Helbredet for ME, frykt og urolig hjerte

I over 15 år hadde ME-syke Hildegunn Pettersen (55) fra Bergen en daglig kamp mot trettheten. I tillegg slet hun med frykt og fikk hjerteplager. Da Hildegunn ble frelst, søkte hun etter helbredelse. I 2008 kom bønnesvaret, da hun ble momentant helbredet og overskuddet kom tilbake på topp.

Allerede i ungdomsårene merket Hildegunn Pettersen at kroppen ikke fungerte som den skulle. Lik

evel var det først da hun ble gift og fikk barn, at hun virkelig forsto at noe var galt.

– Jeg var stadig sliten og trøtt. Når andre folk sto opp om morgenen, var de fulle av energi og klare for en ny dag. Jeg selv våknet alltid trøtt, og denne følelsen fulgte meg gjennom hele dagen. Det var en trøtthet som var langt fra normalt. Jeg kunne ha sovet 24 timer i døgnet, uten at det hadde vært nok.

Hildegunn forteller at hun var en stå-på person som likte at alt skulle være perfekt. Det gjorde det ikke noe lettere for henne.

– Jeg var heldigvis hjemmeværende, men hadde nok ikke klart å jobbe. Jeg slet meg gjennom dagen. Av og til når jeg sto og laget middag, kunne jeg merke at jeg nesten svimte av. Livet var forferdelig. Det var heller ikke gøy å få kommentarer som ”Hildegunn sover hele tiden”. Det ble en byrde i tillegg.

Lite hjelp

Gjennom årene var hun en rekke ganger hos fastlegen, men den kvinnelige legen fant ikke ut av problemet. Hun var svært fortvilet på Hildegunn sine vegne.

– På den tiden hadde ikke legene de samme kunnskapen om ME som i dag, men i dag ser jeg jo at det var det jeg led av. Det er en fryktelig tilstand. En gang ringte legen meg mens jeg var på ferie. Hun var bekymret fordi de siste blodverdiene var så lave, men hun fant ikke ut av problemet da heller. Til slutt ga jeg litt opp, siden legen ikke kunne hjelpe meg.

Frykt og hjerteplager

Helt fra ungdomsårene hadde også Hildegunn slitt med frykt og angst. Det var en gjennomtrengende frykt som lå der hele tiden.

– Jeg vet hva det vil si å være slave under frykt, og det er ikke gøy. Det er noe djevelen bruker på oss mennesker i dag. På det verste kunne jeg være redd for ting som jeg fryktet skulle skje. Det var helt vanvittig. Jeg kunne tenke: ”Hva om jeg kolliderer med bilen”, eller ”tenk om jeg får en stein i hodet når jeg går ut”. Livet var ikke lett.

Rundt 2006 fikk også Hildegunn problemer med hjertet. Det gjorde hverdagen enda mer utfordrende. Når hun gikk i bakker og trapper, ble hun svært tungpustet. I tillegg ble hjerterytmen helt vill.

– Jeg tenkte: ”Hva i alle dager er det som skjer?” Hjertet hoppet over slag, og ga fra seg merkelige lyder. Man kunne nesten se på brystkassa at det hoppet. Min mann lyttet på meg, og skjønte at dette ikke var normalt. Han ble bekymret.

Frelst og helbredet

I 1995 opplevde Hildegunn å bli frelst. Det forandret livet hennes totalt. Hun begynte å lese Bibelen og forsto etter hvert at Jesus kunne helbrede henne.

– Jeg fikk ny kraft og håp på innsiden, og jeg visste at Jesus ville helbrede meg en dag. Når ikke legene kunne hjelpe meg, ville jeg gå til ”legenes lege” i stedet.

Årene gikk, men Hildegunn ga ikke opp håpet. Den 2. februar i 2008 hadde Svein-Magne Pedersen helbredelsesmøte i Forum kino i Bergen. Hildegunn møtte opp med forventning. Hun var meget sliten den dagen, og venninnen som var med henne, kommenterte at hun så veldig sliten ut.

– Det var mye folk og det tok lang tid, men jeg kunne kjenne et mektig gudsnærvær. Vi sto på en rekke, og da Pedersen kom til meg, la han hendene på meg og ba en kort bønn. Der og da ble jeg momentant frisk. Det var helt utrolig! Fra den dagen har jeg vært full av energi. Fra å være så dårlig i mange år, og plutselig bli frisk på noen sekunder, var en helt ubeskrivelig opplevelse.

Ny tid

Hildegunn forteller at de første dagene var helt spesielle. Plutselig hadde hun overskudd til alt. Hun kunne også gå i bakker uten at hjertet slo unormalt. Også all frykt og angst var forsvunnet. Livet var helt forandret.

– Det var nesten så jeg måtte snu meg og spørre : ”Hvor er du blitt av, frykt?”

I dag har det gått ti år siden Hildegunn ble frisk, og hun er fortsatt i fin form.

– Jeg har så mye energi og kan trene og leve normalt. Jeg sover godt og har overskudd hver dag når jeg våkner. Det er en ny tid. For de som ennå ikke er blitt helbredet, vil jeg si: Hold ut, og vit at Han som er i deg, er større enn han som er verden. Jesus vil og skal helbrede deg. Om livet er tøft og symptomene dårlige, så er Guds ord sannhet!

Vis mer