Fikk kraften tilbake i armen

Sissel Dahlberg (62) gikk med en ubrukelig arm i nesten 15 år etter at hun ble knivstukket i skulderen. I 2007 ble hun momentant helbredet under et møte med Svein-Magne Pedersen.

Vi møter Sissel Dahlberg i hjemme i blokkleiligheten i Årstad i Bergen. Der har hun flott utsikt over store deler av byen. I dag er hun i god form og klarer seg selv, men for noen tiår tilbake var tilværelsen noe helt annet. På 1990-tallet opplevde nemlig Sissel Dahlberg sitt livs mareritt, da hun ble overfalt og grovt mishandlet av en mann. Blant annet ble hun knivstukket i skulderen og fikk et 2,5 centimeter kutt rett ved siden av halspulsåren. Heldigvis klarte hun å rømme, men skadene hun fikk var ille.

– I lang tid lå jeg på sykehuset, der legene prøvde å lappe meg sammen. Jeg hadde brist i hodet, kløyvd nese og flere kuttskader i munn, hake og på hender og føtter. Etter hvert ble jeg sendt hjem, og kroppen ble bedre, men det var en ting som ikke fungerte. Kuttet i skulderen hadde skadet en sene, og jeg klarte derfor ikke løfte overarmen.

Ubrukelig arm

Legene på sykehuset sa det var bare femti prosent sjanse for at en operasjon ville få armen til å fungere. Det gjorde den ikke heller, og legen sa derfor at dette måtte hun nok bare leve med. Armen skapte utfordringer ved daglige gjøremål.

– I starten fikk jeg hjelp av min tvillingsøster, for jeg kunne ikke gjøre noe. Hun måtte hjelpe til med å kle meg og alt husarbeidet. Etter som årene gikk, opplevde jeg flere utfordringer i hverdagen med armen. Man bruker jo begge hendene til veldig mye, men tenker ikke over det til vanlig. Skulle jeg løfte en kopp kaffe, måtte jeg bruke begge hendene. Når jeg brukte stekepannen til matlaging, måtte jeg bruke begge hendene, for på den tiden var alle pannene tunge som bly. Hvis jeg vasket gulvet, kunne jeg bruke høyre hånda, men utfordringen kom da jeg skulle vri den opp. Du klarer mye med bare en arm, men det blir mye mere tungvint, forteller Sissel.

På grunn av svakheten i armen ble det til at hun stadig hevet venstre skulderen. Det gjorde at hun stadig ble gående skeivt med overkroppen. Armen skapte også problemer for nattesøvnen. Hun kunne ikke ligge på venstre side, der skaden i armen var.

– Det hendte at jeg snudde meg over på gal side i søvne, og når jeg våknet, kunne jeg være forferdelig stiv og støl.

– Skadene jeg fikk etter overfallet førte til at jeg senere ble uføretrygdet. I noen år fikk jeg også senebetennelse i armene på grunn av overbelastning, og jeg måtte bruke kortison.

Momentant frisk

Den 11. februar i 2007 reiste Sissel til menigheten Kristent Fellesskap i Bergen der Svein-Magne Pedersen skulle ha møte. Dert var mye folk, og møtet varte lenge. Sent på kvelden ba Pedersen en fellesbønn for alle. Han ba folk holde hånda der de hadde vondt.

– Da kom den vidunderligste varmen jeg har kjent inn i armen. Den var ikke for varm, og ikke for kald, men det føltes som om noen blåste på meg med en sval vind. Varmen gikk fra skulderen og stoppet akkurat der arret fra kniven var. Plutselig løftet jeg armen, som nå var i tipp-topp stand. Jeg var så glad!

Etter møte gikk Sissel hjem og la seg i sengen. Hun sov som en stein og våknet på venstre side i sengen uten plager. Armen var som ny.

– I dag er armen fortsatt like fin, og jeg kan gjøre alle hverdagslige ting. Jeg går rett med kroppen og kan løfte hånda normalt.

Sissel forteller at hun også nylig opplevde en helbredelse. I februar i 2018 var hun uheldig og falt i trappa og skadet håndleddet. Smertene ble stadig verre.

– Jeg ringte til forbønnstelefonen og Svein-Magne Pedersen og han ba for meg. Da forsvant alle smertene med en gang. Gud er god! Det er vidunderlig når man opplever slikt. Jeg har fortalt mitt vitnesbyrd til mange, og jeg kan ikke forstå at folk ikke kan tro at det finnes en Gud. Det er bare å se seg rundt på det vakre skaperverket. Jeg takker Gud for alt han har gjort i mitt liv.

Vis mer