Helbredet etter 65 år med plattfot: – Se den nye fotsålen min

Midt under møtet på Mirakellørdag den 17. mars i 2012 kjente Britt Stensholt en rar kribling under føttene. Da hun tok av seg skoene for å se, hadde plattfoten forandret seg til en bue.

For 65 år siden ble Britt Stensholt fra Tolvsrød ved Tønsberg født med plattfot. Det medførte mye ubehag, og senere fikk hun hofteproblemer.

– De første årene var det veldig vondt å gå. Jeg følte jeg hadde vonde klumper under bena. Føttene mine var formet som to strykejern. Etter hvert gikk jeg til legen som sa at jeg måtte bruke innleggssåler resten av livet. Jeg måtte støpe fotavtrykk og fikk sålene tilsendt etter en tid.

De nye innleggssålene gjorde at den daglige bruken av sko ble noe bedre. Likevel møtte hun andre problemer i hverdagen på grunn av plattfoten. Sålene passet nemlig ikke til alle sko, og skulle hun bruke pensko, var det en utfordring.

– Når jeg skulle i selskap, var det helt forferdelig. Smertene var ikke til å holde ut, og det var vanskelig å slappe av og hygge seg. Jeg klarte nesten ikke å gå. Hjemme gikk jeg med innesko, men det var forferdelig vondt å bevege seg barfot på badegulvet når jeg skulle dusje, forteller hun.

Kjente bevegelse
Selv om smertene under bena ble bedre, hadde Britt fortsatt vondt i hoftene. Hun hadde tidligere vært på MR-undersøkelse, hvor det ble konstatert slitasje i ryggen. Kiropraktoren mente da at plattfoten var årsaken til smertene, til tross for at hun gikk med innleggssåler.

Den 17. mars i 2012 dro Britt og datteren til Mirakellørdag i Vennesla. De var tidlig ute og fikk en fin plass i forbønnskøen, men måtte likevel vente noen timer.

– Da det ble min tur, fortalte jeg om plattfotproblemene. Pedersen satte seg på en stol foran meg og trykket lett med sine føtter opp på mine mens han ba. Jeg kjente ikke noe spesielt med en gang og gikk tilbake til plassen min, sier hun.

Litt senere i møtet kjente hun plutselig en merkelig følelse under fotsålen. Det var noe som jobbet og beveget seg under bena hennes.

– Det var som om bena kom i mot meg, og jeg ble løftet opp. Det føltes som om jeg fikk flere såler under fotsålen. Jeg tok av meg skoene, og da fikk jeg se en fin bue under føttene. Hun som satt ved siden av trodde jeg hadde tatt av meg fordi jeg var så varm på bena. Jeg fortalte da hva som hadde skjedd, og hun var helt sjokkert. Etter en stund tok Pedersen meg frem til talerstolen, og jeg kunne vitne om hva Jesus hadde gjort. Det ble stor stemning i salen.

– Hva synes du om det som skjedde?

– Å, jeg er så glad! Jeg takker Jesus for at han har helbredet meg.

Så forandring
Grethe Jakobsen var en av de som var til stede på møtet. Hun har selv blitt helbredet for plattfot. Det skjedde i Mosjøen sommeren 1971, og hun var faktisk den første som ble helbredet ved forbønn av Pedersen. Da Britt kom til møtet denne kvelden, hadde hun lagt merke til hennes spesielle gange.

– Jeg la merke til måten hun gikk på, og tenkte med en gang at hun måtte ha plattfot. Da hun senere dro hjem den kvelden, så jeg at hun gikk helt anderledes. Her måtte det ha skjedd en forandring, sier hun begeistret.

Astma og allergi

Britt har også opplevd å bli helbredet for astma og allergi. Les vitnesbyrdet her. 

Vitnet for millioner
I slutten av april reiste Britt til tv-studio i Vennesla, der hun var gjest i programmet Miraklet er ditt. Det ble sendt på Visjon Norge den 27. april i år, og rundt i hele verden får snart mange millioner høre om hva Gud hadde gjort med hørselen og plattfoten.

– Før programmet ringte jeg rundt til slekt og venner og fortalte at jeg skulle være med. Flere har sett programmet, og mange ønsker å få tilsendt en DVD.

Britt forteller nå til alle hun møter om hva som har skjedd. Også legene har fått høre om underet.

– En dag fulgte jeg datteren min til legen. Da jeg kom inn på venterommet, ropte jeg høyt: «Jeg har blitt helbredet for plattfot». Der sto det to leger. Den ene smilte og sa: «Nå trenger vi snart ikke jobbe her lengre». Alle jeg møter er utrolig glade på mine vegne, og jeg takker Jesus hver dag for hva han har gjort, avslutter hun glad.

 

BUE: – Se den fine nye buen, sier Britt Stensholt glad. Noen minutter tidligere hadde hun vært helt plattfot, noe hun hadde levd med i 65 år.
Vis mer