Helbredet etter 18 år med bekkenplager

Helbredet etter 18 år med bekkenplager Bekkensmertene til Oddrunn Olausen fra Bergen var som kniver som stakk i ryggen. I 18 år led hun med daglige plager og livet var til tider svært vanskelig. Under et møte på Askøy i 2007 kom hjelpen uventet.

Da Oddrunn Olausen var 22 år, ventet hun sitt første barn. Hun gledet seg til fremtiden, men allerede tidlig i svangerskapet begynte problemene med bekkenet, noe som skulle prege henne i lang tid fremover.

– Jeg var egentlig en veldig sprek person på den tiden, men etter noen måneder fikk jeg bekkenløsning og som ble verre etter fødselen. Jeg jobbet på et sykehjem, hvor det var mye hardt arbeid, og det førte til at jeg ble mye sykemeldt, sier hun.

Den første tiden var hun hjemme med datteren, men smertene i bekkenet var så store at hun ikke kunne løfte henne selv.

– Når mannen min var på jobb, hadde jeg en kurvseng med hjul, som jeg dro med meg rundt i huset. Mye av tiden gikk til å ligge i sengen med en pute mellom beina. Smertene var intense som kniver som stakk i ryggen.

Begrenset

På det verste var Oddrun så ille at hun måtte krype rundt omkring i huset. Mannen måtte hjelpe henne med å stå opp av sengen og kle på henne. I tillegg gjorde han mye av husarbeidet som ikke Oddrunn maktet.

– Jeg hadde en veldig flink mann som hjalp til. Jeg kunne ikke støvsuge eller vaske golvet, fordi bevegelsen med vaskekosten var så vond. Jeg kunne heller ikke gå turer eller dra handlevogna i butikken. I perioder måtte jeg gå med krykker og bruke korsett for å holde bekkenet oppe, hvis ikke klarte jeg ikke å gå. Den eneste aktiviteten som gikk greit, var å svømme.

Etter noen år fikk Oddrunn tvillinger, og litt senere kom det fjerde barnet. Alle fødslene gikk greit, men bekkenplagene ble ikke bedre. Legen anbefalte henne nå å ikke få flere barn.

– Jeg visste om flere som lå med bekkenplager og ikke kunne jobbe. Det var dessverre slike framtidsutsikter legen også hadde for meg.

Møte i Bergen

Oddrun og mannen, Arne, var begge pastorer i en menighet. Hun visste at Gud kunne helbrede, men det ble likevel mange frustrerende bønner gjennom årene.

– Jeg trodde at han ville hjelpe meg, men det var mange ganger jeg ropte: – Hvor er du, Gud?

Lørdag den 10. februar i 2007 hadde Svein-Magne Pedersen helbredelsesmøte i Bergen. Det var Askøy Frimenighet som arrangerte møtet og ble holdt i Storsalen i Strusshamn.

– Jeg har en sønn som sitter i rullestol og jeg dro derfor på møtet for at han skulle få forbønn. På grunn av omstendighetene ba Svein-Magne Pedersen for ham i et rom ved siden av møtesalen, slik at vi slapp å vente i bønnekøen. Da han var ferdig, spurte han om jeg hadde vondt, siden jeg sto så rart. Jeg fortalte da om bekkenplagene som jeg nå hadde levd med i 18 år.

Svein-Magne Pedersen ba også for Oddrunn, og da han la hendene på henne, merket hun en varme som strømmet inn.

– Plutselig sa det bare ”klikk”, og bekkenet kom på plass. Fra den dagen har jeg vært smertefri. Jeg ble kjempeglad! Jeg kom ikke for å få forbønn en gang, men ble helbredet.

I tiden etter kunne Oddrunn både vaske huset, støvsuge, kjøre handlevogn og gå turer uten smerter. På jobben kunne hun stå på som aldri før – uten problemer.

– Det første jeg merket var at jeg kom meg inn og ut av badekaret uten smerter. Slik var det ikke før. Det var helt klart at Jesus hadde helbredet meg. Legene hadde ingen forklaring på hvorfor smertene plutselig forsvant, sier han.

Nå har det gått elleve år siden helbredelsen fant sted. Oddrunn anbefaler folk å ikke gi opp. For henne selv tok det 18 år før bønnesvaret kom.

– Det er viktig å ikke fokusere så mye på seg selv og sykdommen, men på ham som kan hjelpe. Det var da jeg glemte meg selv, at miraklet kom. Gud vil helbrede alle, men av og til kan det ta litt tid, og det har vi ikke alltid svaret på, avslutter hun.

Vis mer