Helbredet etter 20 år med stresshodepine

I over 20 år hadde Bodil Ørjasæter (54) fra Øyer nesten daglige hodesmerter. Smerten banket og slo i hodet, men verken lege eller medisiner kunne hjelpe. For rundt elleve år siden ble hun helbredet da hun ringte forbønnstelefonen.

– Det var helt forferdelig, og jeg holdt på å bli gal, sier Bodil Ørjasæter, når hun forteller om den tunge tiden med hodeplager. Helt fra hun kom i 20 årene, og frem til rundt 2005, var hodepine en stor del av livet hennes.

– Jeg hadde hodesmerter i hvert fall anenhver dag. De kom og gikk med ulik styrke. Jeg har stort sett vært hjemmeværende husmor, men livet ble ikke enkelt. I perioder lå jeg rett ut i senga og orket svært lite.

Smertehelvete
Bodil var også til kontroll hos legen og utførte en rekke undersøkelser, men de fant ingen fysiske årsaker.

– Jeg var gjennom absolutt alt av undersøkelser og behandlinger. Verken CT-røntgen, MR, blodprøver eller fysioterapeut kunne hjelpe. Legene konstaterte at det ikke var migrene. Jeg prøvde likevel migrenemedisin, men det hjalp ikke. I stedet tok jeg mengder med hodetabletter og Paralgin Forte, men jeg hadde likevel vondt. Hver dag brukte jeg ulike medisiner. Legene mente til slutt at det var snakk om stresshodepine.

Bodil husker spesielt den siste tiden med plagene. Da opplevde hun å bli rammet av noen voldsomme smerter. Hodepinen banket og slo i hodet, og i to måneder lå hun rett ut på soverommet uten å makte noe. Det var et smertehelvete uten like.

– Jeg holdt på å bli gal, for det gjorde vondt hver dag. Hodepinen rev og slet, og det var ikke noe som hjalp, forteller hun.

Ringte forbønnstelefonen
I løpet av den smertefulle perioden ringte Bodil til Svein-Magne Pedersen og forbønnstelefonen. Han ba for henne, men Bodil merket ikke noe spesielt der og da.

– To dager etter forbønnen våknet jeg opp uten hodepine. Etter det har jeg aldri hatt hodesmerter eller brukt medisiner mot hodepine. Nå er det gått ti år siden jeg ble helbredet. Det er helt fantastisk, og både jeg og Svein-Magne Pedersen kaller det for et under. Jeg er ikke tvil om at jeg har fått hjelp av ”han der oppe”!

Vis mer