Bare Gud kunne fjerne hodepinen

I ett år levde Nils Mathis Persen Bals (65) fra Alta med kronisk hodepine. Dag og natt verket hodet, og ingen leger eller medisiner kunne hjelpe. Først under et møte med Svein-Magne Pedersen i Øksfjord i 2003 forsvant smertene momentant.

I 2001 begynte Nils Mathis Persen Bals (65) fra Alta å få smerter i nakken og hodet. Smertene kom og gikk det første året, men etter hvert utviklet det seg til å bli kroniske plager.

– Jeg vet ikke hva som var årsaken til at jeg fikk det, for jeg hadde verken slått meg eller hatt noen stressende hverdag som kunne forårsaket slike smerter. Det var tungt å være plaget med hodeverk. Etter hvert hadde jeg vondt hele tiden. Jeg hadde smerter da jeg sto opp og smerter når jeg la meg.

Ingen legehjelp

Nils Mathis jobbet til vanlig som snekker. Det ble derfor en tung arbeidshverdag med å gå på jobb med hodepine. Etter hvert ble det så ille at han stadig måtte sykemelde seg. Det ble også slitsomt å være aktiv hjemme. Smertene gjorde at han ikke orket å være med på så mange ulike aktiviteter og arrangementer.

– Jeg ble selvfølgelig redd for hva det kunne være for eksempel blodpropp eller kreft.

Nils Mathis var flere ganger hos legen. Han tok flere undersøkelser, blant annet MR av hodet, men ingen lege fant ut av problemet.

– Jeg fikk smertestillende av legen som Paralgin Forte, men det tålte jeg ikke. En natt våknet jeg av at det rant blod fra nesa. Hele puta var rød. Ambulansen kom og hentet meg. Legen mente det var medisinene som hadde vært årsaken til dette. I stedet brukte jeg Paracet, men de hjalp lite.

Forbønn

Den 11. mai i 2003 skulle Svein-Magne Pedersen ha helbredelsesmøte i samfunnshuset i Øksfjord. Mange hadde møtt opp og Nils Mathis fikk ikke forbønn før klokken var halv fem på morgenen.

– Da Pedersen la hånda på meg, merket jeg en vibrasjon i hodet og jeg ble litt kald.

– Det er Gud kraft som arbeider, sa Pedersen.

Da Nils Mathis dro hjem, var det han som kjørte bil. Etter en stund oppdaget han plutselig at smertene var borte.

– Nå har jeg ikke hodeverk mer! utbrøt han til stor glede for de andre i bilen.

I årene etter har han vært frisk fra hodeverk og gleder seg over det.

– Det var flott det som skjedde, og jeg er takknemlig til Gud for det han gjorde gjennom Svein-Magne Pedersen. Jeg har anbefalt mange å ta kontakt med ham.

Vis mer