Frelse og helbredelse på Myre

Lørdag 10. september 2016 gjestet Svein-Magne Pedersen Familiekirka på Myre i Øksnes kommune. I løpet av kvelden ble folk frelst og flere ble berørt av Guds legende kraft.

Stemningen var god blant de 150 fremmøtte da Svein-Magne Pedersen besøkte Familiekirka i Myre i Vesterålen. Dette var hans tredje besøk i menigheten, men det hadde likevel gått syv år siden sist.
Mange hadde også reist langt for å være med på mirakelmøtet, blant annet fra Harstad, Lofoten, Sørfold, Malangen, Bodø og Rørvik. Sistnevnte sted ligger for øvrig over 80 mil unna.

På slutten av talen forkynte Pedersen evangeliet til frelse, og flere personer ga til kjenne at de ønsket å bli frelst. Både unge og gamle gikk frem under innbydelsen. Totalt ble det registrert tolv personer som søkte frelse.

Selve møtet varte i ti og en halv time, og de siste gikk hjem klokken halv tre på natten.

Øresus
Utover kvelden ba Pedersen for de syke, og alle fikk personlig forbønn og håndspåleggelse. Mange vitnet om at Jesus rørte ved deres helse.

Arnfinn Grovassbakk (65) fra Engan i Sørfold kommune hadde levd med en forferdelig øresus i ti år. Årsaken var et langt liv som fisker med mye støy fra båtmotoren og uten bruk av hørselvern. Under møtet opplevde han at hørselen ble god.

– Øresusen har vært forferdelig. Det har vært som lyden av en foss i ørene mine. Av og til har jeg også hørt musikk. Non ganger måtte jeg spørre folk om det var noen som spilte musikk på ordentlig.

Grovassbakk forteller at det var verst på kvelden, hvor det ellers var stille. Det gjorde ham både trøtt og sliten.

– Dagen før møtet på Myre var det faktisk ekstra ille. Da Pedersen ba for hørselen min, kjente jeg en varme, og plutselig var øresusen borte. Det var veldig behagelig. Også kona mi opplevde å få hjelp. Hun hadde en vond kul på haka som hadde vært der en stund. Dagen etter møtet var den faktisk borte! sier Grovassbakk begeistret.

Godt syn
Tor-Arnold Andreassen fra Leknes i Vestvågøy hadde tidligere operert øynene, men fikk såkalt tunnelsyn på det ene øyet etter operasjonen. Han ble også avhengig av sterke briller. I ti år hadde han hatt tunnelsyn.

– Pedersen ba to ganger for meg, og jeg kjente varme i øynene hver gang. Da han tok vekk hendene, så det ut som om at hele rommet var nymalt eller vasket skinnende rent. Fargene var så klare og fine. Jeg oppdaget da at jeg hadde fått normalt syn. Nå har det gått flere uker etter møtet, og jeg har testet synet mitt daglig. Jeg er fortsatt overrasket over at tunnelsynet er kommet bort.

Klapp på skulder
Sigfred Bremnes fra Andenes fikk erfare Guds legende kraft på en litt spesiell måte. I lang tid hadde han ristet ukontrollert på den høyre underarmen, noe som antagelig skyldtes mange år med overbelastning.

– Jeg satt i salen på en av de fremste radene. Av og til la Pedersen hånda si på skulderen min under talen. Jeg kjente en varme hver gang, og etter hvert roet armen seg. Gud reparerte armen uten at Pedersen var klar over det, sier Bremnes og ler.

Flere andre helbredelser fant også sted på Myre. En mann i 80-årene ga senere tilbakemelding om at han var bedre for prostataproblemer. Han kunne gledelig melde om at PSA-verdiene var gått drastisk ned. Ei dame fra Skånland fikk bedre hørsel etter møtet, og en mann ble god for hjerteflimmer. Ei dame fra Vesterålen som hadde en nervesykdom, fikk beskjed av legen om å halvere medisinen sin, fordi han så god fremgang.

Tannlege Jesus
Britt Moen Møllersen (58) fra Bodø var en av de som hjalp til på møtet, og hun spilte blant annet piano under lovsangen. Det gjorde hun også da Pedersen var i Familiekirken i september i 2009. Den gangen opplevde hun å bli helbredet fra en fryktelig tannverk.

– Tannlegen klarte ikke å finne årsaken. Det var så vondt at jeg måtte bruke smertestillende. Jeg var i tvil om jeg kunne gå på møtet, men valgte å stille opp, sier hun.

På kvelden fikk Pedersen et kunnskapsord om tannverk. Britt våget ikke si noe, men da Pedersen nevnte det på nytt, ga hun seg til kjenne, og Pedersen ba for tanna.

– På kvelden tok jeg ingen smertestillende. Da jeg våknet neste dag hadde jeg ingen smerter. Noen dager sener var jeg hos tannlegen. Der fortalte jeg hva som hadde skjedd.

– Din Gud kan gjøre mer enn hva jeg kan gjøre, sa tannlegen, som ble så imponert at han kalte til seg alle kollegene inn på kontoret. Der måtte Britt fortelle om tannmirakelet en gang til.

– Gud har all makt, sier Britt glad.

Ny havn
Myre et lite fiskevær og tettsted som ligger i Øksnes kommune med rundt 2900 innbyggere. Selve kommunen har i overkant av 4500 innbyggere (2015).

Bare noen dager før Pedersen kom til Myre ble den nye havnen åpnet. Snoren ble klippet av olje-og energiminister Tord Lien (FrP), som selv er født og oppvokst på Myre. Prosjektet er et av de største havneutbyggingene som Kystverket har gjort i moderne tid og har en prislapp på 250 millioner kroner. Dette vil føre til økt vekst i fiskerinæringa i distriktet. Da Pedersen besøkte Myre, fikk han selv se de nye utbyggingene som har funnet sted siden han selv var her sist i 2010.

Syn av helbredelse
Familiekirka fikk navnet sitt i 2008, men selve menigheten har vært i virksomhet siden 1940-tallet. I 2007 opplevde de mye motgang, og menigheten besto kun av en håndfull mennesker. De valgte likevel å stole på Gud, og i løpet av kort tid begynte ting å skje og menigheten vokste.

Solveig Brun er pastor i Familiekirka i Myre. Hun var godt fornøyd med besøket.

– Det var et veldig flott møte med mye folk. Vi har sett at Gud har gjort store ting, og mange har blitt berørt.

Solveig var også i ledelsen da Pedersen besøkte menigheten i september 2009 og april 2010. I løpet av fire møter ble 50 personer frelst.

– Under møtet i 2010 fikk Svein- Magne Pedersen et syn der han så Jesus komme gående opp midtgangen i møtesalen. I tillegg så han en elv av helbredelse som strømmet ut fra plattformen. Etter hans besøk har vi sett flere helbredelser i menigheten, avslutter Brun.

PS: Pedersen var også i Myre i mai 1998 og april 2000. Da ble møtene holdt i Øksneshallen. Pedersen hadde nylig vært på TV, og mange hundre møtte derfor opp.

 

Vis mer