Ba for kneet – helbredet for plattfot!

Lill Hansen (64) fra Sandnes hadde hele livet hatt plattfot på begge føttene. På en Mirakellørdag i 2012 ba Svein-Magne for henne, og foten fikk en fin bue. Det rare var at Hansen ikke nevnte plattfoten, men fikk forbønn for kneet.

Da Lill Hansen var ferdig med 7. klasse på 1960-tallet, måtte hun gjennom en helsekontroll som var vanlig før realskolen. Det var da legen fant ut at hun hadde plattfot på begge føttene. Lill måtte derfor skaffe seg to innleggssåler.

– Sålene var laget av stål, og jeg brukte spesialsko som var formet på en spesiell måte. Det var derfor begrenset hvilke sko jeg kunne bruke. Høyhælte sko brukte jeg lite.
Etter som årene gikk, sluttet Hansen å bruke sålene. Hun ble derfor ofte trøtt i ryggen og hoftene, men hun klarte å leve med plagene.

I 2012 reiste Lill Hansen til Mirakellørdag i Vennesla. Da hadde hun vært plattfot i 61 år. Hun kjente til Svein-Magne Pedersen sin tjeneste og ønsket nå forbønn for noen helsemessige utfordringer, blant annet et vondt kne. Plattføttene tenkte hun ikke på.

– Da Pedersen ba for meg, satte han sin fot på min fot mens han ba for kneet mitt. Jeg merket ikke noe spesielt. Først tre uker senere, da jeg var ute og gikk en tur, oppdaget jeg noe rart med måten jeg beveget meg på. Før hadde jeg tråkket på innsiden av foten, men nå tråkket jeg mer på utsiden. Det føltes som hofta og foten var dreid utover. Jeg forsto at noe måtte ha skjedd. Da jeg sjekket foten, oppdaget jeg en fin bue under begge fotsålene. Jeg hadde ikke lenger plattfot. Det var utrolig!

Selv om helbredelsen skjedde i 2012 delte hun først sitt vitnesbyrd på Mirakellørdag 13. juni i år. Der fortalte hun sin historie og viste frem både fotsålene og en av de gamle innleggssålene hun hadde brukt.

– Jeg nevnte ikke plattfotproblemet for Pedersen, men likevel helbredet Gud meg. Det var spesielt, sier hun begeistret.

FIN BUE: Slik ser Lill Hansen sin nye fotsåle ut.
Vis mer