Armen rettet seg mirakuløst ut

Da Roar Haltvik (69) fra Trondheim var fem år gammel, brakk han den venstre armen. Bruddet grodde dessverre feil , og i 47 år levde han med en skjev arm. Under et møte i Oppdal i år 2000 rettet armen seg mirakuløst ut.

I 1954 var Roar Haltvik fem år gammel og var ute og lekte med trehjulssykkelen sin. Han syklet nedover en liten bakke på gårdsplassen, men plutselig traff han en stolpe til porten, og Roar stupte over og rundt. I fallet brakk han dessverre armen, og han ble sendt på sykehuset i Trondheim for gipsing.

– Jeg gikk med gips i noen uker, men da de tok den av, oppdaget legene at armen hadde grodd feil. Den var helt vridd, og underarmen sto i feil posisjon i forhold til overarmen.
Legene ønsket ikke å knekke den opp igjen. Det ville være for komplisert og smertefullt. De var ikke så erfarne på den tiden som nå, sier Roar.

Låste seg

I løpet av livet har Roar blant annet jobbet 20 år i elektrisitetsverk, åtte år ved elektroavdeling på en høgskole og ti år i privat næringsliv innen elektroteknikk. Han brukte derfor armene en del, men heldigvis var han ikke venstrehendt, og han klarte seg derfor nokså greit.

– Av og til kunne man høre knekkelyder fra armen. Ofte kunne den låse seg. Noen ganger kunne det skje flere ganger om dagen. Da måtte jeg bruke den andre hånda og dra den på plass. Hvis jeg slo ut med hånda kunne jeg kjenne smerte også. På den ene siden av albuen kunne man se en kul. Det var der det skjeve benet stakk litt ut.

Rettet seg ut

Gjennom 47 år måtte Roar leve med den vridde armen, helt til noe mirakuløst skjedde. Helgen 2.-3. juni i 2001 ble det arrangert pinsestevne med Svein-Magne Pedersen i Oppdal Kristne Senter. Mange møtte opp, blant annet Roar. Rundt 30 personer søkte frelse, og flere fikk erfare Guds helbredende kraft.

– Jeg dro egentlig på grunn av noen plager jeg hadde med magen, men under møtet kjente jeg en varme som strømmet gjennom den venstre armen. Det varte i noen minutter. Jeg tenkte ikke mer over det og fikk senere forbønn for magen.

Først da Roar kom hjem, oppdaget han noe svært oppsiktsvekkende. Skjevheten i armen var borte. Den hadde rettet seg opp. Det var utrolig! Han viste armen til kona, som også ble overrasket.

– Jeg fikk forbønn for magen, men armen ble helbredet. Fra den dagen har armen vært normal. Den har aldri låst seg, og jeg hører hverken knekkelyder eller kjenner noe smerte.
Av en eller annen grunn ville Gud helbrede armen først. Magen ble bedre senere. En skjev arm skal ikke kunne rette seg opp slik. Her skjedde det et mirakel!

Vis mer