Kronisk bronkitt og kneplager forsvant i Jesu navn!

I februar var Mirakelsenteret i Vennesla åpent for besøkende fra mandag til onsdag. Ekteparet Elisabet og Geir Lossius fra Lillesand var de første som besøkte ”åpen dag” på senteret. Under besøket delte de sine vitnesbyrd med Legedom om hvordan Gud helbredet dem for noen år tilbake.

– Vi opplevde en velsignet stund her på Mirakelsenteret i Vennesla. I to timer lyttet vi til nydelig, salvet musikk og vi fikk meditere på ord og løfter i Bibelen. På storskjermen fikk vi se 200 vitnesbyrd fra mennesker som var blitt sterkt møtt av Gud og helbredet. Det gir fornyet håp og tro til alle som ennå venter på sitt mirakel, sier ekteparet Elisabeth og Geir Lossius. De var blant de første som møtte opp da MJL åpnet Mirakelsenteret for besøkende.
I løpet av formiddagen kom de i prat med Svein-Magne Pedersen. Da fikk de anledning til å fortelle sine egne vitnesbyrd om hvordan de ble helbredet for en del år tilbake. De følte det var Gud som minnet dem om deres helbredelse, da de satt i salen i Guds nærvær.

Kronisk bronkitt

Siden midten av 1990 ble Elisabet stadig rammet av en rekke forkjølelser i form av bronkitt. Dette gjentok seg ofte, og til slutt utviklet det seg til å bli kronisk bronkitt.

– Hver gang jeg ble forkjølet, fikk jeg bronkitt. Det tok lang tid å bli frisk. Noen ganger måtte jeg gjennom hele tre penicillinkurer for å knekke sykdommen. Det var helt forferdelig, sier hun.

For Elisabet ble hverdagen svært tung. Hun jobbet som sosionom, men det ble mange sykemeldinger i løpet av årene som kom.

– Jeg var veldig fortvilet, for det slet på hele kroppen. Jeg hostet, hadde feber og det var vondt i brystet. Jeg grudde meg til hver natt når det sto på som verst. Da måtte jeg sitte sovende i sengen på grunn av pustevansker. Det var strevsomt å få renset luftveiene. Jeg måtte stadig reise meg opp, sette beina i gulvet og hendene i skråtaket og med full styrke hoste opp alt slim som samlet seg i brystet.

Bronkitten kom stadig tilbake. Det kunne bli opptil seks runder med bronkitt i året, men fordi Elisabet brukte så lang tid på å bli frisk, var det noe som plaget henne til stadighet.

– Jeg følte jeg gikk glipp av mye. Det var kjedelig å måtte ligge i sengen og være syk midt i feriene for eksempel på sommeren. Jeg skydde unna folk som var forkjølet og brakte med seg smitte, men jeg ble likevel stadig syk.

Forbønn

Den 29. november i 2000 hadde Svein-Magne Pedersen møte i Arendal i den gang Sørlandet Bibel- og Misjonssenter. Da hadde Elisabeth slitt med bronkitt i rundt seks år. Hun dro derfor til møtet sammen med mannen med et håp om å få bukt med bronkittplagene. På møte ble flere frelst og helbredet.

– Jeg hadde blitt bedt for tidligere, og var litt i villrede om hva jeg skulle gjøre, men jeg ble så overveldet av Guds kjærlighet gjennom Svein Magnes forkynnelse, at jeg gikk fram til forbønn. Etter dette endret situasjonen seg. Nå er det så lenge siden jeg hadde bronkitt, at jeg kan ikke huske når jeg var syk sist! Jeg har nesten ikke vært forkjølet siden jeg fikk forbønn. Gjett om jeg er både glad og frimodig nå, og jeg takker Gud for at Guds Ord og forbønn holder hva det lover!

Kneplager

Også ektemann, Geir, kan fortelle om en helbredelse etter forbønn av Pedersen. På 1980-tallet slet han med en fotballskade i kneet. I løpet av sommeren i 1989, da familien var på et kristent stevne i Kristiansand, ble kneet ekstra smertefullt.

– Jeg hadde store smerter. Kneet sviktet hele tiden, og jeg måtte nesten ha krykker, for jeg kunne ikke bevege meg fritt rundt. Det var veldig fortvilende.

Ekteparet fikk ideen om å reise til Vennesla for å få forbønn av Svein-Magne Pedersen. I utgangspunktet skulle man avtale tid for forbønn, men ekteparet dro likevel i håp om å få hjelp.

– Da vi kom til kontoret, fikk vi først beskjed om at det ikke var muligheter for å få forbønn.
Vi var litt slukøret, men på vei ut, åpnet Svein-Magne Pedersen døra:
– Gud minnet meg på, at de som trengte seg på Jesus, også fikk hjelp. Jeg skal be for deg likevel!

Da Geir fikk forbønn, kjente han en varme som strømmet inn i beinet og kneet ble momentant helbredet. Siden da har kneet vært bra.

– Både jeg og kona ble så glade. Vi fikk ny styrke i troen og var så lykkelige, noe som preget oss i tiden etter.

– Vi er svært takknemlige for det som skjedde. Derfor ønsket vi å fortelle våre vitnesbyrd.
Vi ville ikke glemme å vende tilbake og gi Jesus takk, slik som ni av de ti spedalske i Bibelen gjorde, avslutter Elisabet.

Vis mer