La bort brillene etter tolv år

I over tolv år var Eva Brynildsen (45) fra Sverige avhengig av briller. Uten brillene fikk hun hodeverk og så tåkete. En salveduk fra Svein-Magne Pedersen gjorde at hun i dag ikke bruker briller lenger.

Eva Brynildsen kommer fra Ed i Sverige, et lite tettsted i fylket Västra Götalands län som grenser til Østfold i Norge. Rundt 1997 begynte Eva å se dårlig. Hun dro til kontroll hos en optiker som målte at hun hadde dårlig syn. Fra da av begynte hun å bruke briller regelmessig.

– Etter som årene gikk ble synet verre. Uten briller fikk jeg vondt i hodet. I tillegg så jeg tåkete. Når jeg kjørte bil, kunne jeg for eksempel ikke se skiltene langs veien tydelig. Det var vanskelig å lese liten skrift også. Til slutt var det så ille at jeg fikk vondt i hodet etter bare fem minutter uten briller.

Trodde ikke

Etter hvert fikk Eva enda sterkere briller. Hun var nærsynt, og hadde en brytningsfeil i øyet.

Rundt 2009 var hun nok en gang hos optikeren. Denne gangen fikk hun briller til mange tusen kroner. Det var en kostbar innvestering, men helt nødvendig.

Eva kjente også til Svein-Magne Pedersen sin virksomhet i Norge og hadde tatt kontakt noen ganger. På grunn av det dårlige synet fikk hun tilsendt en salveduk. Søsterens samboer var skeptisk:

– Hvis jeg skal tro at Gud finnes, så vil jeg se at du blir helbredet, sa han.

Godt syn

Eva la salveduken over øynene hver natt i fjorten dager.

– Plutselig en dag, oppdaget jeg at synet var perfekt. Det var helt fantastisk! Like etter var jeg til årlig kontroll med synet.

– Dette skal ikke kunne skje, sa legen overrasket da han så at synet var blitt godt.

– Jeg har fått forbønn, og blitt helbredet, sa Eva. Legen sa ikke noe spesielt, men synstesten talte for seg selv.

I tiden etter møtte Eva mange som var overrasket, men noen var også skeptiske til at dette ville vare.

– Nå har det gått sju år, og jeg har ikke brukt briller etter dette, så noe må ha skjedd. Min søsters samboer fikk nok også noe å tenke på!

Moren frisk

Eva kan fortelle at også hennes mor opplevde å bli god etter forbønn. I lengre tid hadde moren gått med dårlig rygg på grunn av en prolaps. Hun slet med å sitte og hun måtte ofte ligge til sengs for å hvile ryggen.

En dag fikk hun så store smerter at hun kollapset og måtte fraktes til sykehuset. Legene kunne ikke gjøre noe der og da, men det var snakk om operasjon en gang i fremtiden.

– Rundt 2014 kontaktet vi Svein-Magne Pedersen, som ba for henne, og like etter ble ryggen god. Jeg takker Gud for alt som har skjedd!

Vis mer