Åreknutene forsvant

I nesten 30 år slet Ann Kristin Jøssund (57) fra Vallersund med åreknuter på venstre fot. Foten var vond og hoven og Ann Kristin var avhengig av støttestrømper og hvile. I 2015 fikk hun forbønn av Svein-Magne Pedersen på Stokkøya og åreknutene forsvant.

Da Ann Kristin Jøssund fra Vallersund i Bjugn kommune i Trøndelag var 25 år gammel, begynte hun å få åreknuter på den venstre foten. Plagene ble verre etter som årene gikk.

– Foten var nummen og hoven. Ofte brukte jeg støttestrømper, og jeg måtte daglig ligge med foten høyt for å få i gang blodgjennomstrømningen, sier hun.

Etter hvert ble foten til Ann Kristin så dårlig at operasjon var eneste utvei. Rundt 1996 ble hun operert, men legene regnet med at plagene ville komme tilbake innen ti år. Legen fikk dessverre rett.

Tilbake igjen

Etter ti år kom åreknutene gradvis tilbake. De var svært ubehagelige og beina hovnet opp. Hun kunne kjenne blodårene fra låret og bak på leggen. De var synlige og vonde.

I arbeidslivet kunne også åreknutene være plagsomme. Ann Kristin og familien hadde egen gård, og senere begynte hun å jobbe som lærer.

– På dagen var jeg ofte aktiv, men på ettermiddagen måtte jeg ligge med beina høyt. Det kunne skje flere ganger om dagen. Årene gikk og åreknutene ble ikke bedre. Til slutt forsto jeg at det gikk mot ny operasjon, noe jeg grudde meg til.

Ann Kristin har nesten hele livet bodd i Vallersund på Fosenhalvøya i Trøndelag. Fra 1979 til 1981 bodde også Svein-Magne Pedersen og familien i samme område. Hun kjente derfor godt til Svein-Magne Pedersen sin virksomhet og hadde vært i kontakt med ham noen ganger.

Den 6. september i 2015 kom Pedersen til Stokkøya og hadde møte, og Ann Kristin møtte derfor opp. Stokkøy Baptistmenighet sto bak arrangementet.

MØTE: Søndag 6. den september i 2015 besøkte Svein-Magne Pedersen Stokkøya og hadde møter i Stokkøy Baptistmenighet. Ann Kristin Jøssund var en av de fremmøtte som opplevde å bli helbredet.

– Da Pedersen ba for meg, kjente jeg ikke noe spesielt. Jeg dro hjem og tenkte ikke så mye på åreknutene, men etter to uker oppdaget jeg plutselig at plagene med åreknutene var borte.

– Herlighet, foten er jo god! utbrøt hun overrasket.

I årene etter har foten vært god. Hun bruker ikke støttestrømper og trenger ikke å ligge høyt med foten.

– Det er kjempegodt å slippe å plages med dette. Foten er like bra som den var før jeg fikk disse plagene. Det var godt å få hjelp gjennom bønn. Svein-Magne Pedersen er så snill og godhjertet. Hans arbeid er veldig spennende. Jeg angrer ikke på at jeg har tatt kontakt med ham. Flere bør prøve det!

Vis mer