Harald hørte gresshoppelyd i ti år: – Øresusen forsvant på Mirakellørdag!

Harald Reinhardsen (78) fra Flekkerøy hadde i mange år vært plaget av øresus, og hverdagen ble derfor tung og slitsom. I 2014 besøkte han Mirakellørdag i Vennesla og fikk forbønn. Siden da har gresshoppelyden i ørene vært stille.

I 1953 begynte byggmester Harald Reinhardsen fra Flekkerøya i snekkerlære. I dag har han vært 63 år i byggfaget, og han bruker fortsatt hammeren om det trengs. Harald har stortrivdes som byggmester, men jobben har også hatt sine følger.
– Vi brukte mye maskiner, og i begynnelsen av arbeidskarrieren brukte vi aldri hørselsvern. Spesielt spikerpistolen ga fra seg høye smell gjennom hele arbeidsdagen. Til slutt fikk jeg øresus, sier Harald.

Øresusen kom gradvis, og han hadde det i minst ti år. Det var veldig ubehagelig og vedvarte hele tiden.

– Det var aldri stopp. Øresusen var som lyden av mange gresshopper som lagde lyd inne i øret. Det ble veldig slitsomt å gå rundt slik. Spesielt når jeg satte meg ned og skulle være litt stille, suste det veldig i øret. Det hente også at jeg slet med å få sove på grunn av disse gresshoppene.

God hørsel
Harald hadde stor tro på helbredelse og hadde selv opplevd å bli helbredet tidligere i livet. For noen år siden ba en slektning for kneet hans og plagene forsvant. Med det slapp han operasjon.

Harald hadde gjennom årene blitt kjent med Svein-Magne Pedersen sin virksomhet blant annet gjennom TV. Harald ringte derfor til kontoret til Misjonen Jesus Leger og bestilte en ledig time for forbønn på en såkalt Mirakeltorsdag.

Harald møtte så opp på senteret i Vennesla en gang i 2014. Han fortalte Svein-Magne Pedersen hva som var problemet, og evangelisten puttet så fingrene sine inn i ørene hans og ba.

– Kan du merke noe? spurte Pedersen under bønnen.

– Det høres ut som en båtmotor i ørene, svarte Harald.

– Er det en totakter? spurte Pedersen på spøk.

Da Harald gikk ut av bønnerommet, var han bedre, men ikke helt god. Han bestemte seg derfor for å oppsøkte Mirakellørdag noen uker senere i 2014. Det var lang kø og forbønnen varte og rakk. Først i tretiden på natta ble det Harald sin tur.

– Da Pedersen hadde bedt for meg, merket jeg ikke noe spesielt, men da jeg kom hjem, oppdaget jeg at hørselen var blitt god. Det har vært fantastisk å slippe den forferedelige gresshoppelyden. Nå har det gått over to år siden jeg ble helbredet. Jeg tenker aldri mer på øresusen, for nå hører jeg den ikke lengre.

God i hofta
Harald har også opplevd en annen helbredelse. I en periode fikk han plutselig store smerter i den ene hofta. Plagene ble stadig verre, og det var veldig vondt å gå.

– Jeg tenkte at jeg kanskje måtte operere, og det gruet jeg meg til. Det var nemlig mange i min omgangskrets som hadde operert hofta, og det er en lang og tung prosess. Jeg tenkte derfor at dette måtte være en oppgave for min Gud i himmelen.

Noen dager senere satt Harald og så på tv-programmet ”Miraklet er ditt”. Da Svein-Magne Pedersen ba for syke, ble Harald med i bønnen.

– Jeg rakk ikke frem til skjermen med hånda mi, men holdt den rett frem i luften. Den andre hånda holdt jeg på hofta. Da Pedersen ba, ble jeg momentant frisk, og siden har jeg ikke kjent noen smerter.

– Jeg synes det er fint hva jeg har opplevd, og jeg anbefaler andre som er syke til ikke å gi opp, men bare stå på. Møt opp på Mirakellørdag og søk forbønn!

Vis mer