Birger sjokkerte legene: Helbredet for kols, angina og kronisk bihulebetennelse

Europas beste lege på hodeskader hadde gitt opp Birger Rystad (72), men Jesus helbredet ham i løpet av noen sekunder etter forbønn. Også angina og kols kom bort under et møte på Finnsnes i 2008.

De siste seks årene har Birger Rystad fra Sørreisa nytt livet uten plager. En dag i juni i 2008 ble et stort vendepunkt for ham da han mottok både åndelig og fysisk helbredelse. Før denne dagen hadde livet vært svært tøft og utfordrende helsemessig. I 58 år hadde han blant annet lidd av sterke hodesmerter.

– Det hele begynte da jeg var åtte år. Da opplevde jeg at en voksen mann slo meg så hardt i panna at flere ben ble knust. Jeg ble sendt til sykehuset. Kroppstemperaturen min sank til 34 grader, og legene trodde jeg skulle dø. Heldigvis overlevde jeg, sier Birger.

På grunn av skadene fikk han kronisk bihulebetennelse. Hver dag hadde han vondt i hodet og tett nese. Birger var likevel en tøffing. Noe smertestillende brukte han derfor ikke. I flere år slet han med alkohol og kunne ofte havne i bråk.

Eksperthjelp
Etter hvert som tiden gikk ble det bestemt at Birger skulle opereres. Røntgenbildene viste at beina i hodet sto i alle retninger. To operasjoner ble gjennomført, men uten resultat. Smerten i hodet vedvarte og var der hver dag. En lege spurte Birger hvordan han klarte å leve med slike smerter.

– Etter en tid bestemte sykehuset seg for å hente inn en ekspert fra utlandet. En finsk lege, som var Europas beste på slike hodeoperasjoner, kom til Norge, men heller ikke han fikk orden på Birgers hode. Legen sa selv at det nå ikke var mer de kunne gjøre for ham.

Kols og angina
I tillegg til hode – og bihuleplagene fikk Birger også andre plager. I flere år hadde han røykt, noe som gjorde at han utviklet kols og fikk anginaplager.

– Jeg var så tett i brystet at jeg på vinteren måtte sitte sovende med fullt av puter rundt meg. Lå jeg rett ut, ble jeg kvalt og kunne dø. Jeg var ukentlig hos legen og fikk tabletter mot kolsen. Det var helt forferdelig.

Også hjertet plaget ham fælt. Han hadde åtte tette blodårer til hjertet og gikk på nitroglyserin. Når han gikk i bakker, måtte han stadig stoppe. Flere ganger var han døden nær. Han fikk streng beskjed om å kontakte lege med en gang han kjente smerter i hjertet.

– Jeg var en hardhaus og kjente stadig smerter, men tok sjelden kontakt. Jeg husker en gang på konfirmasjonsdagen til sønnen min. Da mistet jeg bevisstheten, men heldigvis fikk noen gitt meg en nitroglyserin og fraktet meg til legen. Etter en stund kviknet jeg til og var fast bestemt på å delta i min sønns konfirmasjon samme dag. Legen insisterte, men det endte med at jeg måtte skrive under på et ark om at jeg tok på meg alt ansvar hvis noe skjedde.

Åndelig og fysisk hjelp
Den 14. juni 2008 reiste Birger til Filhallen i Finnsnes der Svein-Magne Pedersen hadde helbredelsesmøter i regi av Pinsemenigheten Filadelfia. Mange hadde møtt opp, og folk ble frelst, blant annet Birger.

– Jeg gråt som en unge, og fikk fred i mitt indre, og det var fantastisk, forteller han.

Utover kvelden ba Pedersen for syke, og flere ble helbredet. Da Pedersen kom til Birger, fikk han et kunnskapsord om hva som feilte ham. Både hodeplagene og anginaen ble nevnt, før Pedersen ba for ham.

På veien hjem begynte underlige ting å skje med Birgers kropp. Beina begynte å hovne opp og ble stive. Han kjente det raste i hjertet før det ble stille. Igjen begynte det å rase, denne gangen fra hjertet og nedover i kroppen, helt til det gikk ut gjennom beina. Etter en time gikk hevelsen ned, og fra den dagen har hjertet vært helt fint, og han har ikke brukt nitroglyserin.

– Dagen etter skjedde noe annet. Plutselig begynte det å renne blod og slim i strie strømmer fra nesen. Etter det har jeg ikke hatt plager med bihulene eller hodet. Og som om ikke det var nok forsvant også kolsen!

Sjokkert lege.
Den 20. juni 2006 var Rystad til ny kontroll på Harstad sykehus. Det var en tysk lege som gjorde undersøkelser av hodet. Han kunne fortelle at alt var fint.

– Tror du på helbredelse , spurte Rystad.

– Nei, for noe tull, svarte legen og bannet høyt.

– Kan du se på de gamle bildene mine, og si hva du mener, spurte Rystad nysgjerrig.

Legen mente at det ikke var nødvendig, men Rystad insisterte. Da legen så de gamle bildene, mente han dette ikke var Birgers hode. Men etter å ha dobbeltsjekket bildene, fikk han seg en stor overraskelse.

– Sett deg i stolen igjen, kommanderte han, og gjorde en ny undersøkelse av Birgers hode. Da han var ferdig, satte legen seg ned. I flere minutter var han stille og bare tenkte.

Så reiste han seg opp og sa:

– Ja, ja, da er det vel mer mellom himmel og jord enn det jeg har trodd, for her har det skjedd et mirakel. Det skal ikke kunne skje at disse beinene har vokst sammen, svarte han.

En annen dag var Birger til sjekk for anginaen og kolsen. Heller ikke disse plagene fant legene tegn på.

– Det feiler deg ingen ting, og du lever til du er minst 100 år, sa legen.

Da han ble klar over hvordan Birgers helse hadde vært tidligere, skjønte han lite, og tilkalte en ekspertlege.

– Hva har skjedd her? spurte han.

Da Birger fortalte om forbønnen, svarte legen: – Ja, han Pedersen kjenner vi til. Da er du frisk, svarte han.

Nå er det gått over åtte år siden Birger ble helbredet, og han har aldri kjent noe til kolsen, anginaen eller den kroniske bihulebetennelsen.

– Det er fantastisk det som skjedde! Jeg har fortalt historien til mange om hva som har skjedd. Mange tror at jeg lyver, men da ber jeg dem ta en tur på legekontoret i Sørreisa og spørre. Pedersen er en mann med Guds kraft. Når jeg møter Pedersen, har jeg en følelse av å møte en av Jesu apostler. Takk til ham og Gud i himmelen, avslutter Birger og smiler.

Vis mer