Arild fra Brevik hadde en PSA på 17!

Gud helbreder på mange måter. En av de mange måtene er at helbredelse skjer ved en guddommelig ledelse kombinert med kunnskapsord.

En mann fra Drangedal ringte til oss på kontoret og spurte om vi kunne komme til Drangedal for å be for ham. Solveig og jeg følte oss ledet til å gjøre det han ba om. Det var på Solveigs fødselsdag, fredag den 28. oktober 2016. Vi satte oss i misjonsbilen og kjørte til Drangedal. Vi tok god tid sammen med ham og ba for hans lidelser.

Guddommelig feilkjøring

På turen hjem kjørte jeg feil. I stedet for å ta veien mot E-18, kjørte jeg mot Brevik. En tanke slo ned i meg: I Brevik bor våre to venner, Thorunn og Arild Iversen. Vi kunne jo besøke dem! Jeg ringte til dem og fikk kontant svar: «Velkommen! Maten er snart på bordet!»

Arild kommer opprinnelig fra Ballstad i Lofoten. Hans foreldre hadde en landhandel der. I 1955 kjøpte Arild en kolonial i Brevik. Den drev han til 1991.

Vi ble overøst med velkomstord og smil fra dem begge. Etter at vi hadde spist, satte vi oss i sofaen. Arild satt i to-seteren ved siden av. Plutselig ble mine øyne dratt mot Arilds mage. En stemme i meg sa at jeg skulle be for magen hans. Jeg sa det til ham. Det var helt greit. Som sagt, så gjort.

Bekymret fastlege

Noen dager tidligere hadde Arild vært til årlig helsjekk hos sin fast­lege i Brevik. Her hadde han tatt blodprøve. Mandag, den 31. oktober – uken etter, fikk Arild telefon fra fast­legen. Han var bekymret over resultatet på blodprøven. Undersøkelsen viste en PSA på 17. Den burde ikke være høyere enn 4, som er normalen. Legen sa det ikke, men det er kjent sak at høye PSA-verdier øker faren for prostatakreft. Den 7. november fikk Arild time til ny sjekk hos fast­legen sin. Siden han allerede hadde fått time til kontroll hos uro­logen på sykehus­et i Porsgrunn, sendte fast­legen resultatet dit. På sykehuset i Porsgrunn var legene spesial­ister på prostata­problemer.

Legen så på ham og sa: «Hva gjør du her?» Arild fortalte at hans PSA var på 17. Legen på sykehuset i Porsgrunn svarte: «Nei, det er den ikke. PSAen din er på 4.» Arild var frisk! Arild dro hjem med gode nyheter!

Siden da har 90-åringen vært til årlig sjekk hos sin fastlege, hvor PSA-en har vært normal. På den siste sjekken var PSA helt nede på 3.

Kone Thorunn uttrykker glede over det overraskende besøket for noen år siden: «Arild er både takk­nemlig og glad for at du ba for ham. Forbønn gir oss trygghet.»

Svein-Magne

Vis mer