Helbredet for astma og allergi!

I 16 år hadde Britt Stensholt astma og hele livet hadde hun hatt allergi. Flere netter våknet hun
med anfall og dødsangst. På Mirakellørdag i 2013 ble hun helbredet både for astma og allergi. Nå har legen erklært hennes frisk, og hun bruker ikke medisiner lenger.

For 16 år siden begynte Britt Stensholt å jobbe i en barnehage i Tønsberg. I løpet av dagen ble det mye oppvask, og Britt pleide ofte å rydde inn og ut av oppvaskmaskinen. I den forbindelse var hun mye i kontakt med et sterkt oppvaskmiddel, noe som fikk innvirkning på helsa.

– Jeg pustet inn dette stoffet hver eneste dag, noe som medførte til astma. I ett år gikk jeg rundt og pustet tungt før jeg kom meg til lege. Han sendte meg videre til sykehuset, som ga meg diagnosen astma.

Dødsangst
På sykehuset ønsket de å bruke Britt som «forsøkskanin» i forhold til ulike medisiner. Hver dag tok hun to til tre tabletter, og hver kveld måtte hun bruke inhalator. I tillegg brukte hun et måleinstrument som skulle måle utviklingen henne underveis.

– Hverdagen var veldig slitsom. Jeg pustet tungt, og det var slitsomt å gå i bakker. Ofte måtte jeg stoppe og trekke pusten. Flere netter i uka fikk jeg hosteanfall, der jeg følte jeg ble kvalt. Da måtte jeg sette meg opp i sengen for å få tilbake pusten. Jeg ble livredd og trodde jeg skulle dø. Det var helt forferdelig, sier hun.

Legen sjokkert
Britt hadde ved flere anledninger vært innom Mirakellørdagene i Vennesla. Tidligere hadde hun også blitt helbredet for plattfot. Hun var derfor ikke i tvil om at Gud kunne gjøre noe. Da Svein-Magne Pedersen ba for henne, kjente hun at noe skjedde.

– Jeg kjente en kald luft som strømte inn i lungene, og plutselig var det som de åpnet seg. I tillegg hadde jeg slim i lungene, og det forsvant momentant.

En måned senere dro Britt til legen. Her spurte hun om han kunne teste ut astmaen hennes. Hun brukte en pustemaskin og han lyttet på henne. Da han var ferdig, var han veldig sjokkert. Hun hadde nemlig ikke astma lengre.
– Jeg svarte at jeg trodde på forbønn og fortalte hva som hadde skjedd. Siden den dagen har jeg ikke brukt medisiner, for legen sa jeg kunne slutte. Jeg er så glad, og det er det beste som har hendt meg. Nå sover jeg godt hver natt, og nyter livet, sier Britt Stensholt glad.

Allergien forsvant
Mirakellørdag 9. juni opplevde også Britt en helsemessig forandring. Gjennom hele livet hadde hun slitt med pollenallergi. Det hele startet da hun som barn vokste opp på en gård. Her merket hun stadig allergien, spesielt når de jobbet med høyet på låven. Det var likevel først på 1970-tallet at Britt tok en allergitest hos legen. Den viste at hun blant annet ikke tålte or-, hassel- og bjørkepollen.

– Jeg var veldig dårlig i perioder. Hodet verket mens øyne og nese rant. Til tider måtte jeg holde meg inne, selv om det var fint vær ute. Jeg festet netting foran vinduene, slik at jeg kunne ha det åpent om natten. En gang ble jeg så syk at legen måtte komme hjem til oss. Jeg hovnet opp i ansiktet og øynene slik at jeg nesten ikke kunne se. Da var jeg livredd for å bli blind, sier hun.

Britt hadde også slitt med tett nese, noe som førte til mye forkjølelse og ubehag. I juni dro hun på ny til Vennesla for å være med på Mirakellørdag. Da Pedersen ba for henne, kjente hun at nesen åpnet seg, og hun kunne trekke inn pust normalt. Etter det har nesen vært normal.

Noen uker senere bestilte hun time hos legen for å ta en ny allergitest. Den viste ingen tegn til allergi, og legen lurte på om hun virkelig hadde hatt allergi.

– I ettertid har jeg ikke merket noe til allergien. Jeg kan kose meg ute og trenger ikke være plaget av rennende øyne og nese. Jeg blir så glad at det bobler inne i meg, for Gud er så fantastisk som helbredet meg, sier hun glad.

Vis mer