– Frelsen forandret hele familien

I 2005 tok Anne Laila Persdatter Skum (39) fra Kautokeino kontakt med Misjonen Jesus Leger. Det skulle hun ikke angre på. Over telefonen ble hun frelst, noe som snudde opp ned på hele livet til familien hennes.

Mange av de vi skriver om i Legedom forteller om hvordan de har opplevd fysiske og psykiske helbredelser. Det største mirakelet er likevel når folk opplever åndelig helbredelse og tar i mot Jesus.

– Den 27. oktober i 2005 ble den viktigste datoen i Anne Laila Persdatter Skum sitt liv. Hun var da 27 år, og slett ikke fremmed med Bibelen og Gud, men hun hadde ingen personlig tro.

– Jeg vokste delvis opp i et læstadianermiljø, og min bestemor tok meg ofte med på samlinger. Derfor hadde jeg en tro på at Gud fantes, men jeg kjente ham ikke. I Finnmark er det mange kulturelle kristne, som tror på Guds eksistens, men de er ikke født på ny, noe heller ikke jeg var.

Anne Laila forteller at hun syntes kristenlivet var alt for kjedelig og snevert, og hun sto derfor i mot troen på Gud. Hun hadde bestemt seg for å ikke gi sitt liv til Jesus før hun ble gammel. Anne Laila mente at det fikk holde med barnedåp og konfirmasjon frem til da. Selv ble hun svært provosert da hun skulle konfirmeres.

– Jeg husker det sto i konfirmasjonsboka: ”Vil du velge å følge Jesus i dag? Skriv navn og dato her”! Det gjorde meg rasende sint og jeg smalt sammen boka og puttet den i sekken. Det var noe i meg som sto imot troen på Gud, men jeg kjente at det stakk i samvittigheten da jeg ikke ville skrive under på det.

Noen ganger valgte hun å dra på diskoteker og utesteder. Der var det festing, dans og alkohol som heller fristet. Likevel følte Anne at Jesus kalte på henne.

– Når jeg gikk inn på diskotekene, sa jeg alltid til Jesus: ”Vent på meg til jeg kommer ut”. Jeg følte derfor at han passet på meg.

Frelst på telefon

I 2005 fikk Anne Laila sitt første barn, men tiden med amming ble svært vond, fordi hun slet med såre bryster. Hun hadde store sår og det gjorde forferdelig vondt. Anne Laila ble derfor svært fortvilet, og en dag bestemte hun seg for å ringe Svein-Magne Pedersen for å få forbønn. På slutten av samtalen spurte han henne om hun var frelst.

– Hadde jeg ikke vært så fortvilet, så hadde jeg kanskje snakket det bort. Jeg svarte at jeg ikke visste hvordan man kunne bli frelst. Pedersen fortalte meg derfor at jeg måtte omvende meg fra mitt gamle liv og tro på Jesus.

– Det enste du mangler nå er å invitere Jesus inn i hjertet ditt, sa Pedersen til slutt.

– Jeg følte da at tiden var inne, og at jeg hadde stått imot Jesus lenge nok. Jeg tok valget om å ikke bare komme frem for Herren når jeg var i nød, men jeg ville gi ham også de dagene som var gode. Sammen med Pedersen ba jeg en frelsesbønn.

Etter bønnen spurte Pedersen om Anne visste hvor Jesus var nå.

– Jeg kjente det var en kamp inne i meg for å skulle svare på det spørsmålet, men jeg presset meg til å svare, at Jesus var i hjertet mitt.

Familie-vekkelse

Da Anne var ferdig med telefonsamtalen, startet en ny periode i livet. Senere på dagen kom mannen hennes, Nils Ole, hjem, og hun fortalte da hva som hadde skjedd:

– Fra i dag av har du en kristen kone. Jeg vet ikke hva det innebærer, men jeg må gjøre det Gud kaller meg til.

Mannen hennes hadde selv vokst opp med en kristen mor, og reagerte derfor ikke noe spesielt. Han presiserte likevel at han selv ikke var frelst.

Brystplagene, som Anne hadde ringt til Pedersen om, forsvant etter noen dager, noe som var et flott bønnesvar. Det viktigste for Anne var likevel at hun nå hadde fått et nytt liv på innsiden. Hun tok kontakt med en kristen menighet og ble med på bønnemøter.

Ektemannen frelst

Det skulle likevel ikke ta lang tid før mannen hennes, Nils Ole, ble kjent med Jesus. To uker senere satt han alene i bilen og ventet på noen. Da merket han plutselig et mektig gudsnærvær som kom inn i bilen. Han var ikke i tvil om at det var Jesus og han sa:

– Hvis det er deg, Jesus, så gir jeg meg over til deg.

Fra den dagen var både Anne og mannen frelst, noe som fikk betydning også for flere i familien. Tre måneder etter ble moren til Anne frelst, og litt senere tok hennes yngre bror i mot Jesus. De neste årene ble det mange bønner for faren til Anne.

– I 2012 dro mine foreldre til et møte med Svein-Magne Pedersen i Bodø. På veien til møtet pratet vi om Jesus, og i bilen tok faren min i mot Jesus. Da hadde det gått sju år siden jeg ble frelst. To måneder senere reiste han hjem til Jesus.

Helbredelser

Gjennom årene har Anne og familien opplevd Guds godhet en rekke ganger. Når hun føler at troen ikke strekker til, ringer hun til Svein-Magne Pedersen.

Anne kan blant annet fortelle om en situasjon hvor Jesus grep inn. Da den ene sønnen hennes, Nils Jonas, var to år gammel, falt han og knakk nesa tvert av i barnehagen. Den hovnet opp og han var nesten ikke til å kjenne igjen. Hun tok med seg sønnen til en øre-nese-hals-lege i Kautokeino. Han var en ekspert fra København og hadde mer enn 30 års erfaring. Legen sa at operasjon var eneste utvei. Operasjonen skule utføres på Tromsø sykehus en uke senere.

– Jeg følte at min tro var svak og ringte derfor til Svein-Magne Pedersen som ba for sønnen min.

På Tromsø sykehus ble sønnen lagt i narkose og kjørt inn på operasjonsbordet. Plutselig kom legene ut og sa at operasjonen var avlyst.

– Nesebeinet har gått tilbake til normal stilling. Han har fin luktesans og luftpassasjen er helt i orden. Vi trenger ikke operere.

– Dette er det Jesus som har gjort, sa Anne og var overlykkelig.

– Jesus har vist seg så levende for vår familie.

Hverdagsvandringen med ham gjør livet spennende. Vi har opplevd mirakel på mirakel, ja, det har ingen ende. Jesus betyr alt for oss. Han er vår redningsmann her på jorda, men vi skal også få leve sammen med ham i evigheten. Jeg er så takknemlig til Svein-Magne Pedersen for at han ledet meg til Jesus. Det valget jeg tok i 2005 endret mitt liv og forandret hele familien min, avslutter hun glad.

Ønsker du å bli frelst og kjent med Jesus? Trykk her

Vis mer