Helbredet for psoriasisleddgikt: Johan ga aldri opp

For to år siden fikk Johan Sandberg fra Eidsvåg i Romsdal store smerter i kroppen på grunn av psoriasisleddgikt. Etter flere bønner av Svein-Magne Pedersen forsvant smertene steg for steg.

– Jeg har hørt Svein-Magne Pedersen preke om ulike måter helbredelsen kan komme på. En av disse er såkalt «trappetrinnhelbredelse». Da kommer helbredelsen i ulike stadier, og det var det som skjedde meg. Heldigvis ga jeg ikke opp, sier Johan Sandberg glad.

Sandberg er en dyktig og fingernem treskjærer, og har laget en rekke kniver, klokker, speil og mye annet i tre. Etter en periode med intensivt arbeid i juni 2012, ble leddene i fingrene svært betente. Dessverre gikk ikke smertene vekk, men spredte seg utover i kroppen. Beskjeden fra legen var at Sandberg hadde fått psoriasisleddgikt.

– Jeg hadde vondt i flere av leddene i kroppen. Smertene ble så store at jeg måtte bruke smertestillende. Verst var det i hendene, ryggen, føttene og under fotbladene. Hverdagen ble tung, og det ble lite jobbing i denne perioden.

Fikk forbønn
I mai i 2013 reiste Sandberg til Kristiansund der Pedersen hadde møter i håp om et mirakel. Da hadde han vært plaget i nesten ett år med smerter.

– Dessverre opplevde jeg å bli verre i kroppen etter møtehelgen. Spesielt ble jeg veldig stiv i nakken. Jeg ble litt skuffet, men ville ikke gi opp, sier han.

En måned senere hadde Pedersen møter i Grovfjord. Sandberg tok turen fra Eidsvåg i Romsdal for å få forbønn på nytt.

– Da opplevde jeg at alle smertene forsvant i fire dager. Det var noen dager med himmel på jord, men dessverre kom smertene tilbake. Det positive var at smertene i hendene forsvant, og det var et steg i riktig retning.

Etter en tid ringte han forbønnstelefonen og Pedersen ba på nytt. Alle smertene forsvant, og Sandberg brukte de neste dagene på å plukke multer i fjellet og nyte livet.

– Etter 14 dager kom smertene tilbake, men nå var smertene i nakken borte. Igjen ringte jeg til Pedersen og var helt frisk i to dager. Leddgikten kom tilbake igjen, men nå var smertene i ryggen og hoftene vekk. Nå var det bare føttene igjen som var plaget av psoriasisleddgikt.

Slapp cellegift
Etter en tid oppsøkte Sandberg en revmatolog som undersøkte føttene. Han ville gi ham en mild cellegiftkur som skulle dempe plagene.

– Like før jeg skulle begynne med kuren ble jeg plutselig rammet av intens diare og oppkast. Det gikk så langt at jeg måtte på sykehuset og få intravenøst på grunn av underernæring. Legene ga meg ikke lov til å begynne på cellegiftkuren. Etter noen dager kom jeg til hektene. Da var faktisk smertene i føttene forsvunnet. Jeg tror Gud utnyttet diareplagene for å hindre at jeg begynte på kuren. Han ville ordne føttene selv, sier Sandberg og smiler.

Reiste 109 mil for å takke
Sandberg har nå gått ett år uten leddgikt. Han har sluttet med medisiner, og nyter livet uten smerter.

– Jeg må trene opp leddene noe, men er ellers er det godt å være uten leddplagene. Det er utrolig herlig det som har skjedd. Jeg har fortalt legen det som skjedde. Han var glad på mine vegne, men sa ikke noe mer. Også mange venner har fått høre min historie. Jeg deler stadig ut bladet Legedom og anbefaler folk å ringe til Pedersen.

Helgen 7.–8. juni i år kom Svein-Magne Pedersen til Grovfjord på nytt. Sandberg reiste da den 109 mil lange turen fra Eidsvåg kun for å takke Pedersen. Han vitnet også for de fremmøtte om hva som hadde skjedd.

– Jeg er så glad og takknemlig til Gud og Svein-Magne for det som har skjedd. Jeg anbefaler alle å ikke gi opp, selv om bønnesvaret ikke kommer med en gang.

P.S. Artikkelen ble skrevet i 2014. I 2017 er Sandberg fortsatt like frisk. Sandberg har også senere blitt helbredet, da for prolaps og dårlig syn!

Vis mer