Elin Roksvåg tålte nesten ikke mat: – Nå kan jeg spise alt!

I fem år gikk Elin Roksvåg Torkildsen (34) med smerter i magen. Til slutt tålte hun nesten ikke noe mat. I mai 2008 ble hun helbredet etter et møte med Svein-Magne Pedersen på Studentersamfunnet i Trondheim.

Etter en lengre periode med antibiotika fikk Elin Roksvåg Torkildsen fra Volda store problemer med magen. Det medførte utfordringer i forhold til kostholdet. I begynnelsen måtte hun kutte ut all mat som inneholdt sukker og gjær.

– Jeg måtte holde meg unna en rekke matprodukter. Når jeg fikk i meg noe av dette, ble kroppen svært slapp og magen slo seg vrang. Jeg var stadig sykemeldt og fungerte dårlig i hverdagen.

Etter hvert ble plagene så ille at hun nesten ikke kunne spise noe mat. Legene fant ikke ut av feilen, noe som var meget slitsomt. Hun søkte også alternativ behandling, men forsto i ettertid at det var feil.

– Jeg gikk ned flere kilo. Det siste året levde jeg kun på havregrøt, kylling og litt grønnsaker.

Søkte helbredelse

Elin ba sporadisk til Gud for magen hele tiden, men det var først våren 2008 at hun bestemte seg for at nok var nok.

– Om ikke legen kunne hjelpe meg, fikk Gud hjelpe meg. Jeg fant ikke så mye forkynnelse om helbredelse, men kom i kontakt med Svein-Magne Pedersen. Jeg kjøpte boken ”Legende dråper” og leste den flere ganger. I tillegg ringte jeg Pedersen flere ganger, ja nesten hver dag en periode.

I mai 2008 fikk Elin høre at Svein-Magne Pedersen skulle ha møte i Studentersamfunnet i Trondheim. Møtet var i utgangspunktet en kongress for kristne leger. Hun dro derfor dit med tro om et mirakel. Det var mange som møtte opp, og forbønnen varte utover kvelden, men alle var nødt til å være ute av lokalet klokken tolv. Da klokken nærmet seg midnatt, var det likevel en del personer igjen. For at Pedersen skulle rekke å be for alle, ba han de gjenværende om å stille seg på rekke med hendene ute. Han gikk så bortover raden, mens han slo i hendene på folk og sa: ”Ta i mot Guds kraft”.

– Venninnen min ramla i bakken av Guds kraft, men etterpå fortalte hun at hun hadde tenkt på meg da Pedersen kom til henne. Jeg var likevel litt skuffet, for jeg følte det ikke hadde skjedd noe.

Spiste alt

Da hun kom hjem, fikk hun likevel en uforklarlig trang til å spise noe søtt, noe hun også gjorde. Hun kjente at hun ble litt dårlig, men likevel følte Elin en veldig fred for at hun skulle fortsette å spise søtt. Hun spurte derfor Gud om det virkelig var noe hun skulle gjøre.

– Jeg følte at det var hans vilje, men at han ønsket jeg skulle overgi alt til ham. Jeg bestemte meg derfor for å gjøre det, og begynte å spise alt jeg ikke tålte. Da hun hadde gjort dette, ble hun litt redd og spurte mannen sin om hva han tenkte.

– Han fortalte meg at han trodde det var riktig. Jeg hadde nemlig sendt ham en tekstmelding på mobilen like før jeg fikk forbønn av Pedersen, der jeg fortalte at det snart var min tur. Da hadde han plutselig begynt å tale i tunger, noe han aldri hadde gjort før. Gud måtte være bak dette.

– Gud helbredet meg. Jeg fikk ingen reaksjoner etter dette, og nå har det gått over syv år, og magen er helt frisk, sier hun glad.

Vis mer