Et jubelår for Thorunn: Thorunn har blitt helbredet for tolv plager

Thorunn Iversen forteller at hun ble helbredet for fibromyalgi da hun ringte andaktstelefonen til Svein-Magne Pedersen 25. september 2009. Det ble starten på halvannet år der hun har blitt kvitt den ene sykdommen etter den andre. En operasjon har blitt avlyst, grå stær har måttet fly og årevis med angst har tatt slutt.

Thorunn Iversen (74) fra Brevik har faktisk opplevd at hele tolv sykdommer og plager har forsvunnet gjennom forbønn av Svein-Magne Pedersen.

25. september 2009 satt hun hjemme i stua med så sterke muskelsmerter og hevelser i brystregionen at hun var i ferd med å ringe 113. Denne typen smerter hadde plaget henne i ti til femten år, og ifølge legen hennes var det fibromyalgi hun hadde. På salongbordet hennes lå et eksemplar av Legedom, og hun bestemte seg for å ringe andaktstelefonen til evangelist Svein-Magne Pedersen før hun ringte 113. Mens hun lyttet til den innspilte andakten, skjedde det uventede.

– Da andakten (820 750 80) var nesten slutt, begynte jeg plutselig å gråte, og noe løsnet. Smertene raste sakte nedover og ut fra kroppen som et takras. Siden har disse smertene ikke plaget meg, forteller hun.

Angst for sykdom
Historien fortsatte med at hun ringte forbønnstelefonen en uke senere. Da ble hun kvitt panikkangst for sykdom, noe hun forteller at hun hadde blitt trykket ned av helt siden barndommen.

– Bare jeg merket det minste til et eller annet i kroppen, så tenkte jeg at det kunne føre til en farlig sykdom og dermed død. Dette har fulgt meg fra jeg var liten.

I årenes løp har hun opplevd å bli innlagt på sykehus fordi angsten gjorde henne så svimmel. Hun har hatt perioder der det har gått utover nattesøvnen og gitt henne migrene. Hun forteller at hun lenge gikk til en flink psykolog, men at det var forbønn som skulle til for å få slutt på angsten for godt.

– Den andre oktober 2009 ba Svein-Magne for meg på telefonen. Etterpå gikk jeg ut i hagen for å høste inn pærer sammen med mannen min. Plutselig var det som om noe for ut av meg som en spiral, og ble borte i hagen. Siden har jeg ikke hatt angst. Gud er sterkere enn noe annet, det er helt sikkert, sier hun.

Tette årer i nakken
Den neste merkedagen kom en måned senere, da Thorunn tok turen til Misjonen Jesus Leger sitt helbredelsessenter i Vennesla ved Kristiansand for å få forbønn torsdag 5. november. Ofte holder Svein-Magne Pedersen «mirakel-torsdag» på senteret, noe som betyr at han tar imot folk til forbønn etter timeavtale. Thorunn forteller at hun ble helbredet for flere alvorlige plager denne dagen.

Thorunn hadde så tette blodårer opp til hodet at legene på Rikshospitalet mente det var nødvendig å forberede operasjon. Problemet skyldtes at hun er født med en genetisk sykdom som får leveren til å produsere altfor mye kolesterol. Selv om hun siden 1987 har holdt kolesterolproduksjonen noenlunde i sjakk ved hjelp av medisiner, var det etter alt å dømme dette som førte til at blodårene på begge sider av hodet etter hvert tettet seg til mer og mer. På en undersøkelse på lipidklinikken ved Rikshospitalet i Oslo 24. juni i fjor, fikk hun beskjed om at årene opp til hodet nå var blitt så tette at noe måtte gjøres. Hun fikk time til en ekstra undersøkelse på sykehuset i Skien før en eventuell operasjon skulle iverksettes.

Nakkeskade i 50 år
Ikke bare var årene på siden tette, men i femti år hadde hun lidd av smerter i nakken etter en skade som oppsto under en operasjon. Tusenvis av kroner har gått med til kiropraktor, naprapat, fysioterapeut og medisiner, og to ganger har hun vært innlagt på Smerteklinikken i Oslo. Men ingenting av det ga varig hjelp.
På «mirakel-torsdagen» i Vennesla la Svein-Magne Pedersen hendene på nakken hennes og ba til Gud om helbredelse i Jesu navn.

– Det kjentes ut som om hele nakken løste seg opp i småbiter, selv om Svein-Magne bare holdt hånden sin der forsiktig. Det var skikkelig vondt. Et ordentlig inngrep. På veien hjem til Brevik satt jeg helt stille i bilen, og da jeg kom hjem, var nakken blitt bra, forteller Thorunn, som ikke har hatt vondt i nakken siden.

– Tenk å kunne ligge på ryggen uten å kjenne smertebølger oppover i hodet! Det har jeg ikke kunnet i alle disse årene.

Helt rene årer
25. november kom tiden for undersøkelsen av de tidligere tette blodårene. Legen på nevrologisk avdeling i Skien foretok en dopplerundersøkelse, en ultralydmåling av blodtilførselen, og Thorunn fikk gode nyheter:

– Så rene årer er sjelden å se. I din alder pleier det i alle fall å være noe grums der, men du har helt rene årer, forteller hun at legen sa.

– For en måned siden var jeg inne til ny kontroll på Rikshospitalet, og de sier fortsatt at årene er fine og at jeg er frisk, fortsetter hun.

Øresus
To dager etter Thorunns «mirakel-torsdag» oppdaget hun at også det høyre øret var helbredet.

– Jeg var plaget med øresus i begge ørene i minst ti år, men nå var susingen i det høyre øret helt borte, forteller hun.

– Jeg hadde dessuten lenge hatt nedsatt hørsel på dette øret, men plutselig hørte jeg like godt på begge ørene!

Senere fikk hun forbønn av Svein-Magne på telefon for susingen i det venstre øret.

– Etter det ble øresusen i det venstre øret så svak at jeg nesten ikke legger merke til den, forteller hun.

Skiveutglidning
Den samme torsdagen ble også ryggen hennes god.

– I mange år har jeg hatt to skiver i ryggen som stadig har vært på nippet til å gli ut, forteller hun.

Røntgenbilder fra kiropraktoren hennes kunne dokumentere dette. Ryggen var svært smertefull i perioder, og det hendte at hun ikke orket annet enn å sitte på kne.

– Da Svein-Magne holdt hendene på ryggen min, strålte det en intens varme inn mot midten av ryggen, og siden har den vært bra, forteller Thorunn.

Grå stær
10. desember tok hun igjen turen til Vennesla, og fikk forbønn for synet. Omtrent fire år tidligere hadde hun nemlig fått påvist grå stær hos en øye-lege på sykehuset i Skien. Siden har hun gått jevnlig til kontroll både hos ham og hos en optiker. Det høyre øyet var verst rammet, men hun hadde grå stær på begge øynene.

– Ser klart og fint
Da hun gikk til kontroll hos optiker 16. februar 2010, var sykdommen borte.

– Du har ikke grå stær. Du ser jo klart og fint, fikk hun beskjed om.

21. april bekreftet en lege ved sykehuset i Skien det samme.

– Merk deg at grå stær ikke forsvinner av seg selv, forteller hun at legen sa til henne, uten at han kommenterte saken nærmere.

Og rødfargen er tilbake i bunadene.

– Det er jo sterk og fin rødfarge i stoffet likevel, tenkte jeg da jeg begynte å brodere i fjor, smiler Thorunn.

Hun har brukt briller på grunn av langsynthet siden 1960-tallet, og ser nå like godt som før hun fikk grå stær.
Nakkesleng

Den 20. januar 2010 var hun og mannen ute for et uhell med bilen da de var ute og kjørte. En lastebil sprutet frontruten deres full av snø, bilen begynte å gli, og Thorunn ble kastet framover og til siden. De dro direkte til naprapaten hennes for å få undersøkt henne, og han konstaterte at hun hadde fått nakkesleng.

– Kort tid etterpå fikk jeg forbønn av Svein-Magne på telefonen, og nakken ble god igjen momentant. Den samme naprapaten har sett på nakken etterpå også, og han finner ikke lenger noe feil med nakken, forteller hun.

Betent skulder
25. september 2010, nøyaktig ett år etter den første helbredelsen, dro hun og mannen på «mirakel-lørdag» på senteret i Vennesla, et møte der Svein-Magne Pedersen forkynte evangeliet og ba for syke.

– Da hadde jeg gått et par måneder med betennelse i den venstre skulderen. Både legen min og naprapaten min hadde forsøkt å hjelpe meg, men skulderen var fortsatt betent. En gang i løpet av møtet sto Svein-Magne på plattformen og tok bilder utover salen. Idet han rettet kameraet mot meg, kom det noe mykt og varmt bakfra som strøk over skulderen min og tok med seg betennelsen, forteller Thorunn.

Bekkenet ble rettet
I det samme møtet ble hun og de som sto rundt vitne til at det ene beinet hennes plutselig ble to cm lenger under forbønn, og at beinet som tidligere hadde vært for kort, ble like langt som det andre.

– Jeg hadde mye vondt i lårene, særlig på venstre side, på grunn av at beina hadde ulik lengde.
Naprapaten hennes har forklart at problemet skyldtes en skjevhet i bekkenet, men at dette nå er rettet opp. Han har bekreftet at beina nå er like lange.

På «mirakel-lørdagen» ble hun i tillegg god i det venstre kneet, hvor legene hadde påvist slitasje i forbindelse med at hun måtte operere menisken i 2006. Etter forbønn kunne hun springe nedover møtesalen uten å kjenne smerter.

– Beinet fungerer nå hundre prosent, sier hun.

Brukkne ribbein
Noen dager senere var uhellet ute.

– Den første oktober skled jeg på badet da jeg skulle skynde meg og hente noe. Jeg falt med den høyre siden inn mot kanten av klosettet. Jeg hørte at det knaste, og fikk med en gang forferdelige smerter. Jeg dro rett til legen, og han fant ut at jeg hadde skadet fem ribbein og brukket to av dem, forteller hun.

Den påfølgende onsdagen ringte hun Telekirken, for å være med på et av de to ukentlige møtene Svein-Magne Pedersen holder over telefon. Der fikk hun forbønn.

– Med en gang begynte det å krible og klø intenst på to steder inne i meg, og jeg kjente hvordan noe jobbet intenst inne i meg hele den natten. Jeg er overbevist om at bruddene grodde der og da, for jeg kjente ikke noe mer til dem, og kom veldig fort i form igjen, sier hun.

– Kristenlivet har blitt så rikt og levende etter en lang tørkeperiode. Plager og smerter kan gjøre at man kjenner seg nedtrykt åndelig også, det er ikke til å komme bort fra. Selvfølgelig gir jeg Gud all ære og takk for alt som har skjedd, men jeg takker også Svein-Magne, som ikke har blitt lei av at jeg har ringt og kommet til forbønn på helbredelsessenteret, sier Thorunn Iversen.

Helbredet for:

 Fibromyalgi
 Angst
 Tette årer i nakken
 Nakkeskade
 Øresus
 Skiveutglidning i ryggen
 Grå stær
 Nakkesleng
 Betennelse i skulder
 Skjevhet i bekkenet
 Slitasje i kneet
 Ribbeinsbrudd

Vis mer