Endelig ble Evelyn kvitt plattfot!

Evelyn Hammer (75) hadde hatt plattfot hele livet. Det ble verre med årene. Hvert steg var til tider en vond opplevelse. Var det ingen som kunne hjelpe?

 

Evelyn kommer fra Engeløya i Steigen og ble frelst som 16-åring på Pinsemenigheten Sion på Storjord i Tysfjord. Hennes foreldre var pinsevenner og tilhørte en utpost der på øya.

av Eli Bondlid

Ortopeden sa: Tverrplattfot

Hun merket at hun hadde store smerter i beina da hun gikk på hjelpepleierskolen i Oslo i 1969. Da var hun 19-år gammel. Skolen tilhørte Ullevål sykehus. Evelyn sin lege anbefalte henne om å ta kontakt med en ortoped. Hun fikk time og ble undersøkt av en ortoped i Oslo. Han kunne fortelle at årsaken til smertene i føttene var tverrplattfot.

«Jeg ble sliten i føttene når jeg gikk på harde golv eller lange turer ute,» sier Evelyn.

Fra 1969 til 2007 har hun i hovedsak arbeidet som hjelpepleier og har bodd i Oslo, Åros, Tønsberg, Bergen – og nå Solbergelva. Hennes mann Magnus (80), kommer fra Værøy. Han er utdannet verktøymaker og har arbeidet flere år som det.

Å gå på harde sykehuskorridorer gjorde fryktelig vondt. Ortopeden i Oslo fikk ordnet med innleggssåler til Evelyn. De brukte hun i mange år. Hun slet dem ut og måtte få nye. Deretter begynte hun med helsesko. Det hjalp.

Evelyn har kjent meg fra hun var 18 år. Da var hun hushjelp i Narvik som 18-åring. Her tok hun også handelsskolen. Evelyn pleide å gå på møter i pinsemenigheten Smyrna. Der gikk jeg også noen ganger og ble litt kjent med henne. Etter mange år forsvant hun av mitt minne. Men så dukket hun plutselig opp på vårt senter. Det var nå 52 år siden vi sist treftes

Miraklet

Den 28. juni i 2021 fikk hun time til forbønn på vårt senter i Vennesla. Dit kom hun og hennes mann, Magnus. Evelyn forteller at hun kjente en sterk åndelig atmosfære på bønnerommet.

«Svein-Magne la føttene mine på fanget sitt mens han ba for dem. Guds nærvær var sterkt. Det kjentes herlig ut. Jeg gråt hele tiden mens Svein-Magne ba for meg,» sier Evelyn, tydelig grepet.

Etter forbønnen dro Evelyn og Magnus på besøk til hans bror på Flekkerøya ved Kristiansand. Da begynte ting å skje i kroppen hennes:

«Jeg la meg på sofaen hjemme hos våre venner ved 7-tiden på kvelden. Da kjente jeg at usynlige hender klemte rundt begge føttene. Da jeg våknet neste morgen i 05.30-tiden, kjente jeg den samme berøringen: Noe klemte rundt føttene.»

Til sin store overraskelse oppdaget Evelyn at hun hadde fått en fin form under begge føttene!

Fra da av kunne Evelyn gå lange turer uten å kjenne smerte i beina. Gud hadde helbredet henne! Hun er like god i dag som for tre år siden, da plattfotmiraklet skjedde.

Jeg hadde glemt Evelyn, men hun hadde ikke glemt meg. Hun var frimodig og spurte om å få forbønn. Forbønn av han hun hadde truffet 52 år tidligere. Gud bruker mennesker!

 

Svein-Magne

Vis mer