Åpne dører i København:- Kom snart tilbake!

Mye folk, god stemning, rundt ti frelste og flere helbredet var status etter at Svein Magne Pedersen besøkte København i Danmark. Mange ønsket han snart tilbake til hovedstaden.

Stemningen var på topp da Svein- Magne Pedersen hadde møte i Evangeliekirken i Danmark den 29. april i år. Til tross for at regnet høljet ned møtte nærmere 200 personer opp for å høre evangelisten tale og for å få forbønn. Folk kom fra hele Danmark. Noen hadde også tatt turen over Øresundbroen fra Sverige.

Det var foreningen «Kristne forretningsfolk i København» som sto bak invitasjonen. Møtet ble holdt i Evangeliekirken som er den eldste pinsekirken i Danmark i dag, fra 1919.

Møtet ble innledet med lovsang fra sangevangelisten Max Büsman før Pedersen begynte å tale.

På slutten av talen forkynte Pedersen evangeliet til frelse og minst ti personer ga til kjenne at de søkte frelse.

Dette var Pedersens femte besøk i Danmark på fem år. Fra 2012 til 2015 besøkte han byen Billund der lekeparken Legoland ligger. Totalt har over 50 personer søkt frelse på Pedersen sine møter i Danmark siden 2012.

Pedersen har også besøkt Danmark to ganger tidligere og hatt møter. Hans første besøk var i byen Aars i mai 1997. Andre gangen prekte han under sommerstevnet til Den Apostoliske kirkes høyskole i Kolding i juli i 1998.

Gode ben

Utover ettermiddagen og kvelden ba Pedersen for de syke. Flere fikk erfare Guds legende kraft. Først ved midnatt gikk de siste hjem. Da hadde møtet vart i ti timer.

Daya von der Recke fra Amager hadde i mange år slitt med plager i beina på grunn av slitasje og dårlig blodgjennomstrømning. Medisinene hadde virket dårlig og hun følte de nesten gjorde henne verre. Under forbønnen opplevde hun å bli god. Da vi ringer henne en tid senere, er hun i strålende humør:

– Beina er gode, de er riktig supre. Jeg har ikke brukt medisiner siste dagene og jeg føler det kribler i beina, akkurat som de har fått nytt liv. Nå spretter jeg opp av sengen uten problemer. Det slet jeg mye med før.

Daya syntes også møtet i København var fantastisk.

– Det var et riktig fint møte og en flott tale. Selv om møtet varte lenge, følte jeg tiden fløy av gårde. Jeg håper Pedersen kommer tilbake snart!

Mage og fot

Maria Hinge hadde i to år slitt med magesmerter. Det var vondt dag og natt og hun var ofte kvalm.

– Jeg var til undersøkelser hos legen og fikk noen medisiner, men de hjalp ikke så mye. Da han ba, kjente jeg varme, og smertene forsvant momentant. I tiden etter har magen vært god!

Annelise Kristiansen fra Ishøj hadde i nærmere seks år slitt med smerter i venstre foten. Hun brukte smertestillende tabletter og fire ganger i året fikk hun kortisonsprøyter for å lindre plagene.

– Det var vondt å gå, spesielt i trapper. Ofte gikk jeg ustødig, og jeg var redd for å falle. Før møtet fikk jeg en sterk visshet om at Gud ville berøre meg. Jeg gledet meg derfor til møtet og hadde stor forventning. Da Pedersen ba for meg, kjente jeg en varme. Etter møtet har jeg ikke tatt smertestillende. Jeg går mye rettere og kan gå i trapper uten plager.

Også flere andre opplevde Guds legende kraft. En av disse var ei dame som opplevde at krampene i beina forsvant, og hun var så takknemlig.

En mann fra Sverige kunne fortelle at blodverdiene hadde sunket drastisk etter forbønn, og en eldre kvinne fikk godt syn. En annen kvinne hadde i mange år slitt med mentale utfordringer. På møtet opplevde hun at Jesus rørte ved henne.

– Jeg har søkt hjelp mange steder. Ingen lege eller medisiner har kunnet hjelpe. Da Pedersen ba, kjente jeg en fred. Den Hellige Ånd har forløst noe i mitt liv. Noe slikt har jeg aldri kjent, sa hun dypt rørt.

Glade forretningsmenn

Møtet ble arrangert av foreningen «Kristne forretningsfolk i København» i Danmark. Det er en forening med kristne fra alle kirkesamfunn som har regelmessige møter rundt i distriktet.

Formann for København-regionen, David Demandt, var svært fornøyd med møtet.

– Tusen takk for et herlig møte! Det har vært mye folk og mange har blitt helbredet. Vi har fått gode tilbakemeldinger i ettertid. Nå håper vi Svein-Magne Pedersen kommer snart tilbake.

Vis mer