Helbredet etter 60 år med migrene

I nesten 60 år slet Frank Robert Nilssen (62) fra Svolvær med migrene. Ukentlig hadde han smerter og medisiner hjalp lite. Det gikk utover yrkeslivet og stadig var han sykemeldt. På Sommeren 2016 ringte han til Svein-Magne Pedersen. I tiden etter har Frank vært fri for migrene.

Da Fank Robert Nilssen begynte i første klasse på barneskolen i 1961, begynte han å få hodesmerter. Plagene kom stadig igjen og det viste seg å være

– På den tiden var det ikke snakk om å slurve med leksene, og ofte satt man i flere timer. Det var ofte under leksene jeg begynte å få kraftige hodesmerter. Jeg ble kvalm og kastet opp. Gjennom skoleårene måtte jeg stadig være hjemme på grunn av migrene. I tillegg måtte jeg ofte droppe leksene.

Tung hverdag
Migreneanfallene fortsatte gjennom skoleårene og videre inn i arbeidslivet. I over 40 år jobbet Frank i televerket, men med migrene ble det ulike utfordringer.

– Det ble ikke noe lettere da jeg begynte å jobbe. Det var mye stress, og mye tidspress. Jeg var mye sykemeldt og etter hvert fikk jeg en særavtale med arbeidsgiver via NAV i forhold til alle sykedagene.

For Frank var det også vanskelig å avtale oppdrag med kunder på jobben, for han visste aldri når han ble syk. Slik var det også på hjemmebane. Det var ikke lett for familien å planlegge besøk og aktiviteter, for hvis Frank ble syk, måtte det avlyses.

– Jeg hadde anfall en til to ganger i uka som varierte i styrke. Av og til kunne det gå en lengre periode uten plager, mens andre ganger kunne jeg være syk i flere dager. Ofte lå jeg på soverommet med store smerter og vekslet mellom å drikke vann og kaste opp. Jeg måtte ha det mørkt i rommet for jeg var så ømfintlig for lys. Det var helt forferdelig.

På 90-tallet kom det etter hvert flere medisiner for migrene, men for Frank hjalp de ikke så mye. Først rundt 2009 oppsøkte han en nevrolog og hodespesialist i Bodø som tilbøy en medisin som hadde god effekt.

Helbredelse
Sommeren 2016 bestemte Frank seg for å kontakte Svein-Magne Pedersen. Frank var da gjennom en tung periode med migreneanfall og ønsket å prøve forbønn. Familien hadde tidligere erfart helbredelse ved Pedersens bønner da de opplevde at datteren ble helbredet for en kraftig astma. Det skjedde etter at Svein-Magne Pedersen hadde bedt for syke på programmet Lønning Direkte i 1996. Omtrent 20 år senere skulle det nå vise seg at en ny helbredelse ville finne sted.

– Da Pedersen ba for meg, merket jeg ikke noe spesielt, men jeg ble bedre utover uka. Til slutt forsvant hodeplagene. Det fine var at plagene ikke kom tilbake. Siden den gangen har jeg vært god og ikke hatt slike anfall. Livet har blitt så mye bedre, det er helt enormt!

Vis mer