Brønn nr. 22 i India er innviet!

Den 13. januar 2024 vil for alltid være en spesiell dag i landsbyen i Lydham Village i staten Andhra Pradesh. Her bor det 4000 mennesker som i alle år har drukket forurenset vann.

Fra nå vil innbyggerne få en bedre livskvalitet!

 

Misjonen Jesus Leger begynte å samle inn penger og bygge brønner ved påsketider i 2015. Vi har nå bygd 22 brønner. 

Det har vært en fryd å se at den ene landsbyen etter den andre har fått rent vann. I Lydham Village måtte kvinner gå ni km for å finne vann til å lage mat til sin familie. Og det vannet de fant, var forurenset av dyr, mennesker og miljø. Familiene ble ofte syke. Men fra nå av har det vonde livet blitt snudd opp ned. Nå har de fått rent vann rett utenfor stuedøren sin, fra en brønn som er hele 200 meter dyp!

På innvielsen kom mange for å se på. Pastor Alphonse er vår kontakt i denne delen av staten Andhra Pradesh. Han ledet møtet, forkynte evangeliet og delte ut min frelsestraktat på språket telugu til alle fremmøtte. Telugu er det språket som innbyggerne i staten Andhra Pradesh snakker. «Innbyggerne uttrykte glede og stor takknemlighet over den sjenerøsitet folk i Norge har vist landsbyen,» skriver pastor Alphonse på Messenger til meg. Byens ordfører var der også. Han var takknemlig for den nye brønnen og snakket om hvor viktig det var å ved å ha rent vann i landsbyen. Brønnen ligger midt i byen. Her vil pastor Alphonse komme mange ganger for å forkynne evangeliet til folket.

For tre måneder siden ble en ny kirke i landsbyen innviet. Den ligger like ved brønnen. Kirken er under MJL sin paraply, sammen med rundt 1800 andre kirker i India.

Takk til støttepartnere av MJL som har gitt sin gave til brønn-prosjektet! Vi vil fortsette med å bygge brønner så lenge vi får midler til det. Det er misjon på sitt beste. Folk blir lett frelst når de ser at det ikke er hinduer eller muslimer som har vist dem omsorg og kjærlighet, men kristne.

På brønnveggen er det inngravert for alltid: «Jesus Heals Ministries.» Ingen tvil om at det er kristne som har satt opp brønnen. Vår bønn er: «Velsign alle som kommer dit for å hente vann, med frelse og god helse, og velsign alle støttepartnerne til MJL!»

Brønn nr. 23 er allerede under planlegging! Dette er fantastisk!

Svein-Magne

 

Vis mer