlige» prester i Den norske kirke preker om helbredelse.

Glemmer ikke å takke Gud

De bruker bare halve Bibelen. Slik føles det. For meg ble det derfor en helt ny måte å tenke på, sier Alvhild.

Det er bare én gang hun minnes at en prest sa fra prekestolen at «Jesus fortsatt kan helbrede i dag gjennom den som har nådegave til helbredelse».

– Og det virker som om den største skepsisen mot helbredelse ved bønn er blant de kristne. Det synes jeg er merkelig ut fra alt det jeg har opplevd tidligere, sier Alvhild Johansen, og avslutter med at hun er en frisk og rask 82-åring. At hun har blitt helbredet så mange ganger, det takker hun for igjen og igjen.

Vis mer